Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

karnifex 

všechny recenze uživatele

Exploze, půvabné asistentky, vtipné nápady - prostě 90% zábavy + 10% vědy (já teda na vysoké dlouhé hodiny mikroskopoval horninové výbrusy, ten poměr věda/zábava nebyl úplně stejný, ale taky jsem si to užil). A hlavně britský humor, který mám rád: to, jak testovali účinky rajského plynu při poslechu Němce mluvícího o svém životě - to bylo skvělé! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tento pořad mě zaujal. To, co nabízí, může být zábavné a poučné. Není to ale ani jedno. V lacinější české verzi "Clever" jsem se dozvěděl víc zajímavostí. Většina pokusů je naprosto o ničem. Rozbije ocelová koule budík? Rozbije se skleněná koule při dopadu na zem? Co se stane s banánem vystřeleným do vzduchu? Všechno tohle se tu řeší... Musíte to vidět? Překvapí vás, že se skleněná koule po pádu rozpadne? Pokud je to pro vás šokující informace a čekali jste, že koule se od země odrazí a bude skákat jako hopík, je to pořad pro vás.___ Tenhle seriál nemá s vědou nebo zajímavostmi z jejího světa nic společného... je to jen tupé mlácení do věcí. ()

Reklama

tuberaq 

všechny recenze uživatele

Humor tohoto vědecko-zábavného polodokumentárně-polonaučného pořadu byl nejdříve zápalný až explozivní, postupem času ale upadal, upadal, upadal až se stal nudným, trapným a ubohým - věčná škoda... přesto hodnotím nápad, myšlenku a originalitu na výbornou, jen neudržení kvality mě lehce pobuřuje ;-) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Velikou slabinou tohoto pořadu je, že nevěděl, kdy přestat. Pár pokusů je tu opravdu mimořádně zajímavých a přínosných (Pomůže, když při padání výtahu před dopadem vyskočím? Kolik balónků je třeba, abych vzlétl? Budu úspěšnější, když budu chodit oblečený v červeném? Kde se berou ty malé chlupaté chomáčky v mém pupíku?), ale proboha, proč je tam tolik výbuchů?! To už je pak neskutečná nuda: strčíme žárovku do mikrovlnky - buch, strčíme střelný prach do karavanu - buch, smícháme tyhle dvě chemikálie - BUCH, BANG, PRÁSK!! A taky některé pokusy stály za starou bačkoru - co se stane, když přivážu kazeťák k jedoucímu autu? No ne! Rozbije se! Každopádně kdyby se to rozumně prostříhalo a zůstaly tam jenom největší pecky, tak by to byl fakt úžasný seriál, snad jeden z nejlepších. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

A zase - Britové to rozjeli ve velkém stylu, se spoustou prapodivných (ale tolik britských!) vtipů a tentokrát i experimentů. Na Brainiac jsem se koukala ráda. Byla to docela zábava sledovat, jak lítá vzduchem všechno co se jim zrovna zachtělo atd. Ale co se mi líbilo nejvíc, byly ty průzkumy (co je nejkyselejší?) a rubriky typu - Věci, kterými můžete proběhnout. Brainiac si prostě dělá srandu z vědy a možná, kdyby si jí dělal o něco méle stupidněji (a to mám ráda britský humor!) a o něco více ekologicky, dala bych mu bodů víc. Takhle je to prostě hraní si dětí, které dostaly kupu peněz. 60% hlavně za nápady, styl pořadu a některé rubriky a moderátory. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama