Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fong (Jackie Chan) je hazardní hráč. Na celém světě existuje pouze jediná představa, která ho dokáže vyděsit víc než jeho dotěrní věřitelé: dostat na starost plačící nemluvně! (oficiální text distributora)

Recenze (92)

anais 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan. Rodinná komedie. Kung-fu rodinná komedie říznutá ohromnou dávkou typicky hongkongsky dojemných, až kýčovitých scén. Z tohoto filmu jsem měl strach. Bál jsem se, že Jackie zapomene bojovat a bude se věnovat jen tomu dítěti. A ono ne! Jacke to stíhá všechno. Celý film se pořád s někým midlí (jaké se v tomhle slově píše „i“? :o)), dítě padá ze střech, eskalátorů, je vlečeno za rychle jedoucím autem…V mnoha scénách jsou použity triky. A jsou velmi dobré (na rozdíl od předchozího Jackieho filmu – Myth). Že je to trik v podstatě poznáte jen na základě neuvěřitelnosti scény – třeba zakončení honičky za kočárkem, kdy se kolem Jackieho těsně zastavují nabouraná auta… Celé je to ale udělané velmi citlivě, a nikde z toho netrčí žádné CGI….vadilo mi jen občasné zpomalování a zrychlování soubojů, ale to už je taková drobnost… Tenhle film neuvěřitelně odsýpá. Váznout začne až na konci, kde je zbytečně protahován, a jsme svědky tak ulítlé scény (balancující na hranici kýče, absurdnosti a já nevím čeho), že to lze brát snad jen jako dobrý vtip (mám na mysli scénu s improvizovanými defibrilátory). Ale po mnohaminutovém sledování plačících a trpících asiatů přijde velmi milé shození všeho vážného, takže to vydržte až do konce! Jackie natočil další velmi dobrý film (opět s Benny Chanem, se kterým natočil mimojiné i vynikající New police story). Je tu skvělá akce, a přitom je to skutečně pro celou rodinu. Kéž by tohle běželo u nás v kině, kam se na to hrabou Jackieho americké filmy… ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Ďalšie potvrdenie pravidla, že honkogské produkcie Jackieho sú o triedu inde ako tie hollywoodské. Rodinná i morbidná komédia zároveň, ktorá samozrejme obsahuje aj zopár povinných a veľmi podarených akčných scén. JC sa predstavuje v pre neho netypickej úlohe zlodeja. Po dlhom čase sa ukázal aj Biao Yuen v úlohe policajta (Kdeže su tie časy!). Špičková zábava akú dokážu naservírovať len honkongskí majstri. ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Námet s malým chlapcom mal veľký potenciál, lenže autorom sa to veľmi nepodarilo. Zbytočne rozťahané, nudné a hlavne minimálne zábavne. Takisto je vo filme kopa nezaujímavých akčných scén. A ten rozprávkový happy end len skazil celkový dojem z filmu. Pre mňa by to bol len ďalší podpriemerný film z ázijskej kinematografie, ale jednu hviezdičku pridávam za výborne herecké obsadenie. Najmä za dvojku Chan a Koo, ktorá robila tento film znesiteľnejším. Takisto veľké plus za zvukovú stránku s krásnym ústredným songom, ktorá bol v tomto filme dosť výrazná. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda děti, proto mě dost překvapilo, že jde o jeden z nejvtipnějších filmů, jaké jsem od Jackieho viděla. Překvapivě se vyhnou trapnosti, kterou by podobný film naducala americká produkce (i když na konci je toho sentimentu opravdu tolik, že (by) se rozplakal i ten nejtvrdší gangster, ovšem je to celé zaonačeno tak nějak... stravitelně. Nejslabší je asi hlavní záporák (naštěstí zde mluvíme asi o deseti minutách v poslední třetině snímku) a pak ten závěr... Ale což, za tak dobře vyvedený film jim tu "překvapivou" a "vtipnou" tečku odpustíme. Skvělé triky, jak jinak, tentokrát skutečně mazec - s miminem se dá vyhrát opravdu hodně. Co všechno dítě přežije! ;) Zápletka klasická, únos, záchrana, happyend. Jackie je tentokrát za toho špatného, má ale srdce ze zlata (takže mu všichni můžete držet palce) a všichni nakonec dojdou jednoho velkého tlustého napravení (takže si budete mnout ruce, že jste mu ty palce drželi). Star si drží svoji image, hlavně že mu to pořád kope, naplňuje očekávání svých fanoušků atakdále. Připomene svou pěveckou dráhu a bojovka: schválně, jestli si všimnete product placementu na Pepsi? (Jestli ne, tak jste si stáhli špatný film.) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Chlapečku, jsem policista. Potřebuju tvoje kolo." ----- "Vlez mi na záda !" ----- Vyprávění sice chvílemi maličko ztrácí orientaci, ale nikoli osobní kouzlo. Především v závěru je nadmíru přepjaté, ale tak nějak na asijský způsob, takže s jeho nezvládnutými emocemi nemám větší problém. Akce Jackieho a spol. je tradičně z hlediska choreografie špičková a v reálu bravurně zvládnutá - a veselé scénky se neuchylují k nemístně trapným manýrám, takže celkový dojem je jednoznačně pozitivní ... 3,5* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Podle Bennyho Chana bylo natáčení jeden z nejhorších zážitků jeho kariéry. Dítě totiž během natáčení neustále křičelo, usínalo a během jeho pobytu na place museli být všichni filmaři potichu a dorozumívat se jen posunky. Kvůli těmto problémům se produkce filmu protáhla a překročila stanovený rozpočet. (Raztubyl)
  • Dítě, které je ve filmu uneseno, hrál roční Matthew Medvedev čínsko-kolumbijského původu. Ten se k filmu dostal, když jej v metru spatřil asistent režiséra a přemluvil jeho rodiče, kteří byli v Hong Kongu jen na dovolené. (Raztubyl)
  • Celý film byl natočen v čínském Hong-Kongu. (Terva)

Reklama

Reklama