foto

Rider Strong

  • nar. 11.12.1979 (39 let)
    San Francisco, California, USA

Biografie

Rider Strong se narodil v San Franciscu. Vystudoval střední školu v Sebastopol (Kalifornie) v roce 1997. Jeho matka Lin (rozená Warner) je učitelka, otec Rider Strong pracuje jako hasič a jeho bratr je Shiloh Strong, herec a fotograf.

Rider začal hereckou kariéru v mladém věku, v devíti hrál v divadelní hře Gavroche. Poté se objevil v malých filmových rolích v televizi. V roce 1992 přijal roli v televizním seriálu JULIE. Když byl zrušen seriál, Rider debutoval ve filmu BENEFIT OF THE DOUBT. Velký ohlas a jméno si udělal až rolí v rodinném seriálu stanice ABC BOY MEETS WORLD. Během sedmi sezón byl seriál nominován dvakrát na cenu Young Artist Award a na cenu YoungStar Hollywood Reporter. Když série skončila tak se Rider vrátil k filmovým rolím, např. v hororu CABIN FEVER, kde se režie ujal Eli Roth (Hostel), v pokračování se objevil také. V roce 2006 hrál opět v komediálním seriálu nazvaném PEPPER DENNIS.

Spolu s jeho bratrem, Shilohem napsal a režíroval krátký film IRISH TWINS, který měl premiéru v roce 2008 na festivalu Tribeca Film. S filmem získal několik ocenění na filmovém festivalu Woods Hole. S bratrem natočil i reklamu na kandidaturu Baracka Obamy. Rider se chce kromě hraní v budoucnu věnovat právě i psaní scénářů a režii.

V roce 2010 si zahrál po boku Kaley Cuoco (Penny z Big Bang Theory) v komedii PENTHOUSE a nebo v hororu DARKENING SKY.

Vladimír "Castorr" Petráň

Herecká filmografie

Filmy

2015 Too Late
2010 Darkening Sky
Penthouse
2009 Cabin Fever 2
Na hraně
2008 Irish Twins
Puls 3: Invaze
Spy School
2007 Cosmic Radio
Za hranicí strachu
Zuby nehty
2006 Cesta do ráje
2005 Kim Possible: Velký drámo (TV film)
2004 Cabin Fever: Family Friendly Version
Death Valley
2002 Cabin Fever
2001 Buck Naked Arson
1999 Secret Pact, The
1998 Můj obr
1994 Summertime Switch (TV film)
1993 Benefit of the Doubt
Poslední úkol (TV film)
1991 Long Road Home (TV film)

TV seriály

2015 Star proti silám zla (TV seriál)
2014 Riley ve velkém světě (TV seriál)
Chosen (TV seriál)
Redemption (S03E01)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Pátá kulka (S02E11)
2007 Sběratelé kostí (TV seriál)
Mumie v bludišti (S03E05)
2006 Pepper Dennis (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
Moje velká tlustá řecká sestra (S03E02)
2002 Kim Possible (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Cesta k Bohu (S02E08)
2000 Boy Meets World (TV seriál)
Brave New World: Part 2 (S07E23)
Brave New World: Part 1 (S07E22)
Angela's Ashes (S07E21)
další epizody (11)
1999 Roughnecks: The Starship Troopers Chronicles (TV seriál)
Advokáti (TV seriál)
Infected (S03E21)
Home Invasions (S03E20)
Boy Meets World (TV seriál)
Family Trees (S07E12)
What a Drag! (S07E11)
Pickett Fences (S07E10)
další epizody (23)
1998 Vpád do Ameriky (TV seriál)
Boy Meets World (TV seriál)
Santa's Little Helpers (S06E11)
And in Case I Don't See Ya (S06E10)
Poetic License: An Ode to Holden Caulfield (S06E09)
další epizody (24)
1997 Boy Meets World (TV seriál)
A Very Topanga Christmas (S05E11)
Last Tango in Philly (S05E10)
How to Succeed in Business (S05E09)
další epizody (21)
1996 Správná pětka (TV seriál)
Going, Going, Gone (S03E02)
Summer Fun, Summer Not (S03E01)
Boy Meets World (TV seriál)
Easy Street (S04E12)
An Affair to Forget (S04E11)
Turkey Day (S04E10)
další epizody (24)
1995 Boy Meets World (TV seriál)
Train of Fools (S03E10)
The Last Temptation of Cory (S03E09)
Rave On (S03E08)
další epizody (21)
1994 Boy Meets World (TV seriál)
Turnaround (S02E12)
The Beard (S02E11)
Sister Theresa (S02E10)
další epizody (23)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
The Father/Son Game (S01E11)
Santa's Little Helper (S01E10)
Class Pre-Union (S01E09)
další epizody (11)
1992 Julie (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
U Taylorů straší (S02E06)
1990 ABC TGIF (TV seriál)

Dokumentární

2006 30 Even Scarier Movie Moments (TV seriál)
2004 The 100 Scariest Movie Moments (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2011 The Dungeon Master
2008 Irish Twins

TV seriály

2014 Riley ve velkém světě (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky