Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle nenatočil Dowdle (který má na svědomí koukatelnou Karanténu, skvělého Ďábla a jeden z mých nejoblíbenější filmů As Above, So Below) tak tohle vynechám a ani se na to nepodívám. Ale jelikož tomuhle režisérovi tak nějak věřím, tak jsem to zkusil. Původně jsem si představoval, že to bude film složený z podivných videií, co vůbec nedávají smysl, ale jsou znepokojivá. Ne, dostal jsem fake dokument o jednom hodně, hodně narušeném člověku, co se skládá z rozhovorů s lidmi, co se na tomhle případu podíleli a k tomu dostaneme pár záběrů z psychopatovy naprosto rozmazané kamery (což je dobře, jelikož to vypadá realisticky). Jako dokument to ale je nudné a pásky jsou jak co. Třeba scéna se skautkami prodávajícími sušenky, u toho jsem skoro nedýchal... Pásky samy o sobě tak brutální nejsou, jak se může zdát z obsahu, brutálnější je samotné vyprávění. Konec je drsný (rozhovor), ale zároveň mě naštval. Problém je, že je to jenom fake dokument, který dokáže působit drsně a brutálně (jak se to vezme), ale nějaké napětí tu není, atmosféra taky ne a pásky prostě nevyvolají ten divný pocit. EDIT: Nakonec tři hvězdy dám, protože nikde jinde jsem neviděl reálněji a lépe natočená videa, které mají vyvolávat nepříjemný pocit, než tady. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny horor vyobrazjúci skutočnosti o sériovom vrahovi, ktorý všetky svoje vraždy vrátane únosov natáča na kameru. Film v závere ponúka niekoľko zaujímavých zvratov, vykreslení profilov, ktoré len nasvedčujú tomu, že masových, sériových vrahov, ktorý sa voľne pohybujú po svete, menia svoje taktiky, spôsoby vrážd, územie, cim je ich dolapenie menej reálne ako sa môže zdať. APROPO: V databáze FBI sa údajne píše o viac ako 2500 sériových vrahov, ktorí momentálne vraždia po celej Amerike bez toho aby sa čo len tušilo o koho môže ísť. Najmä vďaka vysokej inteligencii, ktorou niektorí disponujú sa zrejme nikdy nechytia a budú vraždiť pre pocit radosti zrejme dovtedy kým sami na seba neupozornia - tak ako vo filme. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem pátral, jestli se jedná o skutečný příběh a zjistil jsem, bohužel ke svému zklamání (ale i zároveň uklidnění), že se jedná pouze a jen o film smyšlený, který možná má jen nějaké vzdálené podobnosti s vraždami páchanými v Poughkeepsie černochem, jehož jméno je Kendall Francois... Kdyby to bylo vše pravdivé, asi bych nevěděl jak hodnotit, takhle se ale můžu zaměřit na samotný dokument a jeho obsah a potom vidím hodnocení na jasné 4 hvězdičky, protože mráz mi běhal po zádech od začátku až do závěrečných titulek. Fakt síla! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Žral jsem to jak malé dítě lízátko. Sežral jsem to celé i s navijákem. Nevěděl jsem do čeho jdu, ale celou dobu jsem si myslel, že dokument je podle skutečné události. Po přečtení pár komentářů, se mi ulevilo, protože bych dneska nejspíše nešel spát. Znepokojující dokumentární horor o sériovém vrahovi. Po celou dobu výborný děj, obrovské napětí a i kamera. Kamera je amatérská a rozklepaná, ale za to se divák daleko více a rychleji vžije. Uf nemám slov a dobrý pocit.. 8/10 = 89% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

No rozhodně mají pásky potenciál. Čemu ale nerozumím, co chtěl autor říci těmi nekvalitními rozmazanými záběry? Že geniální vrah, který dokáže motat hlavu desítkám policistů, nedokáže natočit jednoduché video? Nebo že vrah ulítává na rozmazaných, zvlněných, zelených záznamech svých vražd? Dokumentární kamera hraje v posledních pěti letech ve filmech velkou roli, ale má spoustu odpůrců. Nevidím důvod proč tyto odpůrce ještě zbytečně provokovat nekvalitou už tak dost nepřehledných záběrů. 55% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama