Reklama

Reklama

„Lupa je tlustý sklo“, plácla u zkoušky na vysokou školu Jana Lánská (Magda Reifová) a i matčina předem zajištěná protekce na toto moudro byla krátká. Plány rodičů (Klára Jerneková a Oldřich Vlach) s dcerou nevyšly, ale jí tento neúspěch netrápí – stejně jako otázka co dál s životem. Do výrobní dílny dceři maminka ještě pomohla, ale pak už Janě nic nespadne samo do klína. Musí už sama přijít na to, jaká je a jaká by být neměla. A ačkoliv se to na první pohled nezdá, kolegyně z dílny jí jsou pro její vstup do života velkou oporou. Jen díky nim se totiž Jana může nad sebou zamyslet v jiném světle a nakonec první střet se skutečnými problémy nevzdat. Svůj příběh o vážných věcech napsal Oldřich Černý lehkou rukou, s humorem a režisérka Libuše Koutná jej realizovala právě tak. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dcera ani tatínek ani neví, kde je vysavač. Holka se neučí, na vysokou to nezvládla ani s protekcí, nic neumí, všechny kolem prudí, vstávat se jí nechce, ani ten nos není z nejhezčích. Tak se zhroutí.  S maturitou zvládne tlačit vozík. Jednoduchý krátký příběh o tom, jak jedna pipka může být ráda, že nakonec má aspoň kamarády. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

S protekčním a rozmazleným frackem se nemá zacházet v rukavičkách. Magda Reifová se na to třeštiprdlo Janu hodila naprosto přesně. Oldřich Vlach měl velmi sympatický koníček. Sbírání zkamenělin má něco do sebe. Držet něco v ruce, co je milióny let staré a před tím si to plavalo v moři, je krásné. Klára Jerneková byla jako maminka pěkně do kšeftu a taková shánčlivá a obětavá. Jana měla velké štěstí. Za příživnictví se přece zavíralo. Byl to tresný čin. Možná by se hodilo ho zavést i v dnešní době. To by bylo na ulici ale prázdno. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hystericka opici matka v podani Klary Jernekovy byla nejdrsnejsi. Reifova jako rozmazlena neschopna pubertacka zijici v predstave o vlastni skvelosti byla taky husta...ale az neprijemne soucasna svym pristupem k praci a zivotu. Chudak otec Vlach. :-) Divne a zbytecne pisne spise obtezovaly. Stejne tak mi neni uplne jasny, o jaky druh filmu vlastne jde. Mela to byt komedie..? Spis mi to prislo jak televizni agitka pro mladez... P.S.: Stasova za nejstarsi v kolektivu delnic, ale za spravnacku. "...je ji uz dvacetctyri! To vis, ta uz zazila vsecko. Dve deti, rozvedena..." :-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Magda Reifová jako rozmazlenej fracek je fakt na facku. Ale její kukuč je někdy tak roztomilej až je krásnej. Svoji roli dospívající dívky Jany zahrála parádně. Škoda, že nedostávala více hereckých příležitostí. Matka (Klára Jerneková) ji protekčně shání všechno, aby se dcerka nemusela sama vůbec o nic snažit. Když máti skončí v nemocnici, tak to Jana přestává sama zvládat. Její otec (Oldřich Vlach) je totiž pravý opak matky a chce, aby Jana byla samostatná. Příjemný televizní film, jehož poselství vyznívá jasně jak v socialismu, tak i v současnosti. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama