Reklama

Reklama

2 dny v New Yorku

  • Francie 2 Days in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mingus (Chris Rock) se živí jako redaktor a rozhlasový moderátor, jeho francouzská přítelkyně Marion Dupré (Julie Delpy) se pokouší prosadit jako fotografka. Vedou celkem poklidný život ve svém newyorském bytě s nevychovanou kočkou a svými dvěma dětmi z předchozích vztahů – dokud ovšem nepřiletí na návštěvu Marionin žoviální, výstřední tatínek Jeannot (Albert Delpy) a její nadržená sestra Rose (Alexia Landeau). Dva dny s energickými francouzskými příbuznými stupňuje v peklo na zemi i Rosin nesnesitelný přítel Manu (Alex Nahon), který se nijak nerozpakuje narušit rodinnou pohodu své bývalé lásky Marion. Té situaci komplikuje i skutečnost, že právě chystá vernisáž první výstavu svých fotografií, reflektujících její dosavadní soukromý život. Trojice hlučných vetřelců ovšem postrádá zábrany a nezná žádné hranice, pokud jde o jídlo, sex a o kritiku všeho amerického s výjimkou „socialisty“ Baracka Obamy. Vztah Marion a Minguse je vystavený náročné zkoušce. Jak to s nimi dopadne, když Francouzi podnikli invazi do New Yorku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (51)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Takové lepší tři hvězdy. Filmy Julie Delpy jsou určeny především milovníkům Paříže a tento i New Yorku. Protože se mezi ně řadím a film byl většinou vtipný, nikoli však nablblým či fekálním humorem, byla jsem spokojena. Ostatně střet americké a francouzské kultury je vděčné téma a málokdy se dá pokazit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzka Julie Delpy si natočila takovou vztahovou oddechovku, kde hlavní sílu mají dialogy. Taky se v ní ale objeví dost zvláštní lidi a někdy i dost zvláštní umělci. Chris Rock je tu pak ten nejnormálnější člověk, co se snad v té době procházel New Yorkem. Kupodivu. Takový fajnový odpočinkový kousek. Žádná hitparáda, ale potrhlá francouzská rodinka nemá chybu. Když už nic jinýho, tak kvůli ní to stojí vidět. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Velmi kontraproduktivní komedie, občas jsem si říkal 'Sakra na jakou pitominu to čumíš', ale musím uznat, že má film originalitu a místy i vtip. Bohužel fáze, kde jsem to moc nepobíral bylo více než dost. Hlavní tahoun velmi překvapivě není Chris Rock, ale spíše vedlejší postavy. Bohužel potenciál tohoto filmu byl využit maximálně z půlky a proto poloviční hodnocení. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No, tak takhle nudnou "komedii" už jsem dlouho neviděla. Nevím, čím to bylo, jestli tím francouzsko - americkým přitroublým humorem nebo špatnými herci, vážně nevím. Jediné plus na tom byl Chris Rock, který to celé alespoň trochu obohatil. Příběh byl o ničem, takové klasické, stereotypní, nudné klišé o nezajímavém životě. ()

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

stejně jako u 2 dny v Paříži mi film přijde dost podhodnocenej, nutí mě to přemejšlet, proč asi. možná to, co mi připadá jako skvělý - na jedný straně civilní pohled s neambiciózním námětem, a na druhý spousta lidí se svejma malejma podivnostma, který právě v takhle nastavený, "přiměřený komedii", vyniknou - můžou na někoho působit jako rušivá nekonzistence. možná taky humor, kterej není ani třeskutej, ani intelektuální, nemusí přijít divákovi jako správně namíchanej, ale prostě nedotaženej. no, možná, u mě to ale zafungovalo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka Julie Delpy venovala film svojej matke, Marie Pillet, ktorá zomrela v roku 2009. (gamatha)
  • Spoluscenáristé Alexia Landeau a Alexandre Nahon ztvárnili Marioninu sestru a jejího přítele. (DivX)
  • Julie Delpy napsala roli Chrisi Rockovi na míru. (Cheeker)

Reklama

Reklama