Reklama

Reklama

Chtěli zažít romantické dobrodružství na Transsibiřské magistrále. Ale romantika se v průběhu cesty vytratila. A místo ní přišlo šílenství a teror s tváří Bena Kingsleyho.  Režisér Brad Anderson se představil publiku především pozoruhodným mysteriózním thrillerem Mechanik s Christianem Balem. A v roce 2008 pak opustil televizní studia, pro něž momentálně pracuje především, a zamířil do království celovečerních atmosférických psychologických thrillerů, které se rozhodně nehodí pro nikoho, kdo trpí fobií z vlaků. Děj jeho napínavého snímku Transsibiřský expres se totiž odehrává právě na kolejích. A ne na ledasjakých.
Jak název napovídá, arénou příběhu se stane Transsibiřská magistrála, po níž se přepravuje milenecký pár, který se tímto nevšedním dobrodružstvím rozhodl zpestřit si cestu z Číny domů. Cílem Jessie a Roye je Moskva a letiště Šeremetěvo, odkud už zanedlouho odstartuje letadlo do Spojených států. Jenže v průběhu jejich pouti začíná být jasné, že dostat se do samotného srdce ruské říše bude možná mnohem těžší, než se zprvu zdálo. Do vlaku totiž krom dalšího, značně podivného páru nastupuje také ruský detektiv Grinko, který zde pátrá po drogách. A právě dvojice Američanů, které hrají Emily Mortimerová a Woody Harrelson, se stane terčem jeho zájmu a posléze i teroru. Teroru, kterému lze jen těžko uniknout, protože všude kolem vlaku je pouze pustina, kde číhá smrt. V roli šíleného despotického ruského vyšetřovatele přichází famózní držitel Oscara Ben Kingsley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (171)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson znova vo vlaku plnom peňazí a priblblých klišé. Nechce sa mi ich vymenovávať, to by sa rovnalo noseniu dreva do lesa. Tak len jedna poznámka: "Pozri Emily, teraz musí divák tušiť, že klameš Benovi a jemu to má dojsť, tak sa tvár nesvoja, aby pochopil, že Ben ťa musí začať podozrievať". Komu je tento film s inak áčkovými hercami určený, vážne netuším. 30% a zaokrúhlenie hore iba vďaka Emily Mortimer, ktorá dokáže zahrať blbú aj keď vyzerá inteligentne. V prípade Harrelsonovej ešte mohutne tupšej postavy, pravidelne sa v jeho kariére opakujúcej, sa jedná nepochybne o prístup pomocou Stanislawského metódy. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Průměrný drama,trochu thriller,trochu krimi.Vlastně ani nevim,co psát.Zacátek vypadal jako studentská vyjížďka zmrzlou sibiřskou krajinou.pak se chvíli něco dělo a konec.Zůstal mi v paměti jen Ben Kingsley a pak pocit zimy z těch záběrů na zmrzlý chodby vlaku.Brrr!Dám usmolenejch 50% a rychle od toho pryč. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

880. hodnocený film: Navzdory nelichotivému hodnocení, jen mírně přesahujícímu hranici 60%, jsem se rozhodl tento snímek shlédnout a dát najevo, jestli se mi líbi či nikoli. Nejprve jsem byl mírně v nejistotě, jestli to nebude úplný propadák, ale naopak jsem byl velice mile překvapen. Poutavý příběh z okolí mrazivé Sibiře a na druhé straně boj o záchranu života lidí, kteří se stali předmětem násilných akcí pašeráků drog. Byl jsem pak u vytržení z výkonů Bena Kingsleyho a Woody Harrelsona, protože nebýt jich, těžko by si "Transsibiřský expres" zasloužil průměrné hodnocení. takhle to ohodnotím 4* a budu přesvědčen, že jsem filmu nijak neublížil. 4* ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Má to moc pěknou atmosféru, docela slušný příběh a je to kvalitně natočené, ale něco tomu prostě chybí. Místy je děj příliš vykonstruovaný, jinde se věci dějí až náhodou. Ruská policie je zase klasicky dovedená až za hranici únosnosti a párek američanů zase žasne, jak je to vůbec možné. Ale místy jsem se vážně bavil, cítil jsem napětí a byl jsem zvědavý, jak to celé dopadne. Lehký nadprůměr v žánru, ale od Andersona bych čekal víc. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zručná režie zde umí i na ploše přespříliš dlouhého úvodu udržet divácká očekávání a budovat napětí. Zápletka je vymyšlena vlastně perfektně, postavy se dostanou do přesně tak úzkostné situace, jakou potřebujeme, abychom rozehráli trýznivé, depresivní drama, popř. boj o přežití... Jenže ten je navzdory všem předpokladům poněkud odbyt a hlavně zkrácen. Rozuzlení filmu je vyloženě absurdní, jakási deus ex machina udeřila jako na lokomotivě zvonec a pohádky byl trapný konec. 6/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Ben Kingsley (Grinko) bol prvou osobou obsadenou pre tento film. (MikaelSVK)
  • Emily Mortimer sa v skutočnosti vie dohovoriť aj po rusky. (U_S_O)
  • Emily Mortimer mala iba 24 hodín na rozmyslenie, či úlohu vo filme prijme. Avšak ihneď po prečítaní scenára ponuku vzala. (U_S_O)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno