Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy Holt, Henryho velice dobrý přítel a zároveň i ilustrátor jeho knihy pro děti o bobrovi Martym, zemře. Henry je zdrcen jeho smrtí a nemůže se postavit na vlastní nohy, jeho zesnulý kamarád mu velice chybí a on ví, že nikdo jiný nebude tak dobrý jako on. Sympatická Lucy se stane jeho novou ilustrátorkou, jenže Henrymu se tato dívka vůbec nezamlouvá, a tak ji jen uráží a ponižuje. Lucy se snaží jeho podivínské chování přehlížet a spolupracovat s ním, i když to jde velice těžce, ale pod vidinou tučné odměny tohle vše hodlá přetrpět. Henry s ní odmítá pracovat, ale postupem času přeci jen svolí. No a jak to tak bývá, Henry je přeci jen muž a Lucy je žena, takže je jasné, že to mezi nimi brzy zajiskří... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu mám veľmi zmiešané pocity. V popredí je u mňa hlavne hudba, je nejako divne prepojená z filmom, niekedy sa zdá akoby sa do deja nehodila, ale keď sa zapozeráte a započúvate pomaly to dáva zmysel(aj keď úprimne netuším, či dáva zmysel niečo z toho, čo tu píšem). čo sa týka hercov celkovo veľmi slušné.Tom Wilkinson je ako vždy hrdinom filmu, ten človek dodáva každému filmu akoby špecifickú farbu, také niečo, čo pocítite po dopozeraní. Billy Culdrup vytvoril chaotickú postavu akú som ešte nikde nevidela. Takže vo svojej podstate to bol naozaj dobrý výkon. Mandy Moore nám vyrástla, nie je to síce dokonalé, ale zahrala to veľmi dobre. Scenár veľmi dobrý a práca s kamerou je vynikajúca. No, ale napriek tomu mám podivný pocit tak asi preto hviezda dole. 80% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Prečo plný počet? Takže postupne: lahodný hudobný motív (do scén v ktorých znie sedí doslova ako riť na "šerbeľ"), otcovsky dojímavý Wilkinson, excelentne hrajúci Billy Crudup (taký švihnutý výkon až nadobúdam pocit, že to nehral), maznavá Mandy Moore (ktorá opäť raz pozoruje hviezdy, ale tentoraz sa teší o moc lepšiemu zdraviu), debutantská réžia Justina Therouxa (ak bude pokračovať v nastolenom trende máme sa ozaj na čo tešiť), debutanský scenáristický počin Davida Bromberga (jeho prácu by som rozhodne bez mihnutia oka posadil na čelo rebríčka tohto rozplývania) atď.. Určite sa nájde kvantum ľudí, ktorí sa s mojimi laickými názormi nestotožnia. Z môjho pohľadu sa aj tak jedná o moc zaujímavý počin (taký skrytý, dobre stavaný hríb medzi muchotrávkami). ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle filmy. Celkem ohrané téma ale s výborným zpracováním, sympatickými herci a celkově dobrým obsazením. Tady byl pro mě ještě nevšední soundtrack který velmi dobře sekundoval jako kdyby podzimní náladě filmu. Výborný filmový zážitek, a i když film byl takový trochu melancholicko-chmurný a tím i utahaný, výrazněji jsem se po celou dobu nezačal nudit, za což přidávám obvyklou jednu hvězdičku navíc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„I když podle všeho jsi fajn osoba, je mi hluboce odporné s tebou pracovat.“ Nemají se rádi a každému je jasné, že se rádi mít budou. Já bych jim to snad i přál, ale nebaví mě dívat se na zamindrákované idioty a hodným holkám vždy přeji raději solidního chlapa, než trosku zaskládávající se knihami. Raději tedy zapomenu na bezchemickou romanci a vychválím skvělé mentorství Toma Wilkinsona, vyrovnaný klid Boba Balabana a to nepopsatelné něco, co vyzařovalo z Mandy Moore. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Dedication se opravdu úmorně snaží nenacpat do kolonky "klišé", ale nakonec se mu to bohužel povede. Celý příběh působí vcelku unikátně, atmosféra je taková zvláštní a depresivní, mezi Lucy a Henrym od první chvíle srší blesky, takže by jeden čekal, že to neskončí tak, že za ní poběží, jen aby ji včas získal.. Bohužel. A tolik bych proti happy endu neměla, ale mezi aktéry naprosto nefungovala chemie. Takto nesourodý pár jsem neviděla ani nepamatuji. Jednoduše se v jednu minutu nesnášeli a najednou se líbali? Co to bylo? Kdy tam vznikla ta ohromná láska? Usnula jsem snad během filmu? Kdepak. Jakoby někdo z děje vytrhl velice důležitou část - ono sblížení. Co se týče postavy Crudupa, ten trpěl jakýmsi Sheldonovským komplexem (nebo Asperegrem?), byl jako nevtipná a dvěstěnásobně nepříjemná část Sheldona. Takovou hodnou holku, jako byla Lucy, bych mu v životě nepřála. Mimochodem Mandy Moore to tu nejenom sluší, ale ona i HRAJE! Velice potěšující zjištění. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Debutující režisér Justin Theroux si zahrál ve filmu malé cameo právníka na telefonu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2007. (Terva)

Reklama

Reklama