Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Animák, ktorý nemal byť animákom. Lepšie by sa mi na príbeh pozeralo, keby to bol hraný film - tým ale nechcem povedať, že by to zvýšilo kvalitu snímku. Len keď som sa na to pozeral a videl som tam karikatúrne tváre hlavných predstaviteľov, ktoré sa strácali v návale všednosti a neosobnosti, prišlo mi to akosi ľúto. Film stavia na predpokladám zaujímavej knižnej predlohe a cestovanie v čase je tu podané ľahko a nenásilne. A keď film skončí, nemôžete povedať, že ste nad filmom strácali čas. Film dokáže byť emotívny, dokáže pobaviť a aj keď nestavia na veľkej myšlienke, dokonca je priamočiary čo sa týka výpovednej hodnoty, ide z neho určité čaro. Ale mne to bohužiaľ nestačilo. Videl som omnoho lepšie animé filmy, ktoré sa hrali nie len s dynamikou deja, ale aj zaujímavou formou animácie a aj príbehom. Tu tie veci trochu chýbajú. Film je pomalý, vláčny a úprimne mi lezú na nervy dievčatá, ktoré sú neustále zmätené a snažia sa riešiť nepodstatné veci od podstatných. Je veľmi málo ženských hrdiniek, ktoré by ma dokázali zaujať a Makoto to rozhodne nebola. Pre mňa priemer, ktorý neurazí, ale ani nenadchne. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sympaticky odvyprávěná teen romance s nádechem scifility odehrávající se okolo jedné partičce středoškoláků. Proto pějme písně díků čemukoliv božskému, čemuž vděčíme za to, že film není trapně infantilní jako mnohé seriálové anime dnešních dnů. Začátek samotný ještě nějak extra není, ale pak se překlopí do fajn odlehčeného příběhu s relativně uvěřitelnými charaktery (a žádná školačka tu naštěstí nemá hrudník jako velbloud dvouhrbý vaky) a nadsázkou, která se ke konci vytratí a celé to zvážní, což filmu vůbec nesluší a konec je dost nijaký a rozhodně nemá potřebný dopad na diváka o jaký se snaží (což zvládlo třeba pět centimetrů za sekundu Makota Šinkaje prodat mnohem lépe). Povedená oddychová záležitost, nic víc, nic míň. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nakonec nečekanej vynikající zážitek, osobně teda tu manga animaci moc nemusim, hlavně co se týče postav, jelikož mi mimika obličejů přijde šíleně přehnaná a nelíbí se mi, ale tady to prostě vynahradí a naprosto přebije fakt kouzelná atmosféra, dokonale strhující, i když se opravdu nejedná o nic akčního a zároveň nádhernej a promyšlenej příběh a celý to ještě doplňujou zajímavý a na první pohled sympatický charaktery postav, který si člověk za tu hodinu a půl oblíbí natolik, že se s nima na konci nechce ani rozloučit. A abych pravdu řek, tak sem tenhle film dlouho odkládal, nechtělo se mi do něj, i když mi na disku ležel docela hodně času, ale nakonec naprostá spokojenost a moje původní rozpaky, který se ještě nesly zhruba půl hodinu filmu se nakonec naprosto rozplynuly a ač sem si to v úvodu fakt nedokázal představit, tak musim dát plný hodnocení ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Toto anime v sobě nemá moc z toho, proč se na tyto filmy rád dívám. Příběh je celkem obyčejný, jen místy zbytečně komplikovaný. Technické zpracování je průměrné, řekl bych na úrovni standartního anime seriálu. Za celý film mě výtvarně zaujaly jen dvě pasáže a to porvní časový skok a pak pohyb, při zastaveném času. Tyto scény jsou krásné. Ale jinak toho film moc nenabídne a jelikož nenabízí nic tak vyjímečného, mohl být klidně natočen s živými herci a nic moc by se tím nezměnilo. Animovaná forma je totiž výhodou, která zde zůstala nevyužita. Nejsilnější složkou filmu je hudba. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Očekávání O DÍVCE, KTERÁ PROSKOČILA ČASEM byla rozporuplná, protože režijně je za ni zodpovědný člověk stojící za DIGIMONY, ale film vychází z japonské mangy autora PAPRIKY. Ve výsledku se jedná o originální film s nosnou zápletkou vyprávějící o síle přátelství, který zaujme organizací časoprostorových linií, ale zklame vizuálními klišé a špatně rozdistribuovanými informacemi ve vyprávění, kdy poslední čtvrthodina je tak nějak navíc a rytmicky nezvládnutá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)
  • Příběh filmu je založen na novele "Toki o Kakeru Shōjo" od Yasutaky Tsutsuiho z roku 1967. (Shley)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)

Reklama

Reklama