Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bohvie prečo si všetci myslia, že pri arte sa premýšľa a hollywoodske blokbastre sú potom na oddych. Na oddych sú presne takéto malé, príjemné, nič špeciálne neriešiace filmy, ktoré chvalabohu nemajú ambíciu zarobiť peniaze, ani vyhrať ceny kritikov a do kín sa nedostanú. Zápletka Kráľa Kalifornie je vcelku originálna, respektíve originálna tým, aká je to nepravdepodobná šialenosť. Hľadanie dávneho španielskeho pokladu pod základmi hypermarketu je bez akejkoľvek irónie neotrepané. Je to o sile odhodlania uskutočniť vec, ktorú si zaumienime, o opodstatnenosti inakosti a hľadania medzigeneračného pochopenia. Keď sa na to celé pozerám ako na metaforu, tak je to omnoho lepšie, ako by som mal premýšľať nad tým, kde po vysťahovaní asi tak bývali. Ak som teda tento logický nedostatok (a ďalšie) správne pochopil. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po sviznem traileru bylo moje ocekavani asi moc vysoke, protoze misto privalu smichu a komickych situaci jsem byl svedkem skoro neunosneho pitvoreni blazna a jeho, na svuj vek, prilis dospele dcery, kteri se na popud jednoho z jeho silenych vnuknuti vydavaji po stopach ztraceneho pokladu. Promarneny cas v nudnem prostredi se snazivymi protagonisty. (Michael Douglas) je skoda ve filmu. 45% ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Novodobá pohádka o jednom roztržitém snílkovi, kterého soudobá společnost zaškatulkovala jako blázna a o tom, že se na blázny někdy usměje vrtkavá štěstěna, pokud jdou za svým snem. "Rumcajsovský" Michael Douglas je někdy takříkajíc "na zabití", ale stejně jako jeho filmová dcera Evan Rachel Wood, ho jednoduše musíte mít rádi. Mimochodem, už jste slyšeli, že v Kalifornii vylézají z oceánu na břeh nazí číňané? Nevěříte? Pak se podívejte na Krále Kalifornie. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, příjemně oddychová a inteligentně vtipná komedie, která je dokonale přirozená a vůbec v ní není cítit Hollywoodský stereotyp a jeho ohrané postupy. Michael Douglas je výborný, a zdařile jej doplňuje Evan Rachel Wood, která svou krásou zcela oslňuje. Je jakoby přirozeně krásná a krásně přirozená. Tváří, osobností a herectvím. Slovy se to těžko vyjadřuje, ale třeba nejsem sama, a někdo tuší či pochopí, co mám na mysli:) Za zmínku taktéž stojí příjemná hudba, která celý snímek jemně dokresluje, a tím také pozvedává jeho lehkost a nezávislost. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Pohodova, prijemna zalezitost. Michael Douglas si odskocil do nezavisleho filmu a pristalo mu to. Ako blaznivy rojko hladajuci ukryty poklad za vydatnej pomoci dcery si svoju rolu uzil a viditelne sa pri nej bavil. Je fajn vidiet a vediet, ze nepatri do stareho zeleza, ale chcelo by to nieco viac. Pride este nejaky Gordon Gekko, William Foster ci Nicholas van Orton? Hmm... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Film měl premiéru 24. ledna 2007 na Sundance Film Festival. (Terva)

Reklama

Reklama