Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

ripo 

všechny recenze uživatele

Námet vhodne napínavý, nebol ani zďaleka dotiahnutý tam, pokiaľ siahal jeho potenciál. V tomto filme, ktorý je vhodný na nedeľňajšie predpoludnie sa striedajú fantastické motívy s podpriemernými hereckými výkonmi a s toporným scenárom. Autori sa chceli zviezť zadarmo na vlne úspechu fantasy. Ale zabudli na to, že čierni pasažieri budú nájdení prísnymi revízormi. Veľké sklamanie .... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zajímavý potenciál, ale bohužel režisér to moc nezvládnul a to hlavně díky obsazení Brendana Frasera do hlavní role, ten chlap prostě neumí hrát. Takže mě to moc nenadchnulo, nebylo to napínavé, ani trochu, dopředu bylo jasné jak to dopadne což mi někde nevadí, ale tady mi to teda vadilo. Ale nebudu lhát, že jsem se na chvíli nezasnila, že by to nebylo špatný napsat si na papír co chceš aby se stalo a pak si to jednoduše přečíst nahlas. 3* a to jednu hvězdičku přidávám za nápad. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda knihy a tím nemám na mysli naučné cihly ani Harlekýnky, ale knihy s pořádným příběhem. Jen málo věcí považuju za příjemnější, než ponořit se prostřednictvím stránek knihy do světů a událostí, jaké (pravděpodobně) nemůžu nikdy sama prožít. V tomto ohledu mě několik úvodních minut "Inkoustového srdce" navnadilo, působilo dojmem, že dokáže pocity z čtení vizuálně zprostředkovat, vytvořit cosi okouzlujícího, podmanivého... Leda hovno! Poměrně brzy přišlo vystřízlivění, děj upadl přímo po hubě do televizní tuposti. Nevyčítala bych lacinější prostředí a efekty, obsazení se celkem povedlo, výprava s hodně přivřenýma očima taky ušla, jenže rozháraný scénář veškerý potenciál utopil v záchodové míse průměrnosti. Máme tady pazgřivé zlouny fašisto-bandity (povětšinou bez mozku), máme tady tajnůstkářského otce, zbytečnou tetičku, lehce hysterickou dcerunku, speciálně pro ni přičarovaného Prince of Persia, mimózního spisovatele, zbaběle odvážného kejklíře (Bettany to celé táhne) a jeho nepříliš vyjasněného ščura s rohama. Ti všichni se pořád honí, podrážejí, ječí, pokřikují, piští a řvou, jedni chtějí tam a jiní zpátky, další nechtějí nikam a Golum chce přivést Zlo nejbubákovitější Balrogovité a ovládnout svět. V závěrečných minutách jsem absolutně nepochopila, proč trmácení Brendana Frasera za ztracenou starou trvalo 9 let, když mohl vše vyřešit v průběhu několika minut. Takhle zprostituovat vcelku solidní leitmotiv příběhu, to se ti fakt povedlo, Janku Měkkey, ty už na tu direktorskou židli nesedej - maximálně režíruj nějaká představení v mateřských školkách! 50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Javier Navarrete: 1. Front Titles (03:18) ,2. Mo Runs Away (04:40) ,3. Abandonment (03:22) ,4. Ellinor Remembers (03:02) ,5. Hostages (02:45) ,6. To The Castle (02:08) ,7. Mo' Secret (02:10) ,8. Bandits (02:19) ,9. Dejected Dustfinger (03:37) ,10. The Escape (03:26) ,11. Off To The Coast (02:06) ,12. Jugglers (02:47) ,13. Fenoglio Remembers (03:41) ,14. Rooftops (02:12) ,15. Incarcerated (03:22) ,16. Dustfinger Escapes (02:50) ,17. The Plot (02:46) ,18. Creatures Return Home (04:46) ,19. Dustfinger Disappointed (03:11) ,20. Meadows (03:13) ,21. My Declaration (03:56) ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Co se to sakra s pohádkami stalo? Inkoustové srdce sice nabízí celkem zajímavou zápletku (knihu jsem četl, ale už ani nevím proč jsem někde za polovinou přestal), která však není vyždímána ani z poloviny a většinou se jí jen samoúčelně plýtvá. Jinak se jedná o tradičně vystavěnou pohádku, která po technické stránce nemá vůbec nic, čím by mohla překvapit. Jediné co překvapí vzhledem k relativně slušnému obsazení je místy televizní vzhled celého filmu a jediné, co tak Inkoustové srdce táhne dál jsou celkem slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ani ty ale nestačí k záchraně zkratkovitého scénáře plného rádoby napínavých zvratů či nudné a obyčejné režie, která nenabízí ani jeden jediný záběr, který by se nějak vymykal z běžného pohádkového standartu. 50 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno