Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (291)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Je to Belmondův kardiotrenink a nedá se ho zastavit. Občas byli akční záběry i opakované, ti se mi nelíbily, a někdy to přehnali s prsy. Až moc bylo cítit to ,, -Sophie, teď šoupneme do toho zase prsa ano?,, ... ,,-Ano, pane režisére.,, ........Marie Laforêt ale pořád kočka. Vedle ní Sophie vypadala na dítě. Celkový dojem z filmu mám hodně dobrý, překvapil, já totiž od Belmonda z roku 1984 rozhodně jsem nečekal šestou rychlost. 4/5 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nadmíru svěží, vtipná a tudíž i nadmíru trvanlivá konverzační hříčka říznutá přiměřenou špetkou akce, takže s přibývající lety neztrácí sílu, energii ani šarm. Neboť velikonoce ve společnosti "nenapravitelného" Jean-Paul Belmonda nemohou být jiné nežli veselé - pro vás, pochopitelně ... nikoli pro něj. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad současného francouzského bulvárního divadla zpestřeného opulentní závěrečnou destrukcí. I když se od Brouka v hlavě či Dámy od Maxima (Bonjour Monsieur Feydeau o:)) vůbec nic nezměnilo a základní syžet frašky už se drží mramorizován přes sto padesát let, je přesto zábavné sledovat Belmonda v roli záletněho manžela. J´aime la France! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

I když se to nezdá, tak Veselé Velikonoce jsou pro hodně diváků typickým velikonočním filmem. Jan Pavel první - Belmondo je vždy jednička. a jeho Stéphane Margelle je rošťák, policista není, ale proutník ano. Andělíček strážníček Stéphana se dle jeho slov asi někde fláka, asi v Limoges, nicméně je obklopen náhradou dvěmi krásnými ženami Marii Laforêt a Sophii Marceau. Komentář psán na Velký pátek. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Komedie mého dětství, kdy jsem se u ní bavil o to lépe, o co méně jsem většinu vtípků chápal. :-)) Každopádně Belmondovy hlášky v kombinaci s překrásnou Sophií Marceau jsou legen - wait for it - dary. // UPDATE 2020: Tak jsem si to pamatoval celé takové nějaké dynamičtější. Začátek je výborná crazy komedie plná scének a vtipných jednotlivostí, ještě do fáze, kdy Belmondo balí Sophii a nenápadně si ji táhne domů. Ale od momentu, kdy se žena vrátí dřív, se jakoby opakuje stejný vtip a stejná situace dokola a nastává spousta dost nudných minut, které by klidně šlo vypustit. Sranda to zase začne být s oslavou narozenin a objevením se Sophiiny matky. Nicméně čtyři hvězdičky už nechám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)

Reklama

Reklama