Reklama

Reklama

Je májový den a život mladé matky (Michelle Williams) v londýnském výškovém domě je dokonalý. Její malý synek má narozeniny, a když ho s otcem vypravuje na velký fotbalový zápas, snad ani nemůže být šťastnější. Zatímco jsou pryč, narazí na Jaspera Blacka, novináře, žijícího v jednom z těch nádherných domů pod jejím oknem. Když se jí v místní hospodě, kde hledala útěchu v pár panácích, začal šarmantní, sympatický Jasper dvořit, nedokázala mu odolat. Tohoto slunného jarního dne je pokušení zpět. Ale o pár minut později může jen s hrůzou sledovat, jak je jejich zakázaná láska přerušena živým televizním zpravodajstvím o explozi, která rozmetala fotbalový stadion. Její dokonalý život skončil. Když se pak pokouší vyrovnat s pocity viny a smutku, odmítá Jasperovy pokusy ji utěšit. Táhne ji to spíše k manželovu šéfovi Terrenci Butcherovi (Matthew Macfadyen), policejnímu důstojníkovi, který má vyšetřování na starosti. Jak o ni oba muži bojují, začíná vycházet najevo skutečná pravda o událostech onoho májového dne. V plamenech je erotikou nabitý, šokující thriller, plný emocí a života. (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

Psema 

všechny recenze uživatele

O něco snesitelnější než Deception (alias Podvod), ale McGregor na loňský rok určitě v dobrém vzpomínat nebude, poněvadž buď točil totální bláboly, nebo poloviční. V plamenech patří do té druhé sorty, za což může hlavně podtaktovaný scénář sázející snad až příliš na to, že se divák rozbrečí hned, jak se stane nějaké neštěstí, a nemastná neslaná režie, která se zmůže akorát na teskné melodie sloužící ke zvlhčení očních kanálků. Jenže to samo o sobě nefunguje. Herecky by to ještě šlo (neurážející standard), ale rozvláčnost, nastupivší po slušné první třicetiminutovce, je ubíjející a Michelle Williams v psychedelickém stavu není uvěřitelná tak, jak by být měla. A k tomu ta nedomrlost prakticky všech vedlejších motivů. Nebylo by místo neustálého vylívání si srdce směrem k Usámovi užitečnější, soustředit se třeba taky na McGregorovu postavu, která se sice vždy někde mihne, ale jinak má strašně málo prostoru? 5/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co to tady vidím? Až příliš jedno či dvouhvězdičkových hodnocení, dokonce i nějaký ten odpad... Zajímavé, že někteří píší, jak by se raději dívali na svůj vlastní zadek než na toto, a přesto film dokoukají, aby nám to mohli napsat. Jestli se někdo dívá na filmy jen proto, pak je mi ho líto. Jinak mezery to jistě má, o tom žádná. Především v neúčasti samotného Ládina. Když už se o někom tak často a zapáleně mluví, je neslušné ho nepřizvat, ne? :-) ()

Reklama

godspeed 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Krom toho, že těhotná žena je silnější než její dřívější bolest, utrpení a tragická ztráta, jsem se toho moc nedozvěděl. Nakousnuto bylo leccos (nevěra, výčitky svědomí, kontaktování rodiny teroristy, nechutné rozhodování policie nad zastavením zápasů atd.), ale nakonec to dopadlo jako ryze osobní drama, končící "přebudováním" mladé matky. Nicméně téma filmu mělo potenciál vskutku veliký a po půlhodině byl rozehrán výborně. Škoda. Asi to takto mělo být. Obsazení a herecké výkony by si snímek zasloužil lepší. Neherec Evan a nesympatická Williams (té jsem uvěřil pouze zahrání partu kurvičky, matky rozhodně ne) jsou slabý odvárek na vytvoření dramatu. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Místo sledování tohoto paskvilu jsem radši mohl umývat nádobí...anebo počkejte, jdu napsat dopis Usámovi. Taky bylo krásné, jak McGregor čirou náhodou mezi 60000 lidmi na stadionu našel modlícího se muslima, na kterého čirou náhodou mířila kamera. A to je jeden příklad za všechny hlouposti v tomto filmu. Některé věci jsem pro změnu vůbec nepobral-proč sledovala toho mladého araba? A kde se najednou vzala v autě vedoucího pro boj s terorismem? Zmatenější scénář aby člověk pohledal. Účel tohoto snímku? Neznámý. ()

katchi 

všechny recenze uživatele

,,Byla jsi už za tím poradcem traumat?" ,,Jo! prý mám napsat dopis Usámovi!" ,,A napsalas?" ,,Nemám jeho adresu" Začátek vypadal zajímavě, pak se to zvrtlo a bylo to divné, ale skončilo to dobře. Něco tomu však chybělo. Námět byl hodně dobrý, zpracování daleko horší. Michelle Williams mi přišla extrémně nudná a Ewan McGregor měl příšerně málo prostoru k ukázání svých kvalit. Jediné co ukázal byl jeho šarm a krása a to ještě jen tak light,at se neřekne...! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Roli filmové přítelkyně Jaspera Blacka (Ewan McGregor) ztvárnila Natalie Dormer. Natáčení se účastnila po dva dny, ale její záběry byli filmovými střihači odstraněny a ve filmu se neobjevuje. (Conspi)
  • Snímek je adaptací stejnojmenné knihy Chrise Cleava, která vyšla v roce 2005 přesně v den, kdy Londýn zasáhla vlna sebevražedných pumových atentátů, během nichž zahynulo šestapadesát lidí a více než sedm stovek bylo zraněno. (Olík)

Reklama

Reklama