Reklama

Reklama

Mraky nad L.A.

  • USA Right at Your Door (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krátce poté, co nezaměstnaný muzikant Brad vyprovodí polibkem manželku Lexi do práce, dojde v centru Los Angeles k explozi několika teroristických bomb. Přestože rozhlas varuje před toxickým spadem, vydá se Brad svou ženu hledat. Silnice jsou však uzavřeny armádou, a když vidí, jak vojáci bez milosti zastřelí muže, který se pokusil ze zasažené oblasti uniknout, vrátí se vyděšený domů a s pomocí údržbáře Alvara hermeticky utěsní dům. Když se krátce poté objeví Lexi, odmítne ji pustit dovnitř, a to je počátek těžké zkoušky, která připomíná noční můru a nečekaným způsobem zamíchá osudy obou manželů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Na verandě žena sténá... zaprášená, odvržená." Toxický popílek v toxickém filmu, od sklepa až po půdu plném otravných keců dvou nesympatických komparzistů (zřejmě záskok za herce, uvízlé s autem v koloně panikařících obyvatel L.A.). Zvláštní varianta manželského slibu: "V dobrém i ve zlém, dokud nás spad na verandě nerozdělí."  Já bloud se těšil na katastrofu jako řemen, davy po sobě šlapajících lidí a heroické zachraňování, příp. na thriller nebo aspoň drama. Místo toho mě jakýsi voják v plynové masce a protichemickém obleku, se zaprášenou jmenovkou Chris Gorak, jebnul pažbou pušky do hlavy, hodil na mě igelitovou plachtu a začal mě týrat půlhodinovým nonstop hysterickým křikem zprávařky z rádia, jalovými dialogy a  dějovými zvrat(k)y. Kašlal na má očekávání, kašlal na logiku, kašlal mi dokonce i na verandě a průběžně mi lomcoval klikou od diváckých dveří a dožadoval se vstupu. Jen zůstaň venku, pacholku Goraku! Tady máš petku vody a jednu hvězdu, s tím do příjezdu vykuřovačů vystačíš. Desinfekci, desinsekci a debilizaci zdar! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takovýto námět už byl zpracován mnohokrát a to jak ve filmové, tak i v seriálové podobě. Dějství si pohrává s událostmi kolem náhlých výbuchů někde v centru města a s postupnou ztrátou svobody vlivem karantény bez poskytnutí alespoň nějakých informací o tom, co se vlastně stalo. Atmosféra plná strachu postupně nabírá na intenzitě a končí naprostou beznadějí. Vše je prezentováno pohledem jednoho člověka, který bydlí daleko od centra výbuchů. Ten se sice z rádia dozvídá co se kde právě děje, ale o blížící se hrozbě neví stále nic. Padající toxický spad, uzavírky národní gardou, náhlá karanténa, nemocní. Povedená jednoduchá filmová ukázka toho, co by se mohlo někdy v budoucnu v době hrozeb terorizmu klidně i stát. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

TV film....pojem neznámy na DVD pre mňa, ale tento film ma zaujal. Príbeh navodzuje taký politický podtón 11. septembra - ten strach a neznámosť situácie, ktorú tento film ukazuje v plnej kráse, bez žiadnych vizuálnych efektov, ale za to so silným príbehom, emóciami a skvelým Rory Cochraneom (C.S.I. Miami) a zaujímavý koncom, ktorý vynára viacero otázok, ktoré by ste chceli vedieť ale môžte len tušiť. P.S. Nezaškodilo by trochu ozrejmenia situácie, kto to bol...napr. prequel že? ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

No na to, že je to z roku 2006, bych čekal, že to bude vypadat mnohem lépe. Ani jsem nevěděl, že tento film existuje (a vůbec se nedivím), ale čirou náhodou jsem si pustil televizi a zrovna běžel tento film. Dokoukal jsem až do konce a jen za dějově dobrý závěr dávám 2* jinak bych nedal snad ani jednu. ()

asanakis 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč tu tento film všichni tolik kritizují. Ano, není to velkorozpočtové akční áčko, ale to jsem od toho také neočekával. Již od začátku je jasné, že zde neuvidíme podívanou jako kdyby to točil Bay, na druhou stranu se ale dočkáme filmu postavaného na dialozích (samozřejmě někdy lepších, někdy horších) s poměrně hodně dobře vypracovanou depresivní atmosférou a naprosto zdrcujícím závěrem. Na příběh je také potřeba pohlížet s tím, že se jedná o smyšlenou katastrofu, nikoli skutečnou událost. Moje hodnocení je tak 3,5 hvězdy, ale když se mám rozhodnout mezi 3 a 4 a vidím tu to hodnocení, dávám ty 4! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama