Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

sheen 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se hodně, westerny se už moc netočí. Poslední, co jsem viděl z těch nových byl Vlak do Yumy a ten byl supr. Byl jsem zvědavý, jak to zvládne Harris u kormidla, ukočítovat takové hvězdné obsazení. Kolem a kolem, tak pro mě je to lehce nadprůměrný western, tudíž zklamání, čekal jsem o hodně více a hlavně lepší akce, než samé kecání. Jak se stopáž blížila ke konci, tak jsem tápal, jestli se ve filmu objeví nějaká super přestřelka, bohužel jsem se nedočkal. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western, ve kterém je snad na všech pozicích jméno Eda Harrise (režie, hlavní role, scénář, produkce..) - a přitom jeho výkon je tak trochu plytký. A k celkovému dojmu nepřispěje ani femme fatale (Renée Zellweger), která se chová jako absolutní kráva - tak jak se jí to hodí.. ale hlavně tak, jak se to hodilo do dějového zvratu - zkrátka to smrdí papírem. Naopak bych velice vyzdvihl Vigga Mortensena (velký macho) a Jeremyho Ironse (stylový záporák), kteří celý dějový oblouk hezky uzavřou ve stylu klasických kovbojek - bohužel s mírně nezvládnutou gradací atmosféry. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi lákavé herecké obsadenie na film vyslovene nabudí, ale pri veľkých očakávaniach , môžte byť trošku sklamaný. Ja som zhliadnutie Appallosy dosť dlho odkladal, zázrak som nečakal, takže sklamanie sa nedostavilo a ja som dostal zhruba to , čo som od filmu očakával. Dosť zamrzí , že J. Irons nedostal viac priestoru či scén , v ktorých provokoval a dráždil kolty E. Harrisa a V. Mortensena. Na western je tu prekvapivo málo streľby , ale o to viac to iskrí medzi hercami, čo je pre diváka len dobre. Westerny mám rád, preto som vďačný za každý takýto dobrý pokus o oživenie žánru. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $20,211,394Tržby Celosvetovo $27,665,851Tržby za predaj DVD v USA $10,651,040 //počet predaných kusov 621,651║ Ed Harris to zvládol slušne aj herecky aj režisérsky, na film sa mu podarilo získať veľmi dobré zoskupenie hercov, len je škoda že nemohli pre jednoduchší scenár a menšie režisérku skúsenosť Harrisa za kamerou vyniknúť, lebo väčšinu priestoru berie ústredná dvojica(Harris, Mortensen) ktorá je dobrá ale nie vynikajúca. Ak by prestrelky boli o niečo efektnejšie spracované tak sa prikloním k lepšiemu hodnoteniu, takto to bol pre mňa aspoň príjemný priemer. /65%/ ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za jediný klad považuji Mortensena a Ironse. Ed Harris se rozhodl natočit western. To by ještě bylo v pořádku, přeci jen to je skvělý herec. Bohužel scénář celého filmu je nehorázná sračka. Hlavní hrdinové konají naprosto nelogické věci, dialogy jsou až skoro amatérské, přestřelky únavné, citové momenty jsou naprosto ledové a všechno se to vleče tak otřesně pomalu, že jsem to nakonec pouštěl na 2x rychlejší přehrávání. Po celou dobu má režisér/herec pouze jeden ksicht drsňáka, jenž občasně vymění ža úšklebek či zachmuřený výraz, což sympatie snižuje na nulu. Nejhorší je ale Renée Zellweger! Jako tlustou blbku z Deníku Bridget Jonesové jsem jí měl rád. V Chicagu už mne místy prudila, ale to co provedla tady ... Hnusná jako noc, nulová snaha o pořádné herectví a vůbec celkově by se bez ní příběh naprosto obešel, takhle pouze dokončuje dílo zkázy. Stručně řečeno: Dva dobří herci, jeden průměrný, jedna otřesná, příběh na sebevraždu a znásilnění westernu kultovní osobou. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Texas a Nové Mexiko. (Terva)
  • Roli Muellera hraje Daniel Parker, syn Roberta B. Parkera, autora původní novely Appaloosa. (Lichty)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama