Reklama

Reklama

Keurosing

Trailer

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do Severní Koreje, kde žije rodina Jong-suka. Jong-suk pracuje v uhelných dolech za hrozných podmínek a málo peněz. Jeho rodina je na pokraji vymření a trpí různými nemocemi. Jong-sukova manželka onemocní, proto se Jong-suk okamžitě musí dostat k lékům, které by jí zachránily život. Pověří tedy svého syna Čuna, aby se postaral o maminku, zatím co on bude pryč. Avšak komunistický režim nedovoluje cestovat za hranice Severní Koreje, proto se Jong-suk musí stát uprchlíkem. Uprchne do Číny, odkud se dostane na Jihokorejskou ambasádu, kde získá jihokorejské občanství. Po příjezdu do Jižní Koreje Jong-suk tahá za všechny provázky, aby dostal svoji rodinu ze Severu. Povede se Jong-sukovi dostat rodinu do Jižní Koreje? Uzdraví se mu manželka? A bude celá rodina zase pohromadě? (TylerGage)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tento příběh odehrál někde jinde, v jinou dobu, v jiné politické konstalaci, bylo by to slzavé melodrama. Něco pro starostlivé maminky. Jelikož je to z komunistické Koreje, je to dost silný kafe. (Filip ten kokot by se na to mohl podívat, možná by přestal škrábat dopisy...) Navíc se to opravdu stát mohlo, mám 2 dokumenty, které o útěcích přes řeku vypovídají velice realisticky. Až to budete sledovat, kupte si dostatek chlastu a na noc stilnox. Zejména přikládání potkaní kůže na vředy umírající holčičky mě moc dobře neudělalo... ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Druhý korejský film,který mi zde byl doporučený. Je zde hlavně nastíneno jak těžký je život v Koreji. Film na mě nezapůsobil tak emotivně jako Moment to Remember, ty dojemné scény na mě až tak dojemně nepůsobily a přišlo mi to spíš vytlačované.Tentokrát to se mnou tolik nehlo,ale i tak je film hezký a zajímavý.75% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Obrovský smútok a neskutočne veľké emócie. Príbeh tak silný, že už silnejší snáď ani nemôže byť. Hrozné, čo sa ešte aj v tomto storočí deje... Smutné, depresívne a bezútešné, nič pre jemnocitné povahy. Niektoré pasáže sú naozaj pocitovo už niekde v inej galaxii, a to si ani neviem a nechcem predstaviť tie, ktoré zo snímku vystrihli. Pri pohľade na tie deti chúdence mi išlo srdce puknúť, to sa skoro ani nedalo vydržať. Film s obrovským posolstvom a mementom, klobúk dole, pred hercami, réžiou... a hlavne pred ľuďmi čo v tom pekle museli a musia žiť. Tu zaplače aj ten najtvrdší chlap. Jednoznačne môj najlepší kórejský film. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

No tak toto byla teda řádná dávka deprese... v Severní Koreji by asi opravdu chtěl žít každý... Pořád jsem tak nějak v skrytu duše naivně doufala, že by to mohlo dobře dopadnout. No nic, život je holt krutej, tak buďme rádi, že máme ty svoje malý středoevropský starosti a naše děti tohleto snad nikdy zažívat nebudou. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nepamatují se, že bych kdy viděl smutnější film. Musím říct, že se nedivím ratingu 87 procent. Já ale přece jenom dávám 5* filmům, které ve mě vyvolají potřebu vidět právě zhlédnutý snímek znovu. Takže z toho vychází, že tohle je jeden z těch filmů, které považují za velmi kvalitní, ale už je fakt nechci nikdy vidět. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Představitel hlavní role Kim Yong-soo - Cha In-pyo - nejdříve odmítl ve filmu hrát, protože očekával propadák. (molotov)
  • Uvedení doprovázel benefiční koncert a bylo nahráno album „Cry with Us“ (Plač s námi), jehož výtěžek šel na pomoc dětem v Severní Koreji. (molotov)
  • Některé výrazné scény se filmaři rozhodli z filmu vystřihnout, protože je považovali za natolik šokující, že by jim v Jižní Koreji nikdo nevěřil. (molotov)

Reklama

Reklama