Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 1

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Plný počet bodů, tentokrát zkrátka není co řešit! Tahla fantastická věc by vrátila do dětských let i devadesátiletého staříka. No vážně. Skvěle vybrané hlasy pro všechny postavy, výborný Jiří Lábus, perfektní Pavlíčkova hudba (Já CHCI soundtrack) a hlavně - animovaný svět plný detailů, který doopravdy žije! Ale co to nízké hodnocení tady? Nechápu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Animace a zpracovani je nadherne a velmi originalni ( za ni ctvrta hvezdicka ), kdyz ne ve svete, tak u nas urcite. Dejova linie neni nijak komplikovana, spousta napadu kolem a zkoumani ledabyle pohozenych veci vsak muze hezky odvadet od scenare. Jen presne nevim, pro koho je toto dilko urceno. Me uspokojilo. ()

Reklama

agathon 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky za skvělou animaci a úžasný závan "starých dobrých česk(oslovensk)ých animátorských časů". Zlaté české ručičky, ale nedokáží zakrýt neuvěřitelně plytkou zápletku (lehký odvar z Toy Story..) a nevyváženou dramaturgii příběhu, kdy mnohé motivy jsou jen naznačené a záhy opuštěné, některé zásdní věci pak už vůbec zůstávají zcela nevysvětlené (co to sakra bylo s těmi dvojnicemi??!!). Navíc si říkám, že vlastně nevím, pro jakou cílovou skupinu je film určen, protože rodiče se budou nudit, větší děti ušklíbat a ty menší pravděpodobně místy dost bát (soudím podle malého skučícího chlapečka v řadě přede mnou,s kterým musel tatínek asi v polovině projekce odejít ze sálu...). Jinak ale opravdu solidní kousek v současném českém filmu! Mohl být lepší. (btw, nechápu, kde se bere údaj o 90 minutách; snímek nemá více než osmdesát čistého času) ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Nápad rozpohybovat staré hračky a jiné předměty na půdě je vynikající. Často jsem se bavil jen tím, že "tenhle vysavač měl děda taky", "jo a merkur, to byla věc!":) Vše se ani nedá na jedno zhlédnutí zachytit. Animace se mi moc líbíla. Ale příběh mne moc nevzal a postavy taky ne. Zajímal by mne názor asi šestileté holky, která seděla v kině kousek ode mne se svým tátou. Možná, že ona by jednotlivé složky filmu hodnotila přesně opačně:) ()

Des2 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce jedinečný film, ba přímo skvost - svět hraček je pečlivě vypiplaný a plný vtipu, jeden nápad střídá druhý. Problém je ale s příběhem, ten je pohádkově jednoduchý (a to ještě možná některé pohádky urážím) a směruje film k dětem, jenže spoustu drobných hříček si dětský divák nevychutná (nedá mi nezmínit geniální vyjadřování bronzové/zlaté hlavy, kdy by stačilo jenom pozměnit pár slovíček a dostaneme výzvu k třídnímu boji proti agentům imperialismu - vážně, je to dokonalý totalitní vládce). A závěr mi přišel trochu odbytý... Ale konečně má český animovaný film dalšího plnohodnotného zástupce. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se celkem 333 dnů (16.6. 2007 – 5.9. 2008). (Trainspotter)
  • Film zahrnuje 1175 záběrů, z toho 498 trikových. (Trainspotter)
  • Český lev 2009 za výtvarný počin roku. (zdeny99)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno