Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (300)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nápad by bol fajn, ale to prevedenie...no proste hrôza...tak nudný a hlavne nelogickú fantasy som videl naposledy už ani nepamätám...bludy, kravina, wtf momenty pri "šokujúcom" zistení, že dcéra vie tiež vyvoláť postavy...ani Brendan Frase už nie je čo bol, triky ušli a to je asi jediné čo sa mi na tomto fantasy páčilo... ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Laciný , naivní a infantilní guláš , který si svou "kvalitou" nezadá se snímky vysílanými v nedělní odpoledne na některé z našich komerčních televizí. Já jsem se bohužel díval ve středu večer (má očekávání tedy byla o dost větší než v neděli odpoledne) a mohu říci , že mou pozornost (až na pár vyjímek) upoutala až postava zvaná "Stín" v závěru , která se tedy povedla , což se ovšem o zbytku filmu říci nedá. A Brendan Fraser , ten klesá a klesá a jsem upřímně zvědav v čem bude hrát příště. Film: 44% ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně oddechový, zvláštní druhý díl něčeho, co první díl nemělo. Efekty, na kterých se šetřilo, schlamstly poměrně velkou část rozpočtu, což je na filmu vidět. Stardustu to ale konkurovat nemůže ani v nejmenším, což je škoda. Takový druhý Zlatý kompas - není to vyloženě děsné, ale vnoučatům o tom vyprávět nebudu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty ubohý sobecký slabochu !!" - "To si vyřiď s ním !! On mě napsal.." ;) Nikdy bych si nepomyslel, že může být čtení knih tak nebezpečné.. Mimo tedy čtení těch špatných..;) Těžko hádat, zda mezi takové patří i předloha Cornelie Funke, nicméně tenhle Softleyho biják mě ji číst rozhodně nepřiměje.. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Co se to sakra s pohádkami stalo? Inkoustové srdce sice nabízí celkem zajímavou zápletku (knihu jsem četl, ale už ani nevím proč jsem někde za polovinou přestal), která však není vyždímána ani z poloviny a většinou se jí jen samoúčelně plýtvá. Jinak se jedná o tradičně vystavěnou pohádku, která po technické stránce nemá vůbec nic, čím by mohla překvapit. Jediné co překvapí vzhledem k relativně slušnému obsazení je místy televizní vzhled celého filmu a jediné, co tak Inkoustové srdce táhne dál jsou celkem slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ani ty ale nestačí k záchraně zkratkovitého scénáře plného rádoby napínavých zvratů či nudné a obyčejné režie, která nenabízí ani jeden jediný záběr, který by se nějak vymykal z běžného pohádkového standartu. 50 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama