Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým námětem to je určitě, ale zpracování mě bohužel chvílemi nudilo. Po závěrečném rozuzlení mi to nedá a podívám se na to asi někdy znova, je to určitě zapotřebí. Film je nejen zajímavý nápadem, ale je také velmi tajemný a dobře zahraný. Všechny tři ústřední postavy hrají velmi věrohodně. Závěr to celé docela zamotá a já jako fanda mysteriózních filmů, bych tomu měl tu druhou šanci dát, dostat tak více odpovědí a možná i zvednout hodnocení. Uvidíme. 60% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Film se snaží vypadat strašně mysticky a režisérka si myslý, že si s divákem hraje. Boužel už od počátku je vše jasno a docela mě překvapuje kolik lidí v diskuzi přemýšlí zda hlavní představitelka na konci filmů byla živá či mrtvá. I tak se jedná o dobrý mysteriózní thriller se skvělým psychopatem Neesonem, který zraje jako víno. A Christina Ricci taky po dlouhé době nehrála tak trapně jak jsem si už trošku zvykl. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak já teda nevím, jestli nám film nabízí nějakou novou originální myšlenku, protože ti co mají již něco nakoukáno ví, že tomu tak není. I Bruce Willis nakonec zjistil, že smrt je pěkná děvka a Ricci to pozná taky. Zůstává však otázkou zda není lepší být mrtvý, pokud váš život stál za houby. Každý se bojí smrti, ale co když se nám skutečně uleví až k tomu dojde? Nikdo dodnes přesně neví, co se stane s duší poté, co opustí tělo. Skutečně však existuje? Tento snímek se nám pokouší nabídnout melodramatickou atmosféru, která však ne na každého zapůsobí. Na jednu stranu tu máme celkem slušný výkon Christiny Ricci, která i když je na place zcela nahá, dokáže přesvědčivě zahrát téměř cokoliv. Od dob Addams Family nám holka pěkně vyspěla a tak proč se o své přednosti nepodělit…Pravdou však je, že se tím snažili tvůrci jen zakrýt ostatní nedostatky, kterých je tu víc než dost. Mezi ně patří i slabé výkony ostatních herců. Snad jen Liam ještě trochu vyčníval z řady, ale moc jsem mu toho novodobého Chárona nežral. S přivřeným okem dám slabých 50%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle debut se Agnieszce fakt poved, uz dlouho jsem nevidel takle pusobivej horor. I kdyz horor, ono to je spis ducharskej thriller a ani to neni uplne presny. Proste takovej docela originalni mix, kde dojde jak na par lehce krvavejch scen, tak na par ducharskejch, ale proste to neni ve vysledku ani jedno. Napad na chlapka, co muze rozmlouvat s mrtvolama taky neni nic buhvijak originalniho, ale tady se to proste tak nejak dobre seslo, ze to zkratka originalne pusobi. Takze jednoduchej, ale silnej pribeh, kde se nakousnou i nejaky otazky okolo smyslu zivota a podobne. Krome ale na horor perfektniho pribehu sazi Agnieszka taky na atmosferu a to ji vychazi na vybornou, od prvni do posledni minuty hutna a stale houstnouci atmosfera se solidnim, i kdyz predvidatelnym koncem, s paradni vizualni strankou, kde obzvlast pohrebni ustav je vyobrazenej opravdu perfektne, vsude bile zdi, cisto, poradek, kontrastni kamerovy filtry. No a pak tu jsou jeste herci, stoji to na hlavni dvojce, coz ale neznamena, ze by treba takovej Long byl spatnej. Jenze ho proste zastinuje Neeson, kterej svyho s mrtvolama mluviciho pohrebaka hraje stylem, ze mu to jednak stoprocentne verite, ale hlavne, ze by to moh bejt hodnej strejda, kterej chce pro kazdyho to nejlepsi, mrtvole vse vysvetli, hezky ji upravi a oblece, ale zaroven by cloveka ani neprekvapilo, kdyby to byl psychopat a zacal rozsekavat lidi na kusy. No a Ricci, krome toho ze hraje slusne, je proste super sexy kocka a je uplne jedno, ze je celej film totalne bleda. A mrtva. Obzvlast, kdyz ma pulku filmu na sobe jen rudou kosilku a druhou pulku je naha uplne. Proste tuhle skoro hororovou lahudku jsem si paradne uzil a jedinej duvod, proc nejdu na maximalni hodnoceni, je ten, ze se celou dobu film tvari, jako ze prijde neco, co da celymu filmu novej smysl, neco zasadniho, co si reziserka nechava do posledni minuty a ono nakonec nic. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo, Paul Vosloo, Jakub Korolczuk | Hudba: Paul Haslinger | Produkcia: Bill Perkins, Brad Michael Gilbert, Celine Rattray | Distribúcia: Anchor Bay Entertainment | Štúdio: Lleju Productions, Harbor Light Entertainment, Plum Pictures | Rozpočet: 4,5 miliónov $ | Tržby: 3,260,454 $ || ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)
  • Pieseň Exit Music od Radiohead, ktorá zaznie v závere filmu, sa objavila aj v snímke Rómeo a Júlia. (Abiosis)
  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama