Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff (Seann William Scott) je velmi svérázný mladík. Je mu skoro 30 a je finančně závislý na své rodině. Snaží se vymlouvat na nejrůznější postižení – poruchu soustředění, Tourettův syndrom, problémy s rovnováhou. Dnes má Jeff smolný den. Zpacká pracovní pohovor, málem ho přejede auto a potopí jachtu svého nevlastního otce. Ale také potká Lynn, tu nejkrásnější dívku, jakou kdy viděl. Jenže Lynn je už zadaná… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

No slabota čo sa týka komédie ani raz som sa poriadne nezasmial zopár scén tam bolo vtipných ale nič extra, tomuto hercovi viac pristane úloha Stifflera v prcičkách to treba uznať, ale čo sa drámy týka tak to už je na inej úrovni, pekný a hlavne zaujímavý skutočný životný príbeh mladíka- úspešného abstinenta, ktorému sťažuje jeho mierna retardácia predieranie sa životom, zažíva kopu nepríjemností ale nakoniec sa to celkom dobre skončí, až na tú lásku:((Takéto príbehy s POLOhappy endom mám rád. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

V oblasti mainstreamového proudu zábavy je film Můj život idiota osvěžujícím závanem a příjemným zpestřením. Především díky svému formátu výpovědi skupinové terapie. A odvaze zacházet do krajností absurdit života. Herecké výkony jsou ucházející a celkový dojem kazí pouze skutečnost, že i když se tvůrci dokázali posunout ze zmatené teenagerovské představy zábavy dále, ještě stále nedokázali uzavřít svůj transformační proces dospívání skutečnou vyzrálostí, která dokáže důmyslně zapůsobit na bránice diváků. Nicméně, filmová komedie zaujme svou svěžestí a neotřelostí, se kterou si dobírá nedostatečnou vyspělost dospělých mužů a jejich setrvávající pupeční provázanost s matkou. Hlavní postavou příběhu je Jeff Nichols (pozoruhodný Seann William Scott, jako malý Charlie Tahan) v neschopnosti psychického vyzrání a v panickém strachu z jakékoli formy zodpovědnosti, které se na obzoru objevují. Toto prodloužení bezstarostnosti dětství přináší poutavé konflikty a absurdity v konfrontaci s běžným životem jedinců. Hlavní ženskou postavou je Lynn (šarmantní Gretchen Mol) v nadšení z bezelstné upřímnosti i v bezradnosti nezodpovědnosti svého mladého milence. Z dalších rolí: přehnaně starostlivá Jeffova matka Cynthia (Deirdre O'Connell), Jeffův zklamaný nevlastní strýc Bert (Kevin Conway), v abstinenci držící se Jeffův kamarád Lenny (Jeff Garlin), Jeffův laskavý nevlastní otec Mike (Denis O'Hare), rozezlený kapitán rybářské lodi Al (Stephen Adly Guirgis), rozladěná ředitelka školy Shelby (Tonye Patano), či Lynnín seriózní přítel Terry (Ian Buchanan). Formát filmu dodává výsledku osobitý styl a další rozměr, kdy skupinová terapie se pevně zakotvila v nedílnou součást prosperity konzumní společnosti. Zábava funguje, ale většinový divák, i přes zjevný pop-kulturní obsah, s nevázaným provokováním spokojen nebude. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V noci mi hlavě celé hodiny jede basket." Nemám rád filmy, které se mě snaží infikovat a po setkání s idiotem Jeffem jsem si sám diagnostikoval schizofrenii, Tourettův syndrom a průjem. Přitom mě asi měly pobavit Jeffovy profesionální návštěvy různých sezení, potopení lodi či znásilnění plyšové pumy, ale mě spisovatel, rybář, komik a příživník Jeff celou dobu pouze neskutečně štval. ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě výborný snímek ( William Scott zde potvrzuje, že je skutečně dobrý herec). Jedná se o depresivní komedii života (ano depresivní komedii) zkrátka to, co si na některé z nás život přichystal a s čím se musíme vyrovnávat, protože zdaleka ne všichni jsou dokonalí. Já si tenhle film zkrátka zamiloval ! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Turettovsky dysgrafický outsider před lacinou kamerou vedenou nezkušeným režisérem Gumpovsky rekapituluje své životní patálie. Fajn, Seann William Scott se po Stiflerových zádech vyškrábal na úroveň, kdy je schopný sám utáhnout snímek s dramatičtější linkou, ale to by ten snímek nejprve musel stát za to. Na to abyste se pustili do kombinace Forresta Gumpa a Steva Stiflera (a že to není úplně špatný nápad) musíte mít od boha (nebo maminky) naděleno o kapánek více, než průměrný student filmové školy v Písku, anebo odkrouceno podstatně více, než Tod Harrison Williams. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama