Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

maciii 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkně natočené drama, které má do psychologického thrilleru pěkně daleko, jelikož zaprvé vůbec nejde do hloubky svých hrdinů a za druhé nedokáže vybudovat atmosféru. Děj až na úplný závěr téměř negraduje, má neustále stejné, ačkoliv vcelku rychlé tempo a po nějaké době začne být sledování docela únavné. A vůbec je to celé takové povrchní. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o nepříjemných věcech, který je inspirován skutečnými událostmi. Tenhle film jsem chtěl vidět ze dvou důvodů. Tím prvním důležitým aspektem bylo samotné téma filmu, které je samo o sobě dost lákavé a já jsem filmy zavánějícími šikanou velmi přitahován a fascinován. A druhým důvod bylo obsazení Gregoryho Smithe do hlavní mužské role, tohoto herce mám totiž mezi mými deseti nejoblíbenějšími herci a zamiloval jsem si ho už v seriálu Everwood (který se stal mým nejoblíbenějším dramatickým seriálem a do oblíbených jsem si Gregoryho dal na základě této jediné role), a dosud jsem ho kromě Everwoodu viděl hrát jen v jednom filmu. A nutno říct, že Gregory Smith mě vůbec nezklamal, naopak jeho výkon byl velice slibný a já jsem s ním spokojený. Stejně tak ale dobře svou roli záhrála i Mila Kunis, kterou znám ze seriálu Zlatá sedmdesátá a která zde hraje zajímavou roli problematické dívky. A co se týče filmu samotného, tak tam z mého pohledu vládne naprostá spokojenost, film měl spád, nebyla nouze o zajímavé scény a dramatické situace a já jsem se při jeho sledování ani chvilku nenudil. Je to jistě zajímavý nápad s budováním výchovných táborů (a může to i fungovat, viz seriál Cesta vzhůru, který se celý odehrává v prostředí výchovného tábora pro problémovou mládež), ale zde to bohužel jaksi nevyšlo a konec byl jen logickým vyústěním předchozích událostí. Ono ovšem záleží na tom, jak ten tábor jeho vedoucí bude koncipovat, ne vždy to musí zajít do krajních mezí, takže tyto tábory určitě mají své opodstatnění a je to jen v jejich vedoucích, jestli bude tábor úspěšný. Ale to už se dostávám trochu někam jinam. Film se mi líbi, jsem z něj nadšený a uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Od režiséra extrémně debilní Hladiny adrenalinu bych tak solidní film skutečně nečekal. Boot Camp není žádné terno a určitě mi časem vyprchá z hlavy jako pachuť dnes již nepříliš poživatelných Krušovic, ale na druhou stranu má myšlenku, drží po devadesát minut pohromadě bez výrazně slabších momentů a nepostrádá tempo ani slušné mladé herce v hlavních rolích. 70% a Stormare se pro role regulérních sviní snad narodil. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Neozbrojení dozorci a v menšině? Za daných okolností byla vzpoura jasná volba! :-) Osobně bych jí začal punktovat asi dřív než útěk (ten byl mimochodem promyšlený asi jako pohádka z pařezové chaloupky). Do poloviny nuda jak prdel, pak přišla skutečně zábavná Prison Break vsuvka, a až závěr, kdy konečně všichni dostali rozum, byl trochu ucházející. Ale celkově nic moc (dokonce ani na Milu Kunis v louži se moc hezky nekoukalo). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Máte-li problémy se svým nezletilým dítkem, tak ho pošlete do výchovného tábora na ostrově Fidži, tam už vaši ratolest sadistický a perverzní bachař Logan srovná pěkně do latě a to tak, že si rázem ani nevzpomene na drogy a drobné delikty, kterých se dopustil. Vyfasuje černé tričko a kecky a detekční zařízení na nohu, a dokud se jeho stejnokroj nezmění na bílou barvu, tak tu trestanec ztvrdne, dokud nepřijde k rozumu. Doktor Hall vládnoucí zde pevnou rukou, už má své výchovné metody, jak nezvedence napravit a udělat z něj lepšího člověka. A aby taky ne, když je sám autorem tohoto výchovného. programu. Když už nezabere ani to, tak si vás podají vaši spoluvězni. Kdyby tenhle příběh byla čirá fikce, tak bych si pomyslel, že tvůrci měli celkem zvrácený smysl pro humor a asi chtěli poukázat na problémovou mládež, ale tohle je natočeno podle skutečných událostí. Zajímavý námět v rukou zkušeného, ale velmi průměrného režiséra Christiana Duguaye pramálo funguje a vychází naprázdno. Scény fyzického týrání, ponižování a mučení jsou velmi slabě natočeny a je jich zoufale málo. Když už se má dostavit nějaké to dramatické napětí, v tomto případě související se zoufalým útěkem z ostrova, tak se prostě divák musí smířit s tím, že Duguay to natočí bez napětí, mdle a nudně. Tento film je vůbec nějak až moc nudný a nevýrazný. A tak nějak zkratkovitě natočený bez scén, které by nějak byly zapamatování hodné, i když pohledné Mile Kunis, Gregory Smithovi a Peteru Stormaremu nelze upřít snahu, ale zvláště Stormara jsem už viděl hrát mnohem lépe. Je otázkou, zda by z podobného originálního tématu vytřískal víc jiný režisér. Rozhodně však lze prohlásit, že v Duguayově režii se jedná o slabý a nudný film s několika dobrými scénami, ale celkově byl slibný námět solidně pohřben. 40% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)
  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)

Reklama

Reklama