Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento film má dve strany: jednu nudnú, vykecávaciu a celkovo o ničom a druhú, ktorá má psycho zložku, a tá prijemne odsýpa. Film hrá na emocionálnu hĺbku, lebo sa dozvieme to, čo o minulosti hlavnej dvojice aj s problémami, ktoré majú teraz. Tento film ma asi dve silné scénky, tie ostatné nemajú nič s atmosférou či napätím. A za seba hovorím je to škoda, film bol dobre rozbehnutý, ale poj...al to stred filmu, ktorý bol veľmi nezáživný a pokazila to aj pointa, ktorá bola dobre myslená, ale na p.ču spracovaná. Plusy- dramatické chvíľky, krásna a charizmatická E.Blunt, a atmosférou napáchnuté prostredie lesa. Mínusy- viacero nudných pasáži, nezáživná pointa a dosť chabý scenár. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tohle ani není horor, spíš takový film o dvou lidech v autě, aspoň že na Emily Blunt se dá celou dobu koukat:-)) Ovšem pozor, přidal jsem jednu hvězdičku za skvělou muziku, za kterou nemůže nikdo jiný než mistr Clint Mansell!!! Už jenom za Emily Blunt a za hudební doprovod se vyplatí na to koukat:-) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No tak se musím na rovinu přiznat,že jsem zas po dlouhé době viděl film,díky němuž jsem měl po celou dobu pořádně stažené půlky :).Sakra,já se vážně při Závanu smrti nefalšovaně bál.Skvělá atmosfericky napínavá podívaná.Určitě to tedy nebylo způsobeno samotným příběhem,neboť ten byl vážně jednoduchý a laciný,ale na prostoru jednoho místa,dvou lidí a především hlubokého,zasněženého,nočního lesa se autorům podařilo vytvořit skutečně napínavou podívanou.To prostředí zkrátka dokázalo vytvořit tak děsivou a nervydrásající atmosféru,že i přes zmiňovaný slaboučký děj mě dokázalo udržet neustále v napětí a očekávání,co přijde dál.Myslím,že se zde dá právem použít věta o málo penězích a hodně muziky.Prostě skvělý atmosférický thriller,kterému sice pomohlo i sympatické obsazení(především Emily Blunt byla fajn),ale hlavním tahákem a nejvýraznější rolí tu je zima a temný les. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých pokusoch, tentoraz v televízií, sa mi podarilo Wind Chill dopozerať. Prečo? Najprv má peknú predvianočnú atmosféru, peknú Emily Blunt v hlavnej úlohe a zachytáva študentov, ktorí sa vracajú do nejakej prdele, čomu zodpovedá nízky počet stretnutých áut na ceste. Naviac si vysvetľujú rozdiel medzi reinkarnáciou a Nietzscheho večným návratom. Problém nastáva, keď sa im auto pokazí a príde noc, potom je vidno úplné h... Skrátka, obraz je tmavý, a nebolo to oveľa lepšie ani v TV. Študenti pobehujú nelogicky po lese za niekým, kto život iba predstiera, v nádeji, že im pomôže. Nasleduje zopár flashbackov a je koniec. Pochopil som, že zmyslom filmu mal byť večný návrat, ale nefungovalo to. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase musím nesouhlasit. Wind Chill možná neoplývá nadprůměrným scénářem, ale je po čertech atmosferický. Především první polovina je lahůdková a krásně drží diváka v nejistotě. Škoda, že v momentech, kdy začne tlačit explicitně na pilu, je nejslabší. Těch ale naštěstí zas až tolik není, ona už ta zasněžená krajina má sama co do sebe a když se zrovna nedělá bububu, tak je vlastně dost povedený survival thriller. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)

Reklama

Reklama