Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fong (Jackie Chan) je hazardní hráč. Na celém světě existuje pouze jediná představa, která ho dokáže vyděsit víc než jeho dotěrní věřitelé: dostat na starost plačící nemluvně! (oficiální text distributora)

Recenze (92)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem cítila takové rozporuplné pocity, když jsem se na to dívala. Trochu jsem čekala honkongský akční film, ale zklamaná jsem nebyla. Chvilku nudnější, chvilku svižnější. Všude samý plínky s hovínkama napláclý na obličejích. Jackie stále ve formě, což je fajn. A to, jak mu to dítě sálo bradavku, tak to jsem opravdu smíchy nevydržela. Na konci jsem i slzu zamáčkla. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o trojici schopných zlodejov, ktorí neustále potrebujú peniaze kvôli svojim nákladným spôsobom života, či už kvôli hazardu alebo ženám, no aj tak sú stále v dlhoch a tak keď dostanú ponuku uniesť malé dieťa pre jeho starého otca, kvôli vysokej odmene to s pochybnosťami predsa len urobia. Lenže situácia sa skomplikuje, dvaja z nich sú nútení sa o dieťa dočasne postarať a kvôli tomu sa ich postoj k únosu postupne mení. A to ich samozrejme stojí len samé problémy. Spracovanie sa mi páči, síce zápletky s malými deťmi moc nemusím a to hlavne v tomto žánri, ale v tomto prípade si nemôžem sťažovať. Po dynamickej úvodnej fáze, v ktorej nechýba akcia a ani zoznamovanie so zaujímavými postavami tempo na nejaký čas očakávane trochu upadne, keďže priestor dostane samotné staranie o dieťa, ale aj toto je celkom dobre zvládnuté a v druhej polovici sa to už zase rozbehne. Síce občas sa predsa len nájde nejaká situácia, bez ktorej by som sa kľudne obišiel, ale inak ma to takmer po celý čas dosť bavilo, za čo môžu aj samotné postavy a ich osobné línie, ktoré mi prišli zaujímavé a kľudne mohli mať aj viac priestoru. Akcie je tu pomerne dosť a je vydarená. Je veľmi dobre natočená, rozmanitá a tradične nadmieru nápaditá. Síce vidno, že Jackie Chan má už predsa len svoj vek, ale aj tak sa tu nájde viacero dobrých súbojov, zaujímavé kaskadérske kúsky a potešia aj rôzne naháňačky. Najviac sa mi páči akcia v strede filmu so zaujímavou situáciou v byte, kde sa stretnú takmer všetky zásadné postavy nasledovaná výbornou automobilovou naháňačkou, ale až na trochu infantilné skákanie na trampolíne a časť pri kolotočoch sa mi páči všetka akcia, hlavne finále v sídle hlavného záporáka, prípadne úvod. Dobre je na tom aj humor, väčšinou nepôsobí až tak detsky, ako je v podobných filmoch zvykom a viackrát som sa výborne pobavil. No na moje prekvapenie sa vydarila aj dramatická stránka, hlavne línia s otcom hlavnej postavy mi prišla dosť emotívna. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan a Louis Koo v hlavných úlohách, slušní záporáci, obzvlášť Ken Lo a viacero zaujímavých vedľajších postáv, hlavne Biao Yuen v úlohe policajta alebo Charlene Choi. A potešili ma aj Daniel Wu a Nicholas Tse, ktorí tu majú vtipné cameo. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, chválim vizuálnu stránku, akciu, humor, dokonca miestami fungujú aj emócie, Benny Chan s týmto žánrom nemá žiadny problém. Jackie Chan v mladšom veku natočil aj viacero lepších filmov, ale ani Akcia nemluvňa ma nesklamala, stále je to podstatne lepšie, než čokoľvek z jeho americkej produkcie, len škoda, že je to zároveň aj jeho posledný film, v ktorom som si akciu naplno vychutnával. 77% ()

Reklama

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan předvádí stále parádní akcičku. Co na tom, že děj je lehce okopírovaný a akce tam není neustálá. Pokud Jackie stále baví lidi svými komediálními kousky po celým světě, je to prima. A o to mu jde především. Bavit se, bavit se a bavit. Filmy se točí a vždy točit budou hl. pro peníze a pak pro pobavení. A to Jackie Chan ví moc dobře. My diváci totiž potřebujeme nějakou nezávaznou podívanou. A Jackie ji umí úplně parádně. 8-) ()

pugs 

všechny recenze uživatele

"Ty hajzel!" Ako všetci isto vieme, tak Jackie Chan sa vyžíva v akčných komédiach, a zakaždým má šmrnc alebo, ak to tak mám nazvať, svoju zvodnosť. Tentoraz si to vyskúšal s deťmi napr. ako to urobil Bruce Willis alebo Arnie. Nebola toho škoda, lenže Jackieho potenciál je tu nevyužitý a vlastne aj stráca na svojom herectve. Keby nebol jeden z mojich obľúbencov šup so Zlatou Malinou. Choreografie súbojov? Čo o nich? Neviem, jak vy, ale podľa mňa sa tam niektoré scény aj opakovali, ale to nevadí. Stále to pôsobí efektne a nevšímate si toho. Keby tam bolo viacej akcie prekročil by som aj tých 70%, takto to je len na 6/10. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Chlapečku, jsem policista. Potřebuju tvoje kolo." ----- "Vlez mi na záda !" ----- Vyprávění sice chvílemi maličko ztrácí orientaci, ale nikoli osobní kouzlo. Především v závěru je nadmíru přepjaté, ale tak nějak na asijský způsob, takže s jeho nezvládnutými emocemi nemám větší problém. Akce Jackieho a spol. je tradičně z hlediska choreografie špičková a v reálu bravurně zvládnutá - a veselé scénky se neuchylují k nemístně trapným manýrám, takže celkový dojem je jednoznačně pozitivní ... 3,5* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Podle Bennyho Chana bylo natáčení jeden z nejhorších zážitků jeho kariéry. Dítě totiž během natáčení neustále křičelo, usínalo a během jeho pobytu na place museli být všichni filmaři potichu a dorozumívat se jen posunky. Kvůli těmto problémům se produkce filmu protáhla a překročila stanovený rozpočet. (Raztubyl)
  • Když běží na konci filmu u titulků nepovedené scény, v pozadí můžete slyšet písničku, kterou pro tento film nazpíval Jackie Chan. (HappySmile)

Reklama

Reklama