Reklama

Reklama

Kučisake onna

  • Japonsko 口裂け女 (více)

Obsahy(1)

Mezi malými dětmi v poklidném japonském městečku se začala šířit strašidelná pověst o „Paní s rozřezanou pusou“, která unáší děti. Dospělí tomu nikterak nevěnují pozornost, ale pouze do chvíle, kdy je v parku unesen malý školák přímo před očima svých dvou kamarádů, kteří tvrdí, že to byla Paní s rozřezanou pusou. Do případu se zaplete i mladá učitelka Yamashito a její kolega Matsuzaki, který tvrdí, že Paní s rozřezanou pusou skutečně existuje a že dokonce tuší, kdo to je… (Šakalík)

(více)

Recenze (37)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Násilí je tu asi jako v Hostelu - minimální. To je za mně největší problém tohoto filmu. Protože právě kvůli němu jsem si ho původně pustil. Už podle plakátu jsem čekal slušně brutální slasher, ale bohužel se režisér držel hodně při zdi. Herecké výkony taky neoslní (i když jsou lepší než v Ju-On), stejně jako logika příběhu. Námět se mi však hodně líbil. Nebyl sice dostatečně využitý, ale i tak se jedná o poměrně příjemnou Urban legend jednohubku. A jsem rád, že japonci dokáží natočit horor i bez černovlasých, po stropě lezoucích nabílených dětí. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na tento film som narazil úplnou náhodou a som riadne sklamaný.Dej sa vlečie tak pomaly že som skoro zaspal.Postavy sú nevýrazné, nudné a čo sa dialógov týka tak tie sú tak tupé až to bolí.Po hororovej stránke film ponúkne hrozne málo.Duch nieje veľmi strašidelný, krv tu tiež nieje poriadne.A veľa ľudí tu písalo že násilie na deťoch, no neviem ak sa aj niečo stalo tak to neukázali.Koniec to ale pochoval úplne, už nikdy viac. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Přestože tvůrci příliš neuměli pracovat s napětím, námět s tajemnou střihohubou ženou se mi líbit a zbytek jsem si domyslel na čtyři hvězdy, takže snesu i pokračování. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma vražd nůžkami (připomíná mi to skvělou atmosférickou hru CLOCK TOWER) se tu bohužel nepodařilo přenést kvalitně na filmové plátno. Vše co se o podivné vražedkyni zprvu dozvídáme je skrze vyprávění malých školáků, což bohužel zadupává veškerou možnou atmosféru někam do úrovně vyprávění o bubácích. Navíc se mi zdá, že se dospělí v tomto filmu bojí tohoto přízraku s nůžkami daleko více než unášené děti, což též nepůsobí moc věrohodně. Konec je též takový neslaný, nemastný. Naprosto nevyužitý potenciál zajímavého námětu. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Carved je urcite najslabsim filmom rezisera Shiraishiho aj ked uplne najhorsie to nebolo. Opat raz film stroskotal hlavne na nudnom pribehu ked sem tam sa sice nasla dobra scena alebo zaber lenze na nejake navodenie atmosfery to nestacilo. A to sa mne osobne hlavne zo zaciatku zdalo ze atmosfera bude jednym z tahunov filmu. Nakoniec sa ukazalo ze najlepsia bola prave prvych 15-20 minut. Co sa tyka samotneho tocenia filmu. Rezia, kamera : podpriemer. Herecke vykony : podpriemer. Zaver : Podpriemer. Secteno, podtrzeno klasicky priklad ,,horroroveho,, filmu tak tuctoveho ze podobnych kazdy z nas videl minimalne 50. Do odpadovych vod to urcite nepatri ale viac ako tych 40 percent by bol az moc velky luxus. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Miluju japonštinu, miluju Japonsko a ještě víc miluju Japonské legendy, duchy, příšery a všechno co se týče japonského tajemna. Kuchisake Onna bylo opravdu dobrý, ne sice tolik jako například japonské Ju-on, nebo Nenávisti, ale nic podobného už nejspíš nikdo nenatočí a jsem vděčná za tenhle film. Totiž tohle je jedna z legend, která mě zaujala na Japonsku nejvíc. Rozhodně doporučuju film, má hodně zajímavý příběh, ale ten konec mi přijde nedodělaný. Budu hold muset někde sehnat ten druhej díl. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale tím lepší gradace. Zkrátka týrání dětí je dnes tak vděčné téma, že film o něm prostě nemůže být špatný. Japonský nekompromisní háv z toho samozřejmě dělá daleko amtosferičtější záležitost, než by tomu bylo v neimperiální části světa. Hlavně - představte si, kolik penisů by se vešlo do těch rozříznutých úst! ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Pre "neznalých" ťažko stráviteľné (násilie na deťoch), tá japončícka poverčivosť má stále čaro. Vizuál skôr lacný, čvachtavé zvuky pri bodaní mi vadia, rozrezaný ksicht nepríjemný. Pre bežného konzumenta, ktorý v súčasnosti žerie Bayove "hrôzostrašné" výtvory to určite nie je. ()

meisje 

všechny recenze uživatele

Horory hodnotím čistě podle míry napětí a strachu. Nemá cenu se zabývat občas směšnými dialogy, úsměvnými hereckými výkony nebo nelogickým jednáním hlavních postav; je jasné, že vše je tady podřízeno hlavnímu záměru: vyděsit diváka k smrti. To je definice hororu: film s primitivní nebo chybějící zápletkou, který má hlavně překvapovat a nahánět husí kůži. Většina hororů nezíská víc jak 60%, protože jim spousta lidí vyčítá právě výše uvedené nedostatky. Když chcete logický propracovaný příběh s oslnivými hereckými výkony, tak nekoukejete na horory, jsou to už z podstaty béčkové filmy :-) U mě si paní s rozřezanýmí ústy zaslouží 4 ****. ()

pivomamrad 

všechny recenze uživatele

U tohoto horurku jsem pusu od ucha k uchu nemel. Pani vypadala pekne, ale to je asi jediny, co mne nadchlo. Pribeh, atmosfera a herecke vykony bych bohuzel zaradil mezi ty slabsi. ()

punco 

všechny recenze uživatele

Film ktorý sa hrá byť hororom a pritom nieje ani v najmenšom, bez absolútneho pocitu strachu alebo úzkosti, s jednou nahnevanou ženou ktorá kradne za bieleho dňa v parku deti a miesto hrozivého dojmu posobí skor sexi a ledva sa pohybuje, predsa nemože byť dobrý. Zbytočne pozerať. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

K tomuhle hororu jsem se dostal až 11 let po jeho vzniku, tak musím posuzovat s ohledem na dobu natočení. Na tu dobu byl film určitě dost temnej a ponurej. Ani teď to neztratilo svoje kouzlo, jen jsme už zvyklý, na jiný grády, ale pro znalce a milovníka tohohle typu hororů, to bude hodně příjemný. Já k nim patřím a tak jsem si to užil. Ale samozřejmě nemůžu dát to, co maji dnešní horory. Za mě je to slušných 70%. Takže za mě 3* a DOPORUČUJU ()

numan 

všechny recenze uživatele

Milé děti! Pokud půjdete s matkou parkem, a ona začne hodně divně pochrchlávat, miřte jí přímo na krk, jinak jste v hajzlu! ()

Psokocka 

všechny recenze uživatele

Pro mě průměrný japonský horor, občas zdlouhavý a nudný, ale občas je atmosféra vážně skvělá. Nápad a příběh jsou zajímavé a rozhodně ne neoriginální a nejvíce mě zaujaly komediální prvky, které v japonských hororech poslední dobou vidím stále častěji :-) ()

MonitoRewiew 

všechny recenze uživatele

Dal jsem *****, protože si myslím, že by si tento film zasloužil víc než 59% Možná se jedná o průměrný horor, ale jedině tehdy, pokud je většina hororů z Japonska :D ()

Reklama

Reklama