Reklama

Reklama

Prý že jen hory udělají z chlapců opravdové muže. Inu, o Krkonoše se asi v tomto tvrzení jednat nebude, ale jinak proč ne. Ostatně i půvabný nízkorozpočtový horor, natočený režisérem Stevenem Goldmannem jako adaptace v zámoří relativně známého hororového komiksu, to říká. Pobyt na horách skutečně zocelí. Jen je otázka, jak moc může být takový cesta k dospělosti pro její účastníky příjemná.
V případě snímku Útočiště hrůzy se do hor vydává skupinka šesti nepříliš přizpůsobivých adolescentů, vedená dobrosrdečným pastorem Lewisem a touhou zocelit skrze víru své poměrně svérázné charaktery. Při návratu do civilizace ale jejich autobus během prudké bouře havaruje a oni musí urychleně začít hledat jakoukoli skrýš, kde by mohli přečkat noc a venkovní slotu a posléze se vydat pro záchranu. V nouzi nejvyšší pak nacházejí liduprázdný přívěsový kemp, který vede zvláštní, svůdná a tajemná žena jménem Norma. Už za pár hodin ale začne být jasné, že tenhle příběh nemůže skončit happyendem. Maringotky totiž ožívají. A jejich obyvatelé rozhodně nejsou k návštěvám přátelští. Masakr nejhrubějšího zrna začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No tak toto je další z béčkových úletů, který jsem za poslední dobu viděl - a vůbec není špatný! Nevím, kdo to Steven Goldmann je, ale těch nápadů, skvělých nápadů....Hledím. Zpracováním mi to trošku připomnělo Stoneovi legendarní Natural Born Killers - rokáč, hláškování, love songy, unikátní postavy, krev....dobrý, fakt dobrý! Vadily mi masky. Strašná škoda, že všichni ti vidláci nebyli pojatí stejně jako hlavní hrdinka, kurevsky hot a rozpadající se Nicole Hiltz. Na to, co tam předváděli, by zasloužili lepší xichty. Konec už byl čistě gore nářez (doslova), což zas uplně nemusím, ale jak to není celou stopáž, tak s tím problém nemám. 70% a červený! ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Prvních půlka se rýsovala v povídkový horor, který se točí kolem osady odporných obyvatel. Poté však nastupuje banda idiotů z křesťanské školy, nechávají se masakrovat mrtvými osadníky a kvalita jde od desíti k pěti. Herecké výkony nejsou žádné, krom prsaté blondýny, která jediná je snesitelná. Masky, kamera až amatérská a samotné vyvražďování nic originálního nepřineslo. Celá druhá půlka se snaží být cool, ale vznikl pravý opak a zombie s kytarou podtrhuje vše. Vzhledem k začátku budu hodně mírný......3/10 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Krasotinka už má po krk všech těch buranů a špíny v okolních přívěsech, co je to sakra za život... Ale naštěstí pro ní, zničeho nic se objeví spasitel v podobě vousatýho vševědoucího frajera, co jí s úsměvem dodá odvahu a bouchačku. Takže naše holka všechny ty hnusáky vykosí a nakonec skoncuje i se sebou. Tedy, jak uvidíme, když se děj posune o x let dopředu, to skoncování tak úplně nevyšlo..../ Je to ptákovina s malinko amatérských nádechem a ujetou zápletkou. Úvod dopadl hodně stylově, ale s tím zbytkem už to malinko ztrácí. Moc mě nevzaly ty masky zombíků a sem tam ani gore, takový moc gumový, a zarazila mě jedna věc, a to sice (viz. Paldini) absence koziček a trochu zbytečně zbržděná erotika. To je v podobném filmu prostě věc nepochopitelná a nevídaná... No nic. Jinak od prvního momentu odkazy na všechno možný, z těch přímých například na TWO THOUSAND MANIACS! nebo PINK FLAMINGOS (u přívěsu plameňáci, v něm tlustá hnusná nenažraná kráva). No takže,, čekal jsem o trochu víc, ale pořád jsem se dobře bavil (start, demolition derby, zombí rocker, řezníkův finální akt,...). (screeny) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joo tak tohle si EvilPhoEniX nechá Líbit.. Poster mě pěkně Odradil.. Film krásně Překvapil! Zatuchlé Městečko Plné špíny.. Buranů, Křupanů a Sedláků Ideální Místo pro Perfektní Horor.. Kde v čele Vládl Řezník.. Tlustá Oplzlá Máma, Sexy, štíhlá, prsatá Blondie.. Čínanka Masérka a další Banda uchylů.. Kteří se jednoho Dne změní v hrůzostrašně Potvory z Pekla a začnou Turistům dělat Pekelné Problémy.. Nepamatuji si v jakém filmu jsem naposled viděl.. Stáhnutí s Kůže a uvaření člověka za Živa.. Dale mě strašně překvapilo Zlomená pátéř a třčící Kost. .zkratka Perfektní horor.. Plného Gore! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava od začátku až do konce. Přívěsový kemp uprostřed pustiny pro zbloudilce, vtipkující zombies kladoucí důraz na rodinné hodnoty a správně balíkovský country rock. Do toho povedené masky a gore, černozrnný humor, a to všechno obaleno v horké "rednecks" náladě. Tvůrci si s nižším budgetem poradili překvapivě zručně. A na to, že film natočili podle na západě profláklého komiksu, tak klobouk dolů. Snímek má pár hluchých míst, ale to bohatě vynahradí některé hlášky a scény, u nichž divák nebude chvílemi vůbec chápat. Trochu to připomíná nostalgický výlet do osmdesátých let, kdy podobných komediálních hororů vznikala kvanta. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama