Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ed Harris sa podpisal asi najviac pod tymto filmom, teda nielen ako reziser, ale aj producent, scenarista a herec, pricom sa mu podarilo zohnat do hlavnych uloh par znamych hollywoodskych hviezd vdaka ktorim je tento film zaujimavejsi alebo zabavnejsi, len skoda, ze sa nieco v druhej polovici pokazilo. Mozno to bol prave scenar alebo dialogy, ktore mi nesadli, ale mozno si chcel Ed Harris natocit iba jednoduchy western len tak pre seba a nechcel sa hrat na ziadneho skuseneho velikana, ako sa to napriklad viackrat podarilo Clintovi Eastwoodovi. Takze opät je tu western s hviezdnym obsadenim - Jeremy Irons v ulohe zaporaka je ako vzdy super - len jednoducho netreba nic velke ocakavat. ________ Ed Harris - (Virgil Cole) +++ Viggo Mortensen - (Everett Hitch) +++ Jeremy Irons - (Randall Bragg) +++ Lance Henriksen - (Ring Shelton) +++ Renée Zellweger - (Allison French) +++ James Gammon - (Earl May) +++ Timothy Spall - (Phil Olson) +++ Produkcia: Ed Harris, Toby Emmerich +++ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ed Harris si splnil chlapčenský sen a natočil kovbojku, v ktorej si sám mohol zahrať pištoľníka drsnejšieho ako šmirgeľpapier. Asi tretinu filmu som si myslel, že to skončí v priemere. S pribúdajúcimi minútami to však bolo čoraz zaujímavejšie a na konci zostal dlho doznievajúci dobrý pocit. Nečakajte veľa akčných scén, prestrelky sú väčšinou krátke ("To šlo rýchlo." "Lebo všetci vedeli strieľať!"), ale hlavnou devízou je solídny príbeh (začne otrepane, ale potom príde zopár netradičných zvratov) a hlavne zaujímavé postavy. Viggo "vláčim so sebou najväčšiu flintu v dejinách žánru" Mortensen a Ed "všetci sú zo mňa posratí, aj keď sa kokcem pri cudzích slovách" Harris sú mimoriadne podarená dvojica a ich parťácky vzťah je divácky veľmi príjemný. Renée "spustím sa s každým chlapom, ktorý je práve najväčší boss" Zellweger je správne utlmená a Jeremy Irons... nuž, ten mohol dostať viac priestoru, ale rozhodne celú show nekazí. Pohodový westerník. Len tá hudba... tá bola fakt príšerná. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí, staromódní a elegantní western. Western, ve kterém se správní muži nepotřebují ohánět bouchačkama, aby si dokázali vybudovat respekt a ve kterém slovo "čest" ještě neztratilo svoji váhu. Výborně napsaný, labužnicky zahraný, režijne pevně vedený, s krásnou hudbou a kamerou, která i ze zaprášené prérie dovede udělat ten nejkrásnější kousek země. A že se příliš nestřílí ?A když už, tak nehezky rychle? O tom to přece je... V podstatě nemám výtek... ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Ed Harris a jeho "divoká banda" přošla před natáčením lobotomii. To co předváděl Viggo, bylo ubohé. To, co předávděla Renée bylo trapné. A to, co předávěl Ed Harris nepospatelné. Tři herecká esa totálně propadla v ještě propadlejším dnu, kterým Appaloosa je. Je to film bez nápadu s totálně hloupým a prázdným scénářem. Nikdy víc. Zklamal jsi, Ede, zklamal! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek, určitě ne každému padnoucí do noty. Harris pojal svůj western tradicionalisticky a přitom se vyhnul žánrovým stereotypům, jako jsou kašírovanost, poetika či tak dlouhé vzájemné pohledy pistolníků do očí, až to zavání katatonii. Děj nikam povětšinou neposouvající dialogy dávají Appaloose jakýsi lidský rozměr, stejně tak tápání hlavních představitelů v otázkách citů - o co jsou jistější s puškou, o to méně v milostném životě. Sice bych kvůli tomu nesnědl svůj Stetson, ale mám pocit, že postava V.Mortensena potlačovala bisexualitu a těžce nesla pozici třetího vrcholu trojúhelníku. Jinými slovy, kdyby na konci došlo na dlouhý francouzák se šerifem (a kdo ví, jestli by byl na rozloučenou), vůbec by mě to nepřekvapilo.. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Roli Muellera hraje Daniel Parker, syn Roberta B. Parkera, autora původní novely Appaloosa. (Lichty)
  • Ještě než se vůbec začal film natáčet, už se jednalo o pokračování. (HappySmile)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama