Reklama

Reklama

Poté, co v roce 2012 došla ropa, nastala katastrofa a po světě se toulají jen skupinky těch, co apokalypsu přežili. Jedna z nich se usadila v opuštěné nemocnici, ale v patách má hordu nelítostných kanibalů. V hlavní roli amerického hororu Michael Madsen.  Píše se rok 2012. Došla ropa, zhroutil se celosvětový systém, dosavadní společnost zanikla. Žijí jen nepočetné tlupy lidí, kteří se toulají světem a hledají pro sebe útočiště. Bohužel ale existuje i početná skupina fanatických kanibalů, kteří loví všechny, co apokalypsu přežili. Americký horor režiséra Marka Younga vypráví o jedné ze skupinek lidí, která se usadila v opuštěné nemocnici. Bohužel však právě sem dorazili i kanibalové. Kdo z nich přežije? V hlavní roli Michael Madsen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Levné post-apokalyptické béčko, kde se apokalypsou stalo vyčerpání zásob ropy, předpokládám, že film si objednal OPEC, jiné vysvětlení pro tak za uši přitažený důvod konce civilizace mne nenapadá. Pominu-li tenhle OT námět tak toho taky moc nezůstane, skupinka těch hodných přeživších bojuje proti těm zlým, kteří se údajně pár let či snad měsíců po tom strašném třesku, kdy byla vyčerpána poslední kapka ropy stali kanibaly a nosí oblečky jako pravěcí lovci lebek, asi proto, aby případným obětem připadali dostatečně zlí, na diváka pak čeká i jeden opravdu "nepředvídatelný" zvratek, Madsen se sekerou a konec ve stylu Ramba. Za několik hezkých máchnutí sekerou uděluji usmolené dvě. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skoro všechno špatně. Blízká budoucnost se potkala s ránou, která svět, jak ho známe, zdecimovala. Problémem jsou vyčerpané zásoby ropy. Budiž. Města se prý vylidnila - nemohu soudit, film se odehrává pouze ve dvou lokacích (nemocnice a nějaká továrna, mezi nimiž je volné prostranství). Přeživší se dělí na lidi a kanibaly, a zejména lidé jsou zastoupeni prkennými dřeváky největšího kalibru. Jejich činnosti postrádají logiku, z úst jim vycházejí otřesné věty a v jejich projevech totálně absentují emoce. Kanibalové jsou na tom podobně, přátelí se s kamarádkou Apatií a čas od času pronesou prostřednicvím Madsena či Jonese několik chraplavých vět. Kanibalové po nocích loví lidi. Jenomže bez náznaku atmosféry, bez lekaček, jen s občasným krvavým doplňkem. Toto je rovněž první nerozpočtový film, tohle nemohlo stát ani dolar. Scénář se v druhé polovině snažil být trochu invenční, budiž. Se závěrečným proslovem se však shoduji, jinak nic, prázdnota, slabota. 30% /After Dark HorrorFest 2007/ ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické filmy obľubujem a už od začiatku som vedel, že v Tooth & Nail sa nesklamem. 4,2 milióna USD v dnešnej dobe dobe nie je rozpočet, s ktorým by sa v kinematografii dalo skákať vysoko a tak sa na niektorých veciach zákonite muselo šetriť. Najciteľnejšie to odniesli interiéry a exteriéry - celý príbeh sa odohráva v približne troch miestnostiach niekdajšej nemocnice, ktorú hlavní aktéri opúšťajú iba zriedkakedy, zdevastovaný svet tvorí jedna vyľudnená ulica, lemovaná niekoľkými opusteným automobilmi a v tomto ohľade sa Tooth & Nail príliš nelíši od tematicky trochu podobného Seagalovho prepadáku Against the Dark (2009), ktorý však pohltil dvojnásobne väčší rozpočet a dopadol podstatne horšie. Potešila ma účasť Vinnieho Jonesa a Michaela Madsena v roliach kanibalov, zvyšok barbarskej tlupy tiež pôsobil dosť divoko a tvorili ho samé ťažké váhy (casting na tieto postavy asi prebehol vo wrestlingovom klube) a v závere došlo aj na nejaké menšie krvipreliatie. Ak by som hľadal nedostatky, tak tých by sa tu našlo dosť, o to mi však v tomto prípade nešlo, takže som bol s Tooth & Nail celkovo spokojný. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

No jo no. Víte co se stane v roce 2012? Nechcípneme jako v Emmerichově 2012, ale dojde benzín. Čekal sem nákou řezbu, ale nedstal sem ji. Moji oblíbenci Madsen a Jones se ve filmu nevyskytovali skoro vůbec. Madsen se oběvil max na 5 min a Jones na 10. Jinak pěkně debilní konec který přímo nesnáším. Člověk který je naprosto obyčejný se najednou nalíčí jako Arnold v Komandu a stane se z něho lovec a ještě k tomu je to ženská. Několik nesmyslných záběrů, logika chátrá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To si ze mě někdo dělá prdel, ne? Dojde ropa, není benzín - což je mimochodem sen všech současných zelených ekologů a bojovníků proti klimatu - a co jako? Brambory se kvůli tomu nerodí, zvířata v lesích z toho spáchala hromadně sebevraždu, ryby se vyvrhly samy na břehy, aby z toho neštěstí chcíply, voda přestala téct a hromadně se vypařila nebo co? Nebo - sídlíte v nějakém rozpadlém baráku, kam si pro vaše kamarády chodí kanibalové jak do vietnamské večerky, a vy tam na ně trpělivě každý večer čekáte a nenapadne vás jít o dva domy dál. Třeba někam, kde se dají zabarikádovat vstupní dveře, aby vám tam furt nelezli jak švábi. Jo a už vidím, jak si drsní chlapi nechají šéfovat ženskou. Pardon, ale když na mne tvůrci vyhodí takovou blbost, u níž se jednoznačně zhlédli v Mad Maxovi, odmítám jim takovou šlejšku žrát (pokus o vtip). Sice jsem rád, že jsem zas po letech viděl Michaela Madsena, ale ty kladné role se mi u něho líbí víc. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama