Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (232)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film v ktorom nezatvoríte ústa po celú jeho projekciu. Historická prehliadka dokonalosti bojových umení, ktorá pohladí dušu nostalgickým vyznávačom starých čínskych bojových filmov, ale i fanúšikom historických filmov novšieho vydania. Čo na tom, že snímok nedisponuje nejakým extra prepracovaným dejom? Čo na tom, že nikto sa nejde herecky extra pretrhnúť? Ľudia sa na tieto typy filmov pozerajú, lebo chcú vidieť dokonalé pohyby a akrobatické vychytávky. Tony Jaa tu divákom prezentuje nádherný bojový balet. Na rozdiel od prvých Ong Bakov, kde celá akcia pozostávala len z rýchlych rúk a vysokých kopov muai thai sa tu dopopredia tlačí rynčanie mečov, švihanie kopií či vrtenie sansetsukonmi. Všetko to spolu s neskrývanou agresivitou či často nevidenými scénami dáva divákom presne to čo očakávajú. Opätovné zhliadnutie je tým pádom viac ako pravdepodobné. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na režijní prvotinu, kterou vytvořil Tony Jaa to zase tak špatné nebylo ale jedná se pouze o průměr, to co je však kámen úrazu, tak to je příběh a scénář. To je opravdu slabota. To ale není zase nic tak extra překvapivého, jelikož v předchozích filmech s hercem Tony Jaa jsme nic jiného ani nedostali. Tady jde opět spíše o ty souboje, (mimochodem Tony Jaa tu dostává pěkně do zubů) a je to celé odehrané v zablácených exteriérech s často šermířskými souboji, což nemusí každému sednout. 50% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Syndrom opotřebovanosti u Tom Yum Goong mě (naštěstí i bohužel) částečně postihl při sledování Tonyho „do třetice“. Výbornou akci, které však není tolik a ta pořádná je až v poslední části, lemuje nepříliš zajímavý příběh pomsty, v němž se Tony jako režisér spoléhá na imitaci zdatnějších kolegů, což mu vychází jen napůl a nejvíce jsou jeho limity znát na vysvětlovacích scénách (kupříkladu flashbacky), které jsou většinou o něco delší než by měly, stejně jako na občas obtížných přechodech mezi reáliemi. Finále je samozřejmě jaksepatří nářezové, záchrana však přišla pozdě. Vzhledem k volnější roztahanosti snímku by nebylo na škodu, kdyby Tony druhý a třetí Ong bak spojil do jednoho a ono finále z dvojky pak plnilo účel pouhého navnazení v polovině konečného produktu, čímž by vznikl další nekompromisní muay thai nářez. Na trojku se ale nejen kvůli příslibu dalších fightů s Danem Chupongem (ten zdejší byla jen taková oťukávačka) těším. 7/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela nuda. Nečekal jsem, že se mi Tony Jaa okouká už po dvou filmech. Teda spíš po jednom a půl, protože už Tom Yum Goong chvilkama docela skřípal. Ne že by to tady Tonymu kopalo hůř, to fakt ne. Tony totiž fakt rozkope kohokoliv a jakkoliv a to ve vážně strhující choreografii. A sem tam vystříkne i ta krev. Problém je hlavně v příběhu. Už Tonyho předchozí filmy měli úplně jednoduchej příběh. Tam to ale úplně splňovalo účel, protože na vyplnění šablony typu přijdu sem a zmlátím tady deset lidí to úplně stačilo. Tady si ovšem pro sebe příběh krade až příliš mnoho prostoru. Navíc se to celý přesunulo do historie, takže má mít celý příběh asi nádech epičnosti. Ve výsledku je ale ještě blbější než dřív a to věčné povídání v první hodince filmu je fakt nudný. Závěrečná půlhodinka se to sice snaží celý zachránit, protože tady se už jenom bitkaří. Závěr tomu ale naplno nasadí korunu a rozporuplnej pocit přetrvává. Snad se příště Tonymu zadaří líp. 50% ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Kdyz to vezme od zacatku tak vlastne tento film nema s Ong Bak nic spolecneho. Neb se odehrava v jine dobe a Tony Jaa hraje jinou postavu. Dejove je to trosku rozpacite ale co se vizualu a souboju tyce jsou na vysoke urovni. Cely vizual je ponoren do temnych barev a tento ''Dirty style'' dela dle me bitky jeste zajimavejsi a je radost se na ne koukat. Takze pokud se prenesete pres urcite peripetie dostane se vam celkem solidni odechovka s otevrenym koncem. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Scénář je založen na nízkorozpočtovém akčním filmu Ai Noom Saraphad Phid (Man of a Thousand Poisons), který spolu natočili Tony Jaa a Panna Rittikrai někdy v devadesátých letech. Ten se však nikdy nedočkal zveřejnění, protože po té, co tvůrci odeslali natočený materiál do laboratoře k vyvolání, dozvěděli se, že je expirací zničený a nic se z něj již nedá zachránit. (Raztubyl)
  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama