foto

Tom Bower

  • nar. 1.1.1938 (81 let)
    Denver, Colorado, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Ralph Thomas Bower sa narodil v roku 1938 v Denveri, Colorado, USA. Svoje účinkovanie vo svete filmu začal v roku 1973 a odvtedy sa pravidelne objavuje v rôznorodých vedľajších úlohách. Momentálne má tento 180 cm vysoký herec na konte už vyše 150 filmových úloh (apríl 2013).

Medzi jeho najpamätnejšie úlohy patrí správca Marvin zo SMRTONOSNEJ PASCE 2 (Die Hard 2, 1991), opitý pilot z filmu JASNÉ NEBEZPEČENSTVO (Clear and Present Danger, 1994), agent FBI na stope Ashley Judd z ŤAŽKÉHO ZLOČINU (High Crimes, 2002), otec Richarda Nixona zo Stoneovho filmu NIXON (1995), pumpár z hororu HORY MAJÚ OČI (Hills Have Eyes, 2006) alebo Joe z populárneho seriálu BATTLESTAR GALLACTICA.

Navyše, Tom je doma aj vo svete divadla, objavil sa totiž vo viac ako 80-tich divadelných produkciách po celých USA. Rovnako aktívnym je aj ako organizátor filmových festivalov a podujatí. Roku 1981 ho Robert Redford oslovil s ponukou, aby pracoval v jeho filmovom inštitúte Sundance Institute for Film and Television. Tom tam dlhoročne pracuje ako člen nominačného výboru.

Roku 2011 bol ocenený na Medzinárodnom filmovom festivale v Syracuse cenou "The Sophia" za svoje celoživotné dielo a angažovanie sa pri organizácii filmových festivalov.

radoslav "beso74" besenyi

Herecká filmografie

Filmy

2019 As You Like It
Light of My Life
2016 V zárodku
2015 Hledači ohně
Lamb
2014 13 Sins
Ever After, The
Runoff
2013 Dark Around the Stars
Pryč od pece
The Farm (TV film)
2011 Asparagus
I Melt with You
Low Fidelity
Session
2010 Land of the Astronauts, The
Rise, The (TV film)
Vrah ve mně
2009 Crazy Heart
Dům v temnotách
Red Mesa
Špatnej polda
2008 Appaloosa
Gospel Hill
Misconceptions
Vzdálení blízcí
2007 Pain Within
2006 Feel
Flannel Pajamas
Hory mají oči
Thr3e
Undoing
Valley of the Heart's Delight
2005 Barbara Jean
Její případ
Mezi otci a syny (TV film)
Spojeni navždy
The Moguls
2004 Below the Belt
How's My Driving
In the Land of Milk and Money
2003 The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story
2002 Drama v pensylvánském dole (TV film)
Projekt Laramie
Těžký zločin
Šerif
2001 Bill's Gun Shop
Going Greek
Srdce v Atlantidě
2000 Million Dollar Hotel
Pollock
1999 A Slipping-Down Life
Spiknutí
1998 Pondělí po zázraku (TV film)
Případ z Poodle Springs (TV film)
Vyjednavač
1997 Spittin' Image, The
The Killing Jar
The Last Time I Committed Suicide
The Postman - Posel budoucnosti
Černá kavalérie (TV film)
1996 Follow Me Home
Jezdci purpurových stepí (TV film)
Shaughnessy (TV film)
1995 Anděl pomsty (TV film)
Daleko od domova
Georgia
Nixon
Černá klec
1994 Jasné nebezpečí
Proti zdi (TV film)
1993 Malá pistolnice Jo
Shimmer
Teenage Bonnie & Klepto Clyde
Vrah z Heartlandu (TV film)
Černá hvězda
1992 Já, Američan
Kainova výchova
Láska může zabíjet (TV film)
Tiché hřmění (TV film)
Železný orel 3
1991 Dillinger (TV film)
Love, Lies and Murder (TV film)
Talent pro hru
1990 Smrtonosná past 2
1989 Desperado: The Outlaw Wars (TV film)
Obhájce pravdy
Osudné následky (TV film)
Wired
1988 Dáma v bílém
Ozvěny války
Rozhodující úder
Slíbený zázrak (TV film)
What Price Victory (TV film)
1987 Family Sins (TV film)
Policajt v Beverly Hills II
1986 Na břehu řeky
1985 Majáková loď
1984 Divoká růže
Massive Retaliation
1982 Life of the Party: The Story of Beatrice (TV film)
Tales of the Apple Dumpling Gang (TV film)
The Ballad of Gregorio Cortez (TV film)
1979 When Hell Was in Session (TV film)
1978 Křídla v Kitty Hawk (TV film)
1977 3,000 Mile Chase, The (TV film)
1976 Commitment, The
Odpočítávání smrti
1973 Incident at Vichy (TV film)

TV seriály

2017 Ice (TV seriál)
Clarity (S01E07)
2016 Ice (TV seriál)
The Line (S01E03)
Bosch (TV seriál)
Everybody Counts (S02E10)
2015 Ray Donovan (TV seriál)
Zaklepej u nás (S03E03)
2013 Chirurgové (TV seriál)
Propad do chaosu (S09E17)
Kancl (TV seriál)
The Farm (S09E17)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Bully (S09E11)
2011 Mr. Sunshine (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
The Hardest Part (S04E18)
2010 Futurestates (TV seriál)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Návrat Bostonského škrtiče (S01E02)
2008 Malá Velká Británie v USA (TV seriál)
Uklízeč (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a jeho mistrovské dílo (S06E14)
2007 Battlestar Galactica (TV seriál)
Taking a Break from All Your Worries (S03E13)
2005 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Finds a Dead Guy (S01E06)
Odložené případy (TV seriál)
Nejlepší přátelé (S02E22)
2004 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zmizelý (S02E03)
2003 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Let God Sort 'Em Out (S03E09)
2001 First Years (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
The Beast (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
The Fire This Time (S12E08)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
And It's Surely to Their Credit (S02E05)
1999 Roswell (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Zrychlení (S07E05)
1998 Ranč v údolí (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1989 Gideon Oliver (TV seriál)
1988 China Beach (TV seriál)
Knightwatch (TV seriál)
1985 Misfits of Science (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
Bushido (S02E08)
1984 Crazy Like a Fox (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Smrtící hurikán (S01E02)
1983 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
The Dain Curse (TV seriál)
1977 Lou Grant (TV seriál)
1976 Kingston: Confidential (TV seriál)
Quincy M.E. (TV seriál)
The Bionic Woman (TV seriál)
1975 Baretta (TV seriál)
The Blue Knight (TV seriál)
1974 Get Christie Love (TV seriál)
The Rockford Files (TV seriál)
1973 Barnaby Jones (TV seriál)
Kojak (TV seriál)
1971 The Waltons (TV seriál)
1954 Disneyland (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace