Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Duchárska historka pre deti, na záver ktorej niekto osvetlený len lúčom z príručnej baterky urobí BAF! Samozrejme uvedená historka by mala normálne trvať tri minúty, tu trvala trošku dlhšie. Jediný dôvod prečo som do toho pôvodne išiel je rovnakým dôvodom, prečo som dal až 2*. Mladučká Emily Blunt. Ak nie ste jej fanúšikom, tak sú pre Vás 2* nereálnosťou. ()

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Dva vzájemně neznámí lidé uzavření v jednom autě, v zasněženém lese plném mrtvol. Kolem mrzne, nikdo nikde a do rána daleko. Tma, zima, hutná atmosféra a perfektně obsazené hlavní role. Co tomu ubírá na kvalitě je posledních cca 30 minut a dost odbyté finále, ale celá výstavba k němu je dobře vypracovaná. Je to film, který potřeboval strávit nějakou chvíli navíc na papíře při přípravě scénáře a bylo by to na výrazně vyšší hodnocení. Takhle zůstane na konci pocit, že už bylo potřeba film rychle dokončit a tak se nikdo s výsledkem moc nepáral. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když má mladá slečna před sebou dlouhou cestu domů, a může si vybrat mezi autobusem a nebo cestu stopem s příjemným spolužákem - co si asi tak vybere? Už po cestě se jí ale zdá, že to, že měl cestu stejným směrem jako ona asi nebude velká náhoda. A když to náhle vezme zkratkou přes divočinu, je už vyděšená totálně. A to ještě netuší, že to není její řidič, koho se musí bát. Když je ze silnice vytlačí sněžný pluh, začnou se okolo dít podivné věci. Zjišťují, že nejsou prvním (ani posledním) vozem, který onen pluh v tomto místě sejmul ... Když jsem po skončení filmu přemýšlel, o čem to vlastně bylo a co tady šlo, nebyl jsem schopen si vůbec nic zásadního vybavit. Tak nějak mi přišlo, že tady někdo smíchal dva filmy dohromady. Jeden asi měl být thriller, jak se z ochotného mladíka stane zákeřný vrah a druhý o úchylném sněhovém mužíčkovi. Ale když se to zmixlo, není z toho ani ryba ani rak, ale jen (naštěstí necelou) hodinu a půl dlouhá nuda. Kromě první půlhodinky kladně hodnotím i představitelku hlavní (a téměř jediné) ženské role, Emily Blunt (aka první sekretářky z Ďábel nosí Pradu) ... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Yup, slabé to bylo. Průměrné slabé. Na tři hvězdy tomu pomáhají oba solidně hrající herci (potěšující přítomnost Emily Blunt), studenej punc opuštěný zasněžený silnice a zimy, nepříjemnej pocit odtržení od civilizace a občasný závany atmosféry a tajemna. Samotný duchové mi přišli nevyužitý, vlastně tam ani moc nebyli, až na toho kněze, ten byl celkem dobrej. Narazit na dobrou duchařinu je nějak čím dál těžší, ach jo... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dva nesympatičtí lidé uvíznou s autem kdesi uprostřed lesa, kde není signál a zřejmě tam straší... Když pominu, jak strašně "originální" nápad to má, stejně je ten film naprosto bez atmosféry a napětí. Navíc se tam objevil jeden zajímavý nápad (nebudu víc spoilerovat), ale zůstal trestuhodně nevyužit. Je to fakt škoda, jelikož potenciál tu byl. Takhle můžu pochválit jen prostředí, herce a prvotní nápad. Jinak je to podprůměrný a lehce zapomenutelný horor. To mi vychází sotva na 2*. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)

Reklama

Reklama