Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po většinu snímku jsem byl zatížen faktem, že jsem viděl dřívější film vzešlý ze stejné předlohy. Nakonec mě anime verze přeci jen získala, ale zdaleka ne natolik. Co bych tomuhle vytkl (kromě obvyklých animeprvků typu, hlavní hrdince po každém skoku snad vždy něco spadne na hlavu) je nevěrohodnost a nelogičnost. Důvod cestovatele časem je naprosto zcestný, stejně jako důvody dalších postav, hlavně... no, je to zase ten cestovatel. Prostě, tenhle film to sice bere z jiného konce, má svoje silné momenty i silné stránky, ale dokonalost... to ne. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Pro místy nádhernou hudbu, krásnou vizuální stránku, lehkost humoru a taky vykreslení postav dávám 7.5/10, zážitek mi bohužel pokazil banální příběh, kýčovité scény ke konci a hlavně občasný dojem, že šlo o film pro mládež, které pouští ČT1 v neděli v devět ráno :) Přesto nelituju, fajn zážitek. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten japonský mišmaš, kterým chtěla autorka nejspíše sdělit příliš mnoho a tak se nesoustředila ani na jedno pořádně. Zábava střídá romantická klišé, které následně střídá jímavá scéna k hlubokému zamyšlení nad člověkem samým, osudu, přátelství a lásce. Vše je zaobaleno do pěkného, avšak místy docela odfláknutého klasického anime stylu, na který jsme zvyklí třeba ze Zámku v oblacích, nebo Cesty do fantasie. Rozhodně stojí vidět a pro fanoušky anime obzvláště, ale jednou to myslím docela stačí a jsou zde i lepší kusy. 70% ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Docela si dovedu predstavim filmove provedeni tohoto anime. Ackoli by se mohlo celou dobu zdat ze pribeh toho vlastne moc nerekne, rozviji se pred nami a s hravosti vtahne do deje kde najednou nevite zda jste v pritomnosti minulosti co dokonce budoucnosti. Co jineho o tom rici nezli ze jde o opravdu dobry mix romance a scifi. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se dostavovala slušná porce nudy s tímto civilním animéčkem. Ale Hosodovi musím přiznat, že když šlo o důležité dějoposuvné scény, tak jsem skoro ani nedýchal blahem jak vše správně funguje. Právě proto musí být moje hodnocení kladné, i když nedostatky hlavně v ději a hudbě jsou pro mě stále dost nezkousnutelné. 65 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)

Reklama

Reklama