Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nepravděpodobnější důvod vzniku filmu byly 60. narozeniny filmového festivalu v Cannes. Noví diváci a fanoušci Kusturicových komedií si mohli zamluvit sedadlo v první řadě zatímco diváci, kteří už nějaký jeho film viděli mohli žádat o zlevněné sedačky. Je to smělý a hlučný film, schizofrenicky rozdělený. Příliš karikované postavy, aby byly brány vážně a příliš násilný, aby se dalo smát. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tento film pripadlo moje 1000. hodnotenie a som rád, že s najvyšším hodnotením. Čakal som nejakú dobrú komédiu, lebo Kusturica je skvelý režisér a naozaj som sa dočkal. Toto je čistý Balkán, šialenosť, ale fantastickosť. Keď som začal po polnoci pozerať tento film, chcelo sa mi spať, ale tento film mi dodal toľko energie, že na konci som doslova skoro skákal a tancoval, smial som sa ako blázon a ani sa mi nechce veriť, že tento film je tak nedocenený. Postaviť film na tak srandovnom a jednoduchom príbehu, z ktorého vyplynie totálny chaos, ktorý je však režisérsky skvele zvládnutý ma pobavilo a potešilo. Toto má všetko, čo môže balkánska komédia mať. Krásne balkánske ženy, najmä prenádherná Marija Petronijević, mafiánov, ozbrojené zložky, pohreb so svadbou, ktoré sa stretnú na jednom mieste, chlapov, čo sexujú zo zvieratami aj za peniaze, nevestince, bláznivé školy, pištoľníkov, demolátorov, krásne prostredie, dedko, čo vytvára vynálezy a robí pasce a na konci ešte ten kanec, no to bol vrchol, vlastne nie, ten lietajúci cirkusant, čo chcel vedieť výsledky talianskej futbalovej ligy, to bol vrchol celého. Páčil sa mi aj koniec a tým Happy End to celé zavŕšili, svadba bola tiež parádna. Nechápem, že niektorí tu nevidia príbeh, respektíve nechápu tento film a silou mocou tu chcú nejaký príbeh mať a nechápu podstatu balkánskych komédií. Niekomu mohlo prísť vulgárne už to Dragica-nemravnica, ja som to všetko bral z nadhľadom a humorom, príznačným na realitu. Toto je skvost komédií, ktorý mi pohladil srdce. Na balkánske veci sa aj vďaka tomuto len teším. A ako bolo povedané vo filme, slzy sú zlé, sú nezdravé, a ja s tým súhlasím, veď žijeme len raz a preto si navzájom robme život krajším. Tým nemyslím, že si nemôžte občas poplakať len tak, keď to tak cítite, myslím nebyť depresívny, ale radostne pozitívny. Tento film mi ho spravil. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Panková živelnosť! Bezchybné. Bez logiky. Len s nápadom, len nech to frčí a hýbe sa a zabáva! Nejde o druhý plán ani citlivosť. Dlho som sa v kine nerehlil tak, že som odchádzal zachrípnutý. Ružové plameniaky skrížené s opilcami z Tisícročnej včely, veterinárkym grifom z Pastí, pastí, pastičiek, a nad všetkými poletuje omladnutý Batman, ktorého nedopatrením vystrelili z Perinbabského cirkusu. Čo to tu trepem, kurva ....kúrva.. KurvahošiGutenTag na balkánsku nôtu. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

JohnnyD to sem napsal za mě. A celkem trefil i hodnocení. Já to narozdíl od něj nedokoukám. A přidávám přesvědčení, že je to okoplej, špatně pochopenej Jakubisko. Netočit to Kusturica, tak je tady ta Troškovina v černejch. Takhle to má aktuálně nesmyslných 75%. Kusturicu jsem měl přesně do dneška v režisérské TOP10. Byl to omyl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První setkání s Emirem Kusturicou jsem měl u filmu Černá kočka bílý kocour, který mě strhnul a od té doby jsem jeho tvorbu začal sledovat. Bohužel od té doby mě jiným filmem nedokázal tolik vtáhnout a přestože se Závět a minimálně její konec "kočce" blíží asi nejvíce, nebylo to prostě ono a jako celek film úplně nefunguje a nebaví ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))

Reklama

Reklama