Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film. Adam Goldberg jako Jack mě bavil celou dobu. Roli zvládl bravurně a věrně, že jsem si ho oblíbil zase o něco víc. Julie Delphy už ani tolik ne, a její role mě taktéž poněkud odpuzovala. Jestli někdo nemá rád "typické" francouze, Francii, francouzský styl života, tak se v průběhu filmu vžije do Jacka a bude mít pocit že mu film hraje jaksi do karet (a podle mě tomu tak trochu je...). Každopádně zase jednou dobrý film z úrovně komorních osobních dramat říznutých dávkou sarkastického humoru. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Otravný Američan, který nemůže chápat "SVÉ" Francouze. Otravná nesympatická Francouzska s uječenou náturou. Příjemné dvě hodinky strávené v hádkách, rozpadech a hledání se hlavních figur. Film jsem přetrpěl a musel jsem ho po určitých pasážích prostě chodit rozdýchávat. Takže doporučuju všem unaveným vztahem. Může být i hůř. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Konverzační opáčko z Linklaterových filmů s humorem více se blížícím Allenovi .. ale Julien Delpy nemá ten správný režisérský šmrnc a chybí jí něco z břitkosti Woodyho dialogů. Ti dva, Jack a Marion, se snad neměli dát ani dohromady, ale kdyby nebyli tak odlišní, nebylo by o čem tenhle příběh vyprávět .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

2 dni v Paríži je film, ktorý presne vystihuje to, čo si predstavujem pod pojmom pseudoumenie, alebo pseudo autorský film. Po tomto filme mi prestala byť sympatická Julie Deply, ktorú som mal tak rád po Pred úsvitom. Hodina a pol príšerných hádok, ktoré nemajú hlavu ani pätu medzi nesympatickou fúriou a submisívnym flegmatikom, ktorý by sa v reáli dávno na ňu vykašlal. Tak na druhý krát to nebolo také hrozné, niektoré dialógy dávali aj zmysel, ale väčšina z nich stále vŕzga papierom. Keďže je Jack podobný typ ako ja, zvyšujem na tri. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie, která vás podvede. Nasednete do Maybachu a psk zjistíte, že se vezete v embéčku. 1) Komedie, založená na rozdílech francouzské a americké mentality, stojí a padá s charismatickými herci, Tuto osobitost jsem postrádal jak u neurotického hypochondra Jacka (Adam Goldberg), tak zejména u afektované ex-Pařížanky Marion (Julie Delpyová, také scénáristka a režisérka). Ty její milence jí prostě nevěřím. Film, pracující s tolika klišé, by měl respektovat jedno z nejdůležitějších - francouzské ženy jsou šarmantní a přitažlivé, i když ne vždy krásné (navíc je to často i pravda)._____ 2) Další slabinou filmu je scénář. První půlhodinu vtipných hlášek vystřídá druhá půlhodina méně vtipných hlášek, za níž následuje další půlhodina zcela bez hlášek. Při herecké a dějové neúrodě jsou hlášky jediné, co zbývá._____ 3) Přestože jsem se zpočátku dobře bavil, tak mi na konci nezbyly než dvě upocené hvězdičky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)

Reklama

Reklama