foto

Nancy Travis

  • nar. 21.9.1961 (55 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nancy, jež je po rodičích italského původu, se narodila v New Yorku, přesto však své dětství prožila ve státě Massachusetts, ve městech Baltimore a Boston. Do svého rodiště se vrátila po absolvování Framighamské střední školy, aby zde vystudovala herectví na New Yorské univerzitě.

Její první role po škole byla ve hře „Je těžké býti židem“ v Americkém židovském divadle. Poté se zapojila i do národního turné hry Neila Simonse „Brighton Beach Memories“. U divadla se také pohybovala i během své filmové kariéry. Je například jednou ze zakladatelů mimobroadwayské divadelní společnosti Nazí andělé. Ztvárnila však mnohé další broadwayské i mimobroadwayské role.

Jedna z jejích prvních filmových rolí znamenala také první větší úspěch. Do paměti diváků vstoupila v roce 1987 rolí v komedii TŘI MUŽI A NEMLUVNĚ, ve které stála po boku tehdy slavných hvězd Toma Sellecka, Teda Dansona a Steva Guttenberga. Zahrála si i o tři roky později v pokračování této komedie s názvem TŘI MUŽI A MLADÁ DÁMA. Do konce tisíciletí je jedním z lépe hodnocených filmů, ve kterém se objevila, snímek CHAPLIN, jenž je doslova plný hereckých hvězd. Po roce 2000 na sebe upozorňuje v hororové minisérii podle předlohy Stephena Kinga DŮM V RŮŽÍCH (2002), či romantickém dramatu LÁSKA PODLE PŘEDLOHY (2007).

Nancy je od roku 1994 vdaná za bývalého prezidenta a generálního ředitele společnosti Savoy Picture (nezávislá filmová společnost, existující v letech 1992-1997) Roberta N. Frieda. S ním má dva syny – Benjamina (nar. 1998) a Jeremyho (nar. 2001).

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Submarine Kid
2014 Squatters
2010 Pregnancy Pact (TV film)
Walk in My Shoes, A (TV film)
2009 Safe Harbor (TV film)
2007 Láska podle předlohy
Zábava nikdy nekončí (TV film)
2005 Sesterstvo putovních kalhot
2000 Dvojník
Milenky v akci (TV film)
1999 Žít (TV film)
1996 Přelud
1995 Johnny zapíná rádio
Lieberman In Love
Nebezpečná známost (TV film)
Psí život
1994 Hamouni
1993 A tak jsem si vzal řeznici
Záhadné zmizení
1992 Chaplin
Náš milý nebožtík
1990 Air America
Parťák
Tři muži a mladá dáma
Vnitřní záležitosti
1988 Manželství s mafií
Na Vánoce budu doma (TV film)
Osm mužů z kola ven
1987 Tři muži a nemluvně
1986 Harem (TV film)
1985 Malice in Wonderland (TV film)

TV seriály

2011 Doktorka z Dixie (TV seriál)
Poslední chlap (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Legentátní (S06E19)
2009 Vražedná čísla (TV seriál)
První zákon (S05E17)
2007 Pearsonovi (TV seriál)
2006 Boys Life (TV seriál)
2002 Dům v růžích (TV seriál)
1999 Work with Me (TV seriál)
1998 Becker (TV seriál)
1996 Real Adventures of Jonny Quest, The (TV seriál)
1995 Skoro dokonalá (TV seriál)
1994 Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
1993 Padlí andělé (TV seriál)
1986 Worlds Beyond (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace