Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní nástin příběhu, že Christina Ricci umře, ale pohřebák z ústavu s ní může v klidu mluvit, je zajímavý, ale mohlo to být zpracované v trošku černohumornějším duchu, protože takhle je to "jen" zajímavé a žádná velká pecka. Liam Neeson hraje fajn a hlavně na k téhle postavě sedí jeho hlas a Christina Ricci zase lítá polovinu filmu nahá, takže zábava, jinak je to ale dost přímočaré a trošku ploché, i když to chvílemi zkouší hrát na nějakou velmi záhadnou záhadu, tak se brzo ukáže jak to s pohřebákem a christinou ricci je. A ne, nejsou v tom žádné dvě možnosti nebo výklady nebo cokoli, ten film je úplně jasný a přímočarý! Nápad teda zajímavý, ale většinu času jen tak plyne a ke konci už jen tahá klišé z rukávu, i když pořád přináší aspoň ten nápad s pohřebákem co jakože umí mluvit s mrtvolami. Mohlo to být bizarnější nebo to mohlo být "burtonovštější" nebo to mohla být i černá komedie, ale dialogy mezi pohřebákem a mrtvolou jsou prostě jen takové "normální" a i když jsem chtěla dát původně **** tak to nechám jen na silné ***, protože sice je to na první film režisérky docela slušné a i přes takovou plochost to nenudí, ale taky to docela vyšumí a člověk si zapamatuje nejvíc tak začátek a konec a nahou christinu ricci. Co mě ale docela zarazilo je, že někteří jsou na tomhle schopní něco řešit a vymýšlet si nějaké bizarní teorie o čem ten film je, když je to v tom filmu podané tak jasně a doslovně, že to musí pochopit i úplná trouba. :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci se pohádá se svým přítelem Justinem Longem, naštvaná vlítne do auta a zahyne při nehodě. Její tělo je převezeno do pohřebního ústavu, jehož charismatický majitel Liam Neeson jej začne připravovat na pohřeb. A když se potom Christina vzbudí, Liam vůbec není překvapený. To je v podstatě celý děj, neboť zbytek stopáže divák jenom váhá, jestli má Neeson "dar" mluvit se zemřelými a pomáhat jim na onen svět, anebo je psychopatem. Celovečerně debutující režisérka je naštěstí obdařena dostatečným množstvím talentu, takže se tahle pomalá záhrobní story nikdy nepřehoupnu do nudy. Celým After.Life prostupuje zajímavá atmosféra, kterou neumím k ničemu připodobnit (je asi tak zvláštní, jako je Ricci zvláštně krásná). Zkrátka z After.Life se vyklubal velmi dobře natočený a zahraný horor (i když označená mysteriózní thriller by se možná hodilo víc). ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jedno z najpríjemnejších prekvapení tohto roka! Čakal som nejaký kvázi-mysteriózny zlepenec a sto krát videné klišé - nič také sa nekoná, aspoň ja to tak nevnímam. Režisérka si zvolila zaujímavú tému, ktorá je natočená až prekvapujúco citlivo, pomaly, pričom najviac sa na sugestívnosti a podmanivosti podieľajú štandardne vynikajúci Neeson a "malá-veľká" Christina Ricci. Príbeh ponúka zaujímavé pozastavenia, jemne balancuje na hranici transcendentálnej roviny a skutočnosti, pričom divákovi necháva priestor na vlastné myšlienky. Nenapadá ma pieseň, ktorá by geniálnejšie pasovala na záver filmu (možno Gran Torino?) ako to bolo tu! Exit Music od Radiohead je maximálna srdcovka a práve pri závere tohto filmu text tej pesne dostal iný rozmer a mne prebehli telom zimomriavky... sadlo to tam ako riť na šerbel, paráda! Bolo by chybou pasovať After.Life len na obyčajnú mysterióznu ducharinu, lebo ten film má v sebe viac... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pomalý, nenápadý a prekvapujúco pútavý film, kde sa toho za celý čas veľa neudeje, za to ponúkne pár filozofických otázok, ktoré vŕtajú v hlave ešte chvíľu po vzhliadnutí, a to najmä pri finálnom songu od Radiohead. Výborná Christina Ricci živá, mŕtva a polovicu filmu nahá, Liam Neeson bravúrne ťahá atmosféru a vytvára taký ten super znepokojujúci pocit od začiatku do konca. After.life je pôsobivý film, nenáročný, v istých momentoch bravúrne odvedený a hlavne originálny vo svojej podstate a kontexte. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY!!! Chtělo by se říct, že tento film je dost morbidní a bizarní, jenže kdo jej viděl tak ví, že to první není zas taková pravda… :-) V první polovině filmu jde vše tak, jak má a já byl celkově spokojen, až na pár děr ve scénáři (scéna v restauraci, která předcházela nehodě, byla dost divná a upřímně i stupidní) které jsem byl ochoten přehlédnout kvůli té skvělé atmosféře a vynikajícím hercům. Druhá polovina nám nabídne jednu šokující pointu, kterou u mě film trochu ztratil, přeci jen, ta duchařina se mi líbila více. Nicméně herecký ansámbl je skvělý. Na výkonu Liama Neesona stojí celý film. Ten jeho psychopat opravdu stojí za to a jde vidět, jak si ho Liam užívá. Ale ani Christina Ricci (která se stále nebojí odhalovat :-)) nezklamala, vlastně ona hodně pomáhá Neesonovi v udržení té atmosféry "jsem opravdu mrtvá?" Justin Long je zde bohužel do počtu. Nevím, ale nezapůsobil na mě tak, jak by měl. Celkově je After.Life dobrým filmem se (dvěma) skvělými herci a jedním celkem překvapivým zvratem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)
  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama