Reklama

Reklama

Clona

Trailer 1

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad remaky, lebo niektore su horsie /Souboj Titanu 2010/ ako original, niektore zase lepsie. No a u tohoto filmu Clona je remake podstatne horsi nez Shutter z roku 2004. SEm-tam sice strasidelna atmosfera je, ale hororove sceny su odflaknute a reziser Masayuki Ochiai odviedol len priemernu pracu. Cirych 50 % ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Špatně odrežírovaná duchařina se špatnými herci (obzvlášť Joshua byl k smíchu). Trapný scénky, trapný dialogy, trapný postavy, trapný záběry. Ale nakonec za šlápnutí na plyn v poslední dvacetiminutovce dávám hvězdičku a brzo vyhledám originál, protože ten snad takhle bídně udělanej bejt nemohl a tudíž je tam šance, že budu mít u filmu bobky, což se tady nepovedlo. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Americký remake thajského hororu, který se odehrává v Japonsku. Přijde vám to poněkud kosmopolitní? Nu, a navíc je to celé hloupé. --- Americký remake thajského hororu, který se odehrává v Japonsku. Přijde vám to poněkud kosmopolitní? Nu, a navíc je to celé hloupé. Netuším, o čem je původní thajský horor, protože jsem zatím za svůj život viděl dva thajské horory a daří se mi držet svůj slib a abstinovat od nich. Nicméně tenhle blábol je vyloženě nudný - mladý pár se vezme, letí z USA do Japonska, kde má manžel práci fotografa modelek, a tak celou první polovinu filmu fotí a užívají si výhledy na Fuji. Pravda, taky srazí nějakou podivnou ženu na silnici, ale pak nikde ani stopa po srážce, takže štěstí zdánlivě kazí jen nějaký kaz ve foťáku, protože fotky vypadají mázlé. Asi jako ty moje z dovolených. Jenže žena v tomhle filmu usoudí, že jde o fotky duchů, bu bu bu, hledá nějaké vysvětlení, žádného se jí nedostane, a to už nám zbývá poslední čtvrt hodinka, v níž proběhne zásadní odhalení stylem náhoda je můj vůdce a uzavření celého filmu, které je tak stupidní, že bych se snad ani nebál spoilerovat. (Takže pozor, bude spoiler!!! Můžu? Ten duch celou tu dobu seděl manželovi za krkem.) A to nemluvím o spoustě logických nesmyslů, kdy některé vám dokonce dojdou s prozrazením pointy, jak jsou nelogické a nesmyslné. Ale jinak tu uvidíte jednoho herce z Dawsonova světa, jednoho z Plastické chirurgie, s.r.o., nějakou vždy svěží a namakeupovanou blondýnku, třeba to někomu ke štěstí stačí? Disk vypadá na první pohled pěkně vybaveně. Avšak jen do doby, než zjistíte, že většina odkazů vlastně patří do jednoho ranku. Disk načíná protipirát a v bonusech najdeme audiokomentář výkonné producentky, scenáristy a hlavní herečky - pouze s RU titulky, rozhovory s herci o filmu (8:17), rozhovory s herci a tvůrci o natáčení v Japonsku (9:28), rozhovor s režisérem (9:32), se scenáristou (5:34), dokument o historii fotografií duchů (4:50), návod, jak si vytvořit vlastní fotku s duchem pomocí Photoshopu (4:00), návod, jak a kde najít duchy (2:29 - jen text přebíhající na pozadí), 11x vystřižené scény (14:22 - jedna s alternativním koncem, který ale vůbec alternativní není) - vše s CZ titulky, a link na Foxe. Mimochodem - jestli se nepletu, tak shutter znamená závěrka? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsem z těch, kteří hned na každý chystaný remake hledí skrz prsty, ale zrovna u Shuttera jsem se výsledku docela bál, neboť originál považuju za jednu z mála opravdu povedených asijských duchařin. No a americká verze nakonec není žádná velká pohroma, ale původní film zůstal nepřekonán, takže remake se jeví naprosto zbytečně. Živě si pamatuju ty záchvěvy hrůzy, které jsem při sledování thajského Shutteru pociťoval, ale tady mi ani mráz po hřbetě nepřeběhl, prostě po hororové stránce velmi slabé. Ale koukat se na to dá. Průměrných 50%. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Spolu s Temnou vodou najubohejší americký remake nejakého šikmookého hororu.... Kórejský originál je niekde veľmi blízko vrcholu hororového žánru zahrnujúceho malé nasrané vraždiace dlhovlasé dievčatká akoby pretrené Primalexom. Pôvodné scény, pri ktorých mi aj teraz nabehne husacina na chrbte, sú spôsobom "paste/copy" a bez štipky nejakej invencie nasilu natlačené dohromady pričom to podstatné nejak okopírovať zabudli - bubácku atmosféru.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Fenomén zachycování duchů na fotografiích je známý jako duchařská fotografie, nadpřirozený jev, jehož počátky sahají až do konce 19. století. (LUKICKK)

Reklama

Reklama