Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* takovou nálož divokých nápadů jsem od této komedie rozhodně nečekal a některé scénky jsou nezapomenutelné. Už dlouho jsem neviděl šílenější film než tento, ale na druhou stranou si tu Kusturica neláme hlavu nad nějakými logičnostmi, což mi ke konci už začínalo vadit. Kdo má tedy chuť na moderní barevnou balkánskou pohádku na vyplnění nudné chvíle třeba po obědě, tak jděte do toho, ale rozhodně to pro každého není! [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Teebo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o tak dobrý film jako Černá kočka, bílý kocour, kde jsem dával stejné hodnocení. Obvykle, když váhám, kolika hvězdičkami hodnotit, rozhodnu se pro nižší počet. Ale tady by tři byly prostě moc málo. Protože něco tak pozitivního, ztřeštěného a šílenými nápady překypujícího se jen tak nevidí. Mentalitu všech postav v Kusturicových komediích prostě miluju, všichni jsou hrozní sympaťáci. Natočit dobrý vtip, to dlouhodobě považuji pro filmaře jako žánrově nejtěžší úkol, a povedené komedie jsou pro mne nejvíce nedostatkové zboží. Takže doufám, že se mi ještě nějakého podobného kousku ze Srbska dostane. V tomto případě je škoda především přepálené stopáže - být film o půlhodinu kratší, bylo by to bez váhání. ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Presne kvôli blbcom ako Kusturica má dnes Bosna čisto inštrumentálnu hymnu, aby sa náhodou žiadne etnikum neurazilo. Na staré kolená mu začalo hrabať, je z neho nacionalista a srbskými vlajkami sa to tu len tak hemží. K tomu zoofília, pedofília, ako nič. No neviem, toto mi v tom filme veľmi nevoňalo. A že kvôli týmto excesom Srbi vyzerajú ako úchyláci, to Emira netrápi? No nuda to každopádne nie je a graduje to do klasického kataklyzmického finále. Marija Petronijević je zrejme najkrajšia žena, akú momentálne poznám. ()

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Kusturica míří do mé TOP10!!! Jeho přístup a pojetí filmu od základu bortí všechny zažité filmové zvyklosti. Ačkoli Závěť není vyloženě film, pro který bych si běžel do DVD shopu - pokoukání je to jedinečné. Zase geniální práce se zvířátky, postavy, hlášky, scénky, bomba přestřelky, šílený konec... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre balkánske filmy, hudbu, Kusturicove a hlavne Srbské filmy celkovo, ktorých som za posledné roky videl dosť aj preto, že ich vyhľadávam. Tešil som sa na ďalšiu divokú jazdu v štýle Čierna mačka biely kocúr, ale výsledok je ešte divokejší ako som si myslel. Už samotný príbeh je trošku čudácky. 12- ročný chlapec si ide do mesta hľadať ženu ???...K tomu Kusturica tradične naviazal množstvo väčších či menších dejových liniek a všemožných postavičiek. Posledných 20-30 minút všetky postavy a dejové linky splynú dohromady a balkánsky guláš je v tranze. Hudba hraje, tancuje sa, strieľa sa a na všetko z oblohy dozerá lietajúci Čestmír...Musím priznať sklamanie, ale Balkán mám stále rovnako rád. 60%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama