Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I'm glad I'm dead. Děj se točí kolem majitele ústavu,který si myslí,že je Bůh a dokáže mluvit s mrtvými. Psychopata zahrál vážně přesvědčivě a dokonce mě i trochu děsil. Díky houstnoucí atmosféře filmu jsem byla po celou dobu napjatá a tak trošku jsem doufala v happy end, který se nakonec bohužel nekonal. Ohromila mě i Christina Ricci, i když o svých hereckých kvalitách mě přesvědčila už dávno.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci se pohádá se svým přítelem Justinem Longem, naštvaná vlítne do auta a zahyne při nehodě. Její tělo je převezeno do pohřebního ústavu, jehož charismatický majitel Liam Neeson jej začne připravovat na pohřeb. A když se potom Christina vzbudí, Liam vůbec není překvapený. To je v podstatě celý děj, neboť zbytek stopáže divák jenom váhá, jestli má Neeson "dar" mluvit se zemřelými a pomáhat jim na onen svět, anebo je psychopatem. Celovečerně debutující režisérka je naštěstí obdařena dostatečným množstvím talentu, takže se tahle pomalá záhrobní story nikdy nepřehoupnu do nudy. Celým After.Life prostupuje zajímavá atmosféra, kterou neumím k ničemu připodobnit (je asi tak zvláštní, jako je Ricci zvláštně krásná). Zkrátka z After.Life se vyklubal velmi dobře natočený a zahraný horor (i když označená mysteriózní thriller by se možná hodilo víc). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film není tragický, jen se tragicky tváří, tempo nulové, gradace taktéž. Neeson hraje kreaturu ne nepodobnou verzi Normana Batese. Film prakticky mohl skončit jakkoliv. Asi 20 minut před koncem jsem si říkal že mě nemůže překvapit žádný alternativní konec, který si tvůrci určí. Těch cestiček, kterými se linul příběh bylo prošlapáno hned několik. Pokud ve filmu něco překvapí tak snad Christina Ricci, která rozhodně stydlivostí během natáčení netrpěla :) PS: Nelze opomenout nelogické chování většiny postav. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci je buď mrtvá, nebo není. Tvůrcům se daří držet diváka v téhle nejasnosti až do konce, nicméně nečiní tak díky chytře promyšlenému ději, nýbrž pomocí prapodivného chování postav, nedořečeností a ne zrovna uvěřitelné logiky. Škoda. Audiovizuál je slušný a Christina Ricci se pro titulní roli vyloženě nabízela (a protože to už dávno není to nezletilé děvčátko z Addamsovy rodiny, můžeme se po velkou část filmu kochat jejím obnaženým tělíčkem). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poctivá duchařská podívaná z prostředí pohřebního ústavu, ve kterém funebrák Liam Neeson supluje novodobého Charóna a pomáhá duším mrtvých lidí přejít na druhý břeh. Zajímavý, výborně obsazený počin, který se z nepochopitelných důvodů nedostal do širší kinodistribuce a který rozhodně stojí za shlédnutí. Ke konci je bohužel trochu předvidatelný, což ho malinko sráží. Ono přeci jen u šokující pointy je lepší, když je doopravdy šokující a ne jen "skoro". 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Pieseň Exit Music od Radiohead, ktorá zaznie v závere filmu, sa objavila aj v snímke Rómeo a Júlia. (Abiosis)
  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama