Reklama

Reklama

Chtěli zažít romantické dobrodružství na Transsibiřské magistrále. Ale romantika se v průběhu cesty vytratila. A místo ní přišlo šílenství a teror s tváří Bena Kingsleyho.  Režisér Brad Anderson se představil publiku především pozoruhodným mysteriózním thrillerem Mechanik s Christianem Balem. A v roce 2008 pak opustil televizní studia, pro něž momentálně pracuje především, a zamířil do království celovečerních atmosférických psychologických thrillerů, které se rozhodně nehodí pro nikoho, kdo trpí fobií z vlaků. Děj jeho napínavého snímku Transsibiřský expres se totiž odehrává právě na kolejích. A ne na ledasjakých.
Jak název napovídá, arénou příběhu se stane Transsibiřská magistrála, po níž se přepravuje milenecký pár, který se tímto nevšedním dobrodružstvím rozhodl zpestřit si cestu z Číny domů. Cílem Jessie a Roye je Moskva a letiště Šeremetěvo, odkud už zanedlouho odstartuje letadlo do Spojených států. Jenže v průběhu jejich pouti začíná být jasné, že dostat se do samotného srdce ruské říše bude možná mnohem těžší, než se zprvu zdálo. Do vlaku totiž krom dalšího, značně podivného páru nastupuje také ruský detektiv Grinko, který zde pátrá po drogách. A právě dvojice Američanů, které hrají Emily Mortimerová a Woody Harrelson, se stane terčem jeho zájmu a posléze i teroru. Teroru, kterému lze jen těžko uniknout, protože všude kolem vlaku je pouze pustina, kde číhá smrt. V roli šíleného despotického ruského vyšetřovatele přichází famózní držitel Oscara Ben Kingsley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (171)

Tomco 

všechny recenze uživatele

"U nás v Rusku hovoríme, že klamstvo ťa posunie ďalej, ale späť sa už nikdy nevrátiš" ... Svätá pravda si myslím. Moje sympatie s Bradom Andersonom sú zrejmé aj pri dvoch predošlých pochutinách, tušil som, že ma nesklame ani teraz, a tak aj bolo. Nič extra, ale rozhodne ani žiadny podpriemer.. Ale samozrejme, sto ľudí, sto chutí. 70% ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Takový skvělý název "TRANSSIBERIAN", dokonce i působivý obsah u propagace filmu..... a výsledek? Zoufalé psychologické drama s šesti herci. Nudná dlouhá jízda vlakem, ve kterém se nic neděje. Ke konci filmu jede vyšinutá bývalá feťačka na výlet se svým spolucestujícím Carlosem. Po celou dobu ve filmu na něho neustále čumí, pozoruje ho při souloži, svádí ho, rozrajcuje a nakonec ho utluče klackem! Toť vše! Totální stupidní drama..... a škoda mého času! ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na plagátu k filmu má největší hlavu Woody Harrelson, ale fakt nevím proč. Skoro tam nehraje a když hraje, tak blbě a ještě takovou blbou roli. Ani Emily Mortimer mi nesedla zrovna na čočku, ale o to víc jsem se těšil, až se ukáže Ben Kingsley. Ten nastoupil hned jak odstoupil Eduardo Noriega, kterej byl jedinej další herec, na kterýho se dalo koukat. Teď k ději: začalo to slušně a myslel jsem, že půjde o hledání nějakýho masovýho vraha někde na Sibiři, protože prvotní vražda nasvědčovala něčemu takovému. Děj se ale stočí úplně jiným směrem a můžu říct, že děj mě nebral tak, jak exteriéry a pohledy do života v Rusku. Jasný, že stupidně vyznělo, že většina Rusů uměla anglicky. Ale zas na druhou stranu tam bylo taky dost žvatlání v cizích jazycích. Ale jinak mě v tom zachvátily asi jenom tak dvě scény, který nebudu prozrazovat, protože se mi nechce. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nový film Brada Andersona je zklamáním na celé čáře. Jasně, těžko od něj můžu chtít každé tři roky nové Session 9, ale tak nudný a předvídatelný příběh, to je vážně děs. Technicky je to samozřejmě vytříbené, ale i tradiční Andersonova síla, vynikající herci, tentokrát nějak skřípe. Až na hlavní hrdinku jsou všichni ostatní nepřesvědčiví a chladní. Raději si pusťte Horror Express. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Transsibiřský expres je dlouhá vleklá nuda.Naprosto nepovedený thriller,bez zajímavé zápletky,s nulovou gradací děje a hloupým vyvrcholením.Celé se to táhne jak týden před výplatou,je to bez spádu a za celou dobu tu snad není výraznějšího momentu.Emily Mortimer se pak sice snaží,ale jak Harrelson,tak především Kingsley jsou fakt nezáživní a tak je fajn,že alespoň na Kate Maru je velmi pěkný pohled :).Co je ovšem největším hříchem autorů Transsibiřského expresu,je nulové využití prostředí ve prospěch atmosféry.Nekonečné koleje,lesy,mráz,sníh,nehostinné prostředí,to vše se dalo parádně využít k natočení vážně mrazivě atmosférického thrilleru.Ale prakticky zde z toho není použito nic,takže kdyby se ta celá naivní báchorka odehrávala v jakémkoliv jiném vlaku na jakékoliv jiné trati,účinek by byl jednoduše stejný.Velká škoda,sibiřské prostředí a její podmínky mohly být trumfem v rukávě.No nic.Transsibiřský expres je zkrátka nevýrazný thriller,kde chybí jak atmosféra,tak moment překvapení,prostě jde jen o přímočarou jízdu,která dokáže tak akorát uspat. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Emily Mortimer sa v skutočnosti vie dohovoriť aj po rusky. (U_S_O)
  • Emily Mortimer mala iba 24 hodín na rozmyslenie, či úlohu vo filme prijme. Avšak ihneď po prečítaní scenára ponuku vzala. (U_S_O)
  • Režisér sa z časti inšpiroval svojím životom, keďže ako mladík naozaj Transsibírskou magistrálou cestoval. (U_S_O)

Reklama

Reklama