Reklama

Reklama

Rolling Stones

(koncert)
  • USA Shine a Light (více)
Trailer

Pohled režiséra Martina Scorseseho na největší rock'n'rollovou kapelu, na legendární Rolling Stones, kteří jsou spolu přes 45 let a stále fungují. Scorsese sestavil velice silný režijní tým z osob, z nichž mnoho obdrželo Oscary za svoji práci, a natáčel Stouny v Beacon Theater v New Yorku po dobu dvou dní, aby zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově/hudební zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

-„Nezapomeňte ohodnotit film na CSFD.cz.“ – „To si piš, že nezapomenu!“ Takže tedy za prvé: Tři hvězdičky. Za druhé: The Rolling Stones nijak zvlášť neposlouchám, tzn. nezatracuji je a ani je nezbožňuju, jen si občas pustím pár písniček. Kdybych je totiž zbožňoval, dám jim pět hvězdiček. Kdybych je nenáviděl dám filmu hvězdičky dvě a i méně. Za třetí: Dokument??? Pche!!! Kde na to kdo přišel, že to je dokument. Pouze velice zdařilý záznam kvalitního koncertu, který by dokázal sestříhat v efektivní show kterýkoliv talentovanější a zkušenější režisér. Za čtvrté: Proč v dnešní době obdivovat The Rolling Stones. Dědoušci přece nezápasí s nemocí a ničemu navzdory nehrají; hrají prot, že je to baví a chtějí bavit své publikum co to jde. Za páté: Nejlepší byl začátek a ukecaná a přemoudřelá Martyho huba, hrubé zrno a backstage. Za šesté: Jednu chvíli mě bavila myšlenka, že by nebylo marné, kdyby té vokalistce z Brooklynu vypadlo ňadro z podprdy. Za sedmé: To měla být satira, když se tam do široka usmíval ex-šéf planety? Za osmé: Docela jsem ožil u Buddyho „mamr…“ Guye. Za devaté: Spiknutí; kolem mě si v kině sedly nějaké osoby, zjevně idioti, protože evidentně patřily k sobě a nesedly si k sobě, nýbrž kolem mé osoby a uprostřed filmu si přeze mě bezohledně podávaly sáček s chipsy. Fráze: Ty osoby měly štěstí, že jsem mírné povahy, neboť byl bych se rád postaral o hlavní reportáž zítřejších zpráv na nově. Za desáté: Nebylo to vůbec špatné, skvělá show, Jagger and co. jako za mlada. Za jedenácté: „I can’t get no satisfaction“ ale Aguilera má možná hezkej zadek, ale působila tam jako andílek v pekle. Za dvanácté: „Končím a jdu hledat tu písničku, kterou zpíval Keith, protože ta byla z celého večera nejlepší. Za třinácté: PS: Kvůli dlouhýmu kinu mi ujel poslední bus a já musel tlapat napříč městem (cca 5km) po tmě domů. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Dá se to hodnotit dvěma způsoby. Buď z pohledu filmařiny a to nemusím nic psát, aby vám všem bylo jasný, že Marty svojí práci odved kurevsky dobře (jako vždy). Navíc teď, kdy měl k dispozici hromadu peněz, kamer a schopnejch lidí. A pak můžeme hodnotit koncík po hudební stránce. A to je senzační. Hromada energie, výborně vybranej playlist, Jagger zpívá a tančí jako malej kluk. Richards je totálně sjetej a skvělej. A pokud jde o hosty, tak Jack White paráda, ale Buddy Guy absolutní bomba. Toho černocha chci domu. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

"Stouni" mi nijak zvlášť nevaděj a občas si je i poslechnu a tady ukázali, že to ještě uměj dědci pořádně roztočit. Energií to na tomhle koncertu přímo čiší. Problém je, že já se spíš těšil na Scorseseho režii a tu tady zrovna moc nevidím. Jeho příprava na koncert na začátku je sice vtipná a záběry z minulosti taky občas pobavily. Jinak se jedná o "normální" záznam z koncertu, který Martin ničím moc neokořenil. Fandům se to ale asi bude líbit velmi. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Profesionálně bezchybně zvládnutý koncertní dokument o populárních rockových dinosaurech. Ač Rolling Stones neposlouchám a na spočítání všech jejich písní, co znám, by mi stačily prsty na rukou, mě tenhle koncert naprosto strhnul. Střípky z rozhovorů napříč celou jejich kariérou jen dotvářejí plastický obraz kapely na cestě od mladistvých rebelů po lidi, kteří si tykají s (bývalými) prezidenty. A skvělá triková tečka na závěr jen dokládá práci mistra. Na blůčku jsou česky otitulkované i všechny písně, tedy s výjimkou bonusů. Tam se skrývá další čtveřice písní (např. I'm Free či Paint It Black) s obrazem s nižším rozlišením a horším mixem zvuku. A to by mě tedy vážně zajímalo, proč ten film nemohl být o tu čtvrthodinu delší...? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas si zaválím s kameny, ale existuje mnoho kapel, které poslouchám raději a častěji. Přesto chovám k těmto "nesmrtelným" pardálům jistou úctu a tak jsem doufal, že jim to slavný Scorsese moc nezkazí nějakým velkým uměním. Nezkazil, protože nebylo co. Koncert to byl totiž průměrný, černobílého vzpomínání zase tak moc nebylo a já určitě nejsem takový fanda, aby ze mne padaly hvězdy za každé Mickovo zavrtění zadnicí. Pokud tedy něco zůstane v mé děravé paměti, tak to budou zoufalé režisérovy žádosti o předání playlistu, protože to bylo hodně zábavné. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V publiku si můžete všimnout Bruce Willise (v žlutém klobouku). (Partina)
  • Martin Scorsese použil během natáčení koncertů dvanáct kamer. (Pepinec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno