Reklama

Reklama

Láska podle předlohy

  • USA The Jane Austen Book Club (více)
Trailer

Nic vás nepřipraví na těžkosti života tak dobře jako romány Jane Austenové. Dokonalý návod jak žít ale stále neexistuje, i když se šestice současných Američanek snaží najít jej právě v dílech slavné britské autorky z konce 18. století...
Současná Kalifornie sice Velkou Británii v době regentství příliš nepřipomíná, jsou ale věci, které se navzdory uplynulému času a geografickým rozdílům nikterak nezměnily. I dnes je láska mezi mužem a ženou jedním velkým bludištěm, i nyní je třeba chovat přátelství jako oko v hlavě, i za velkou louží a v jiném století je příliš snadné narazit na společenské rozdíly, pokrytectví a pseudomorálku, které někomu mohou zničit celý život. A jak se naučit, kterak v takové džungli přežít? Nejlépe s pomocí děl Jane Austenové. Proto se také šestice Američanek pravidelně schází nad Rozumem a citem, Pýchou a předsudkem a dalšími romány a společně se pokoušejí četbou dvě stě a více let starých knih pochopit, co že to vlastně znamená život. A že jejich vlastní životní peripetie mnohdy připomínají osudy hrdinek Austenové? Asi to nebude náhoda. Pozoruhodné romantické drama natočila scenáristka a režisérka Robin Swicordová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Scylla 

všechny recenze uživatele

Tahle romantika mě nepřekvapila a ničím neoslovila. Zabodoval u mě jen (jako vždy skvělý) sympaťák Hugh Dancy jako nadšený fanoušek science fiction Grigg, při jehož sledování jsem měla neustálé nutkání do děje zasáhnout a chudáka zachránit ze spárů nechápavého osazenstva čtenářského kroužku ... :D Neberte mě špatně, film není z nejhorších, ale očividně nejsem cílové publikum. Větší část filmu mě vyloženě nudila a závěr... ten vyváží jen pořádná porce hardcore sci-fi ... ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film především pro fanoušky Jane Austenové, čili pro ženy. Navíc tenhle film žena napsala, režírovala a navíc ve filmu, až na malý výjimky, nemaj chlapi místo. A jelikož jsem chlap, tak to můžu hodnotit jen z pohledu realizační zručnosti, čili zábavnosti, zajímavosti, nápaditosti a tak... Chvílemi to sice trochu drhne, ale koukat se na to dá. Některý scény jsou povedený, rozhovory maj občas docela šmrnc, teda pokud tam zrovna postavy neřešej ňákej román Austenové, což je dost často (to jsem se nechytal). Velkým záporem je přeslazenej konec, kladem zase Emily Bluntová. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě film nijak nechytl už od samého začátku a všechno se zdálo stále horší a horší a navzdory tomu, že proti romantickým filmům nic nemám, jsem se hodinu nevýslovně nudil, avšak druhá polovina aspoň trochu napravuje reputaci a dělá z tohoto filmu snesitelnou záležitost. Samozřejmě k tomu přispěla moje neznalost knížek Jane Austen, které tady hrají velkou roli a pokud se člověk ztrácí v těch věčných řečech o postávách z knih, musí se zákonitě začít nudit. Samozřejmě kdo to má načtené, tak se jistě bavit bude. U mne za 50 %. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Nebylo to spatne, ale potrebovala bych predtim oprasit par knizek Austenove... necekala jsem, ze se tam o nich bude mluvit az tak moc, takze jsem se obcas ztracela. Nejvic jsem si uzivala Emily Bluntovou, ktera byla uplne jina nez v Dabel nosi Pradu. S Kevinem Zegersem jim to moc sluselo, takze jsem byla nakonec trochu zklamana. Ale celkove uchazejici film v ramci zanru. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Fajn romantika, která se rozvíjí okolo knih Jane Austenové. Příběhy jednotlivých žen nepřinášejí nic extra ojedinělého, většina je jen variací na již mnohokrát viděné, ale vše se nese v maximálně příjemném, pohodovém duchu, jakým se dám po večerech ráda pobavit. Jinak znalost knih Austenové rozhodně není nutností, ale v pomůže pochopit některé vzájemné interakce a v jistém smyslu tak prohlubuje příběh. 3,5* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Každý herec byl požádán, aby si přečetl dané knihy, o nichž se ve filmu diskutuje. (Morien)
  • Je možné se všimnout, že v jedné ze scén místo Maggie Grace přistává v růžové kombinéze muž. (mottty)
  • Pořadí knih čtených ve filmu - únor: Emma; březen: Mansfield Park; duben:: Northanger Abbey; květen:: Pride & Prejudice; červen:: Sense & Sensibility; červenec:: Persuasion. (Lenny.M)

Reklama

Reklama