Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (292)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nadmíru svěží, vtipná a tudíž i nadmíru trvanlivá konverzační hříčka říznutá přiměřenou špetkou akce, takže s přibývající lety neztrácí sílu, energii ani šarm. Neboť velikonoce ve společnosti "nenapravitelného" Jean-Paul Belmonda nemohou být jiné nežli veselé - pro vás, pochopitelně ... nikoli pro něj. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peckovni komedie zacatek nebyl nic moc ale pak se to rozjelo suknickar Belmondo postupne pada do vetsich a vetsich sracek snazi se ze vseho vykecat ale pronasleduje ho jedna katastrofa za druhou zakladem filmu jsou samozrejmne skvely dialogy a nejruznejsi blaznivy situace ja byl kazdopadne spokojenej Francouzi ani tentokrat nezklamali ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání kvalitní křesťanské zábavy jsem na zelený čtvrtek spustil tento film. Jaké bylo mé zděšení, když místo Ježury a jeho třinácti kámošů (z nichž jeden byl trošku bonzáček holt) na mě vybafl jakýsi francouzský kašpárek, který místo askeze a exhibice v leprosáriích hodlá prznit mladé, nevinné děvčátko. A to je ženat! Před bohem! No co už můžeme očekávat od země kardinála Richelieua....... Jeden z nejlepších Belmondových bijáčků. V tomto filmu dotáhl svůj komický talent na sám vrchol. No a byť mé preference většinou směřují k děvčatům širších ramen i boků, zkrátka dobrým k loži i k pluhu, Sofijka má fakt něco do sebe. Bohužel ne mne... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy francouzské komedie. Alespoň pro mě. Kdysi v kině, když jsem byl na tomhle filmu pečenej vařenej, jsem měl srdce až v krku z nahé Sophie Marceau. Obdivoval jsem kaskadérské kousky. A hlavně se královsky bavil. Spolu s Četník a mimozemšťané, to byl v té době můj nejoblíbenější francouzský film. Navíc ten skvostnej dabing, to je prostě nádhera. Teď po letech, si Velikonoce můžou přičíst obrovský plusový body za finále, kde Belmondo vtrhne na projev socialistů, a dají si po hubě s ústředním kádrovákem, u čehož způsobí multikulturní roztržku. Krásná nekorektní komedie, dělající si prdel z lidských slabůstek, proto však velice lidská a milá. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

I když se to nezdá, tak Veselé Velikonoce jsou pro hodně diváků typickým velikonočním filmem. Jan Pavel první - Belmondo je vždy jednička. a jeho Stéphane Margelle je rošťák, policista není, ale proutník ano. Andělíček strážníček Stéphana se dle jeho slov asi někde fláka, asi v Limoges, nicméně je obklopen náhradou dvěmi krásnými ženami Marii Laforêt a Sophii Marceau. Komentář psán na Velký pátek. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)
  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)

Reklama

Reklama