Reklama

Reklama

Hockey Match on the Ice

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sportovní
USA, 1898, 1 min

Režie:

William Heise

Kamera:

William Heise

Obsahy(1)

Název prakticky vystihuje všechno dění v tomto půlminutovém, statickou kamerou natočeném snímku. Na zamrzlém rybníku probíhá hokejový zápas. (martinez.)

Recenze (13)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pumpky, dlhé hrubé pančuchy, svetre a baretky na hlavách. Takáto zostava, decentne si pinkajúca puk na prírodnom ľade, mi pripomenula a rozpohybovala zimné príbehy Rýchlych šípov. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Možná první hokejové utkání zachycené kamerou jak jej dnes už neznáme. Tehdy se ještě hrálo na zamrzlém rybníce v kloboukách a punčochách......délka 28 vteřin. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

co k tomu říct, tohle se snad ani nedá počítat jako krátkometrážní snímek. amatérské dvacetiosmisekundové video z rybníka, kde staří páprdové mastí hokej. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kedže sa jedná pravdepodobne o prvý hokejový zápas natočený na film, tak to má veľkú historickú hodnotu. Avšak nie je jasných veľa vecí, najmä kto to hral, kde a hlavne na akom rybníku hrali, kto to tam bol, ako to dopadlo. Ide len o krátke zábery, kde sa v jednu chvíľu stretnú viacerí na malom priestore a v inej je na zábere len jeden chlap. Oceňujem sfilmovanie, ale kvalita a veci okolo sú neznáme a hlavne zle spracované. Prvý film má u mňa väčšiu hodnotu ako neskoršie a kvalitou podobné, už len tým, že je prvý. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ak sa nemýlim, prvý natočený ,,hokej´´ ... takže nezostáva nič iné než poklona. Pri tomto dokážem bez váhania prihrať hodnotenie :). ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jestli se nepletu, tak tohle je asi první přenos hokejového utkání. Rozhodně celkem zajímavé nahlédnout do časů, kdy se betony sem tam považovaly za zbabělost, kdy ještě nebyl stanoven přesný počet hráčů na ledě a kdy se nevědělo, jestli hrát podle halifaxských, nebo montrealských pravidel. Škoda, že to celé trvá jen půl minuty. Ad Webb: První utkání vůbec to určitě být nemohlo, jelikož lední hokej vznikl již r.1875, tudíž v době pořízení záznamu se hra v Kanadě již plně zabydlela. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Nevypovídá moc o hokeji, ale jak je již zmíněno, o oblečení ano. Dost velkou část krátké stopáže je velká část hráčů mimo záběr. ()

Reklama

Reklama