Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze (72)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Odkaz československého animovaného filmu třetí čtvrtiny minulého století zůstává nedotčen. Jedinečná úroveň animace, pozoruhodné generační seskupení režisérů, animátorů, kameramenů, herců-animátorů, výtvarníků vytvořilo v srdci Evropy oázu, jejíž svéráz dodnes nevybledl. Něžnou hravost, biedermaierizující idyličnost, v níž ani zlo nepostrádá zpětnou vazbu úmyslu a touhy být včleněn do společnosti těch, kteří si tak rádi hrají, lze jen těžko postihnout slovy. Pojarova ZAHRADA patří nesporně k dílům nejzdařilejším a stále živým. Pro všechny děti od 5 do 90 let. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pojar a jeho zahrada plná překvapení. Loutkové postavičky a jejich menší příběhy. O myších ve staniolu (1977), Velryba - Abyrlev (1977), Jak ulovit tygra (1976), O té velké mlze (1975), a Milovník zvířat (1974). / Viděné epizody *5.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už samotná Trnkova předloha je vynikající, poetická, s mnoha úletovými nápady (celá pasáž o namyšlené mouše třeba, nebo nakonec i velryba), vtipem. Loutkové zpracování dotváří dokonale tuto poetiku včetně herců, kteří klukům (kocourovi, slonům, trpaslíkovi, velrybě) propůjčili hlas. Snivé a někdy i tajuplné. Jako dětské sny a hry. ()

elgreco 

všechny recenze uživatele

Dokud bude za zdmi mé lebky bujet tato čarokrásná Zahrada, bude mi dobře na světě. Děkuji, mí mistři zahradničtí, Trnko a Pojare, za půjčení klíčů od ní. Dokonalé čaro - ako hovoria bratia Slováci. P. S. "Když nemůžete, napijte se studené vody, půjdete do nemocnice… Vidíte tady ty drápy, tejden jsem si je nemyl, dostanete otravu krve!" Filipovského kocour je největší zlosyn od dob Calvery! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Od malička jsem milovala filmečky Břetislava Pojara a "Zahrada" ve mě vzbuzovala krásné pocity tajemna. Proč nedám pátou hvězdičku? Pravda je, že si z toho pamatuju pouhé nesouvislé kousky, takže pokud se mi podaří někdy k tomuto dílku (po velmi, velmi dlouhé době) zase nachomýtnout, ráda se podívám a třeba ten poslední puntík k dokonalosti přihodím. 80% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • V seriálu byly použity čtyři animační postupy: papírková animace (celý první díl), loutková animace, poloplastická (styl, jakým byl natočen seriál Pojďte, pane, budeme si hrát (od r. 1965)) a nakonec kreslená ve snových bublinách. (Landauer)
  • Ve mnoha epizodách je klika na dveřích do zahrady ze záběru z dálky vlevo, ale při bližším záběru je vpravo. (willda)

Reklama

Reklama