Reklama

Reklama

První sníh

Trailer

Obsahy(1)

Jimmy Starks (Guy Pearce) měl všechno. Krásnou holku, super práci a talent ošulit i toho nejprotřelejšího gaunera. Klidně plynoucí životní pouť mu rozházelo až setkání s Vacarem, který mu předpověděl tajemné nebezpečí, které se začíná přibližovat. Nezná jeho povahu, ale jedno ví jistě - Jimmy může být v klidu jen do chvíle než napadne první sníh. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak Guy Pearce (svojou vysušenou muskulatúrou tradične idéalna voľba pre kdejaké trosky) dostal svoju malú Insomniu. Atmosférou a ospalým tempom je First Snow velice podobný práve mrazivej Nolanovke, ale novic Fergus nie je Nolanov kaliber (zatiaľ) a tak servíruje všehovšudy štandart. Ano, občas zablafuje, aby do diváka pumpol trochu neistoty a ten premýšlajúc nezaspal. Len škoda, že puk nakoniec dostal do brány tak nemastne-neslane. Momentov hodných žánrovej elity je naozaj poskromne, ale díva sa na to príjemne. 70% s unavene privretými očami. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná a nudná dráma.Sice na začiatku to tak nevyzerá a myslel som si že to bude celkom slušný mystikou okorenený film ale ako minúty pribúdali tak film sa čoraz viacej prepadal do bahna plného nudy a predvýdatelného deja!Guy Pearce sa tu nejako nenašiel a ani jeho filmová partnerka Piper Perabo bohvieako nehrá!A tak nakoniec mi tu zostali len tie nádherné pohlady na krajinu Nového Mexika,ktorých je tu síce požehnane ale v deji posobia ako vsuvka,ked už režiser nevedel čo dalej s dejom! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ach jo.. Pokud chce člověk pořádnou dávku filmového zážitku, tak musí hledat jinde. Je jedno, jestli padá nebo nepadá.. Nezajímavé zpracování, výrazně průměrné herectví (ani dle mého nedoceněný Guy Pearce se nějak nepředvedl), zbytečná dramatizace, zoufalá snaha překvapit, řada scén utápějíc se v nudě, unylé tempo. Ambice tvůrci zejména nezvládnutou režií neprodali. Pojmout téma „vyhnout se nešťastně určenému osudu“ trochu jinak je sice chvályhodné, ale jinak ještě neznamená lépe!! Jednou a dost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Demento Guye Pearce. Marná snaha o jakési volně plynoucí existenciální drama, které nezachránilo ani velmi solidní obsazení. Upřímně řečeno, nemohl jsem se dočkat, až konečně napadne ten první sníh - jako pětileté dítko, co dostalo na blátivé Vánoce od Ježíška sáňky. A to přitom na věštce věřím! Nedávno jsem volal do pořadu na Primě a ta paní mi předpověděla, že mě v nejbližší době potká neočekávaný finanční výdaj spojený s jistým druhem komunikace. A pak se za měsíc dívám na účet za telefon a ono to fakt vyšlo..! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Otázkou osudu a možnosti vyhnout se předurčenému se zabývaly už mnohé filmy. Výlučnost nového snímku v hlavní roli s mistrovským hercem Guyem Pearcem spočívá ve využití motivu osudu k výstavbě thrilleru. Na základě věštby se hlavní hrdina začne obávat o svůj život a zkouší zažehnat všemožná nebezpečí ze strany svého pracovního, zdravotního i bývalého kriminálního života. Během své zoufalé pouti zjistí, že některé cesty nevedou nikam a jiné vedou zase na začátek, a psychicky prochází od lehkovážné nevěřícnosti přes zoufalství a hysterii až ke smíření. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama