Reklama

Reklama

Mraky nad L.A.

  • USA Right at Your Door (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krátce poté, co nezaměstnaný muzikant Brad vyprovodí polibkem manželku Lexi do práce, dojde v centru Los Angeles k explozi několika teroristických bomb. Přestože rozhlas varuje před toxickým spadem, vydá se Brad svou ženu hledat. Silnice jsou však uzavřeny armádou, a když vidí, jak vojáci bez milosti zastřelí muže, který se pokusil ze zasažené oblasti uniknout, vrátí se vyděšený domů a s pomocí údržbáře Alvara hermeticky utěsní dům. Když se krátce poté objeví Lexi, odmítne ji pustit dovnitř, a to je počátek těžké zkoušky, která připomíná noční můru a nečekaným způsobem zamíchá osudy obou manželů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Očakával som stereotypný katastrofický film, ale nakoniec to bolo úplne inak. Kvalitný a napínavý príbeh, zaujímavé podanie katastrofy s nečakaným záverom. Presvedčivé herecké výkony slušných hercov. Rory Cochrane bol skvelý a som rád že mu pripadla hlavná postava. Film je netypický svojím poňatím jadrovej havárie a zameraním pozornosti mimo centrum katastrofy. Tvárou v tvár krízovej situácii sa zameriava výhradne na osud jedinej rodiny. Príbeh má trošku politický podtón, nikdy nevieme dňa ani hodiny a hrozba teroristických útokov je stále reálna. Strach a pochybnosti sú emócie, ktoré tento film ukazuje naplno a bez obalu. Divák je zaskočený silou zážitku reálneho až hmatateľného strachu z neznámej situácie, kedy nefungujú telefóny, chýbajú základné informácie, nikto nevie čo má robiť a čo je v tej chvíli najlepšie. O trochu lepší film je Udalosť (2008). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Pan režisér se zřejmě rozhodl pojmout téma jaderné havárie zcela opačným stylem, než jak jsme zvyklí. Usoudil, že postačí, když se děj bude odehrávat víceméně pouze mezi zdmi městského příbytku a samotné důsledky havárie se divákům donesou pouze z doslechu z rádia. Takže neuvidíme žádné záběry či scény z postiženého místa, osudy okolních obyvatel, ani se nedozvíme nic o tom, jak se vše vlastně událo, nebo jak se rozhodla situaci řešit vláda. Celý film se odehrává mimo centrum katastrofy, se zaměřením na osudy jedné rodiny. Mám však dojem, že tímto odchýlením od zavedených parametrů katastrofických filmů šlápl hodně vedle. Také se rozhodl, že ke zvyšujícímu se napětí a neklidu, divákovi postačí občasné pobíhání hlavního hrdiny z baráku do auta, pocházení po místnosti sem a tam, a NEUSTÁLÉ telefonování (ono je třeba to zkoušet každých pár minut, když jsou linky nedostupné, že. GRR!), které mě už asi po dvaceti minutách začalo nehorázně vytáčet, že jsem měla chuť do telky vlítnout a ten mobil mu někam šlahnout, protože už se to opravdu nedalo snést:) Naštěstí se potom do příběhu přiřítila jeho zbídačená žena a on konečně dostal rozum. Díky němu, a s těžkým srdcem nechal manželku napospas venkovním toxickým spadům a společně rozmýšleli, jak zapeklitou situaci vyřešit. A pokud si myslíte, že se z toho nakonec oba šťastně dostali, nenechte se mýlit, protože při takové havárii, ač si myslíte, že doma jste v klidu, tak karty se můžou lehce obrátit a váš domov se může stát vaší klecí. A ještě ke všemu se k nim připlete malý kluk, který se po výbuchu neutíkal schovat domů, protože se bál. Herci nevýrazní, i když uznávám, že Mary McCormack odehrála dost dobrý part. Možná by tento formát i fungoval, ale tady k tomu jaksi nedošlo. Rozhodně však oceňuji zhruba poslední půlhodinku, kde se věci konečně daly hodně do pohybu. Film se trošku probral a poměrně vydařeně to dotáhl až k vítěznému, docela nečekanému a drsnému konci, v němž zůstanou otevřené dveře jen někomu, poměrně doslova řečeno. ()

Reklama

MaideN-SK 

všechny recenze uživatele

Pozadie príbehu bolo naozaj mastné, preto ma ten film tak sklamal, pretože to bolo iba pozadie. Napätú atmosf=ru, kú som očakával som naozaj nezažil a vlastne celý film je len o rozhovoroch manželov cez sklo a igelitový sáčok, veľmi ma to sklamalo. Iba predposledných 5 minút bolo dobrých. Kamera roztrasená, čo tiež zhoršovalo sledvoanie a na prostredí, hercoch a vôbec všetkom bolo vidno že tento film nedostal príliš veľký rozpočet. (A ak dostal, tak potom to museli minúť na chlebíčky a plaváreň lebo to naozaj nevyzerá dobre) ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Nečakajte žiadnu akciu na štýl Smrtiacej epidémie s Freemanom, Spaceym a Russo, ale skôr psychologickú hračku, ktorá kladie oveľa viac dôraz na odpoveď "ako sa budú ľudia správať", než na to "čo sa vlastne stalo." Nie je to vyložene zlý film, ale k lepšiemu hodnoteniu mu chýba práve tá akcia. Hoci, musím priznať, že prvých 15 minút malo všetko to, čo má takýto film mať. Posledných desať minút však bolo trochu nečakanou fackou do tváre divákov. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

No na to, že je to z roku 2006, bych čekal, že to bude vypadat mnohem lépe. Ani jsem nevěděl, že tento film existuje (a vůbec se nedivím), ale čirou náhodou jsem si pustil televizi a zrovna běžel tento film. Dokoukal jsem až do konce a jen za dějově dobrý závěr dávám 2* jinak bych nedal snad ani jednu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama