Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Hm, docela solidní kousek. Výborně odvýprávěný se skvělým obsazením, které už nemohlo být lepší. Příběh mě nechal děsně zarvaného v křesle a já jen čekal, jak to vše dopadne. Něco bylo jasné v půlce, něco až po titukách. Skvělý Neeson, který ještě před zachraňováním dcer a letadel pracuje v pohřebním ústavu a lidi to s ním vůbec nemají lehké. Film nepostrádá skvělou atmosféru, která Vás drží až do konce. Tleskám rakvemi. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým námětem to je určitě, ale zpracování mě bohužel chvílemi nudilo. Po závěrečném rozuzlení mi to nedá a podívám se na to asi někdy znova, je to určitě zapotřebí. Film je nejen zajímavý nápadem, ale je také velmi tajemný a dobře zahraný. Všechny tři ústřední postavy hrají velmi věrohodně. Závěr to celé docela zamotá a já jako fanda mysteriózních filmů, bych tomu měl tu druhou šanci dát, dostat tak více odpovědí a možná i zvednout hodnocení. Uvidíme. 60% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne ani se zajímavým hereckým obsazením mě tenhle film totálně nechal chladným a celou dobu jsem si říkal na co to sakra koukám. Film má zajímavej příběh a naprosto super herce kteří fakt hrají(sem tam zaškobrtnutí od Longa nepočítám), ale film je přespříliš komplikovaný a ukecanost v některých scénách nebere konce. Atmosféra nemočničního prostředí bohužel totálně zklamává díky ukecanosti. Zklamání kterí mohlo být daleko menší kdyby se tvůrci více pustily ze řetězu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zachraňují to Christina s Liamem. Ta první se zde ráda promenáduje v (téměř) full frontal, ten druhý dokáže celé minuty mluvit o smrti a teoriích šťastného života záhy po tom, co přišel o ženu. Herecky spíše průměrné, ale prostě je radost ty dva spolu pozorovat; sem tam dobrá atmosféra. Nechápu, jak lze něco tak scénáristicky atraktivního natočit tak nezáživně. Nuda a hrozně uspávací film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč umíráme?" ,,Aby byl život důležitý." Ani ne tak horror jako spíše psychologické drama zamýšlející se nad smyslem života a věcmi mezi nebem a zemí. Hned zkraje se samozřejmě vybaví seriál Odpočívej v pokoji, kde rozhovory s mrtvými byly na denním pořádku. Problém je v tom, že divák je stále maten, zda-li ústřední postava skutečně zemřela. Na druhou stranu se ukáže, že o tohle v celém filmu až tak nejde. Oku lahodící kamera s místy vytříbenými obrazovými momenty, velmi dobrá práce s barvou, světlem a stínem, chvílemi tajemná a po celou dobu vhodně zvolená hudba i herecké výkony nakonec táhnou film nahoru. Vůbec nevadí, že konec vytušíte možná již někde v polovině. Ostatně výkřiky: ,,Nejsem mrtvá, nejsem mrtvý!" zásévají neustále semínka pochybností. A poznámky: ,, Ach, vy lidé..." klidu nepřidají. V jednom okamžiku se z Ricciové stává skutečná gothická dáma vstupující do noční můry. A poetické záběry hřbitovních náhrobků dýchají krásou dekadentních obrazů... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)
  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama