Reklama

Reklama

The Hoodlum Saint

Drama / Hudební
USA, 1946, 91 min

Režie:

Norman Taurog

Kamera:

Ray June

Hrají:

William Powell, Esther Williams, Angela Lansbury, James Gleason, Lewis Stone, Rags Ragland, Frank McHugh, Slim Summerville, Louis Jean Heydt, Roman Bohnen (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Baltimore vítá hrdiny z první světové války. Major Terry O'Neill (William Powell) ale záhy zjistí, že to až tak růžové není, jeho bývalé místo u novin je obsazené, majitelem je někdo nový a musí se snižovat náklady. Zbytek úspor padne na to, aby zaplatil pokuty za přátele zvané „Fishface“ (Rags Ragland) a „Three Finger“ (Frank McHugh). Dost zoufalý se rozhodne vniknout na svatební oslavu místní honorace, aby se konečně dostal k obchodníkovi Lewisovi J. Malberymu (Henry O'Neill). U vchodu popadne mladou Kay Lorrison (Esther Williams), obejme ji, políbí a spolu vejdou dovnitř. Pak sice dostane facku, ale když jí vše vysvětlí, je mu odpuštěno. Dokonce ho vezme ke svému strýci nakladateli Joe Lorrisonovi (Charles Trowbridge). Je z toho zaměstnání a slibně se vyvíjející vztah s Kay.
Po čase přejde Terry jinam a získá významné místo u Malberyho v New Yorku. Když se vrátí do Baltimore, potká zase Kay na svatbě, tentokrát ale jako nevěstu někoho jiného. Utěší ho zpěvačka v nočním klubu Dusty Millard (Angela Lansbury). Léta plynou a ovdovělá Kay se k Terrymu vrátí, nachází ale tvrdého a cynického člověka. Při pádu burzy v roce 1929 přijde Terry o všechno. Onemocní, ale zachrání ho kněz otec Nolan (Lewis Stone) a pod jeho vlivem se Terry obrací k Bohu. Najde cestu zpět? A co na to Kay a Dusty? (Peabody)

(více)

Reklama

Reklama