Reklama

Reklama

Smrtící zbraň

Trailer

VOD (1)

Starnúci bývalý policajt Matt Conlin (Steven Seagal) si vďaka svojej chorobnej hráčskej vášni narobil množstvo nepriateľov a obrovitánske dlhy, ktoré splatiť rozhodne nebude ľahké – presiahli už totiž milión dolárov! Keď však jedného dňa diskrétne skúpi akási tajná vládna organizácia všetky jeho dlhopisy, zdá sa, že sa naňho konečne opäť usmialo šťastie. Na oplátku za túto „láskavosť“ má Matt vypátrať zopár mocných kriminálnikov, ktorým sa vďaka ich hriešne veľkému bohatstvu až dosiaľ darilo stáť nad zákonom - a zlikvidovať ich! Nemá s tým v podstate žiadny väčší problém... No keď odmietne eliminovať skorumpovaného policajta, ktorého mylne považuje za čistého, je zrazu nútený pokúsiť sa prestrieľať na slobodu. Ocitne sa totiž v nezávideniahodnej situácii, v ktorej každý pohyb môže byť jeho posledným... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ano na Seagala je to slušný film, když si vezmeme že váží bůhvíkolik kilo a nosí jen úplně plandavé trička, to ale přece neznamená, že tady budu dávat téměř totožné hodnocení jako u jeho skvostů, jakými byly Přepadení v pacifiku, Nico, Nemilosrdná spravedlnost. Takovou kvalitu Smrtící zbraň nemá ani náhodou. Můj názor je, že by se na to Steven měl úplně vykašlat. Navíc když po něm ve filmech vyjíždějí i docela pěkné ženské, to už opravdu realita není. I těm herečkám to nemůže dělat dobře. Ale jinak je to celkem pohodový film, který patří mezi ty průměrně co lamač kostí natočil. 40% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Nejlepší film od Lovce policajtů. Steven Seagal je konečně v akčních scénách vidět celý a je jasně patrné jak a kdy dává své aikidovské údery. Akce je "bohatá", střelba kvalitní i napříč rozpočtu a celkově je film pěkně se tvářící béčko. Sice se příběhově opět nejedná o nic převratného, ale minimálně proměna hlavního hrdiny udiví. Steven už nehraje drsné klaďase a správňáky z let devadesátých. Jiná doba potřebuje jiného hrdinu. Není zásadový, není čestný a není slušný. Seagal hláškuje, vraždí za peníze a užívá si na plné obrátky. Není to už ono, ale je to dost možná jediný způsob, jak udržet akční ikonu alespoň ve hře. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pustit si tuto Seagalovku po jeho prvych styroch klasikach je dost sokujuci zazitok. A to Pistol Whipped patri medzi to lepsie z jeho srackoidneho video obdobia. Pritom, co sa týka velkoleposti, tak velmi nezaostava za jeho rannymi filmami. Jedna nahanacka, 2 väcsie prestrelky a par bitiek boli u Seagala standardom aj v jeho zaciatkoch. Hlavný rozdiel je v prevedeni. Seagal sice nikdy nepracoval so spickovymi rezisermi, ale rutineri na prelome 80/90 rokov mali o niekolko tried vyssi standard ako sucasni video beckari a na akciu bolo radost pozerat. Pistol Whipped sice netrpi bleskovym neprehladnym strihom a Seagal sa tentokrat snazil absolvovat väcsinu bitiek bez vyrazneho pouzita kaskaderov, ale choreografia je podstatne menej napadita, Seagal posobi unavene a je sterilne natocena. Takisto prestrelky pôsobia monotonne. A kratka nahanacka je vylozene k smiechu. Co prekvapi este viac, je ze nefunguje ani zapletka. Sice sa snazili Seagala stylizovat do ineho typu postavy ake bezne hrava, ale prilis mu to nesedi a Seagal posobi vylozene nesympaticky. Nema tu jedinu scenu v ktorej by posobil nejak impozantne a dialogy su totalne trapne. Napriek tomu vsetkemu sa bohuzial stale jedna o jeden z tych lepsich novodobych Seagalovych filmov. Co len svedci o tom ako strasne hlboko klesol a je mi to strasne luto pretoze dakedy davno patril medzi ultimativnych akcnych hrdinov. Dnes je uz nepouzitelny a dufam, ze sa mu nepodari dostat do ziadneho dielu Expendables. 5/10 v ramci Seagalovych videosraciek. 3/10 v ramci jeho klasik. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Seagal skvěle pokračuje v sestupné tendenci, tentokrat mu ale konkuruje henriksen kterýho mám sice raději ale nechápu proč se pustil i do tohohle, příběh je jako vždy vykrádačka milionu dalších akčňáků, a celý to strašně pomalu utíká, malá role Ryanové potěšila, ale prostě to nemá moc dobrých světlých stránek, prostě pro mě lehký podprůměr, chtělo by to lepší roli pro Seagala. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím zdůraznit, abyste těch 60% brali s určitým dodatkem: chtěl jsem tím především vyjádřit viditelné zlepšení oproti předchozím Stevenovým filmům. Pistol Whipped je nejlepší ´seagalovka´ za posledních šest sedm let! Především má schopnějšího režiséra, který natočil koukatelné souboje, ten v nadzemních garážích je sice krátký, ale lokty se lámou, a ten na bowlingu je vrcholnou bojovou sekvencí filmu, má slušnou choreografii a hlavně není rozstříhaný na tisíce milisekundových záběrů, jak jsme byli doposud zvyklí. Ale kupodivu budu chválit dál: líbila se mi hudba, tvůrci se snaží o pěkné kamerové záběry a i Steven, ačkoliv je evidentně objemnější, se stále umí hýbat a i obstojně hrát. Slušně vyseknul ex-poldu, který se utápí v neřestech (alkohol, hazardní hry) a zanedbává svoji dceru. Příběh vlastně není až tolik důležitý, hlavní je, že celkově to všechno na mě působí lepším dojmem. Auta se sama neopravují v následujícím záběru, střílí se opravdovými náboji, kulky naráží do překážek. Lance Henriksen určitě nemá hlavní roli, objeví se všeho všudy na pět minut, ale jeho přítomnost potěší. Nečekejte nějaký obrovský Stevenův comeback, ale na druhou stranu film stojí podstatně výš, než předchozí počiny. Steven stárne a nějakého jeho hitu se pravděpodobně již nedočkáme. Vezměme tedy zavděk alespoň takovouto akčňárnou, kde lze našeho oblíbeného hrdinu vidět při souboji v celé jeho kráse a kde mají scény normální návaznost bez velkých logických chyb. Objektivně je to spíš mezi dvěma a třemi hvězdičkami... ale ta Stevenova ´jin-jang´ bunda je supr! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Scéna, ve které Matt (Steven Seagal) zapálí projektilem zápalky, je reálná. Dokonce sám Steven Seagal tento malý trik prý dokáže, ostatně se ho rozhodl předvést již v pořadu Steven Seagal – Muž zákona (od r. 2009). Zde se mu zapálení ovšem nepovedlo, jelikož došlo k odstřelení hlavičky zápalky. Vzhledem k tomu, že pořad není o zapalování zápalek, pokus se uskutečnil pouze jednou a bez přípravy. (darebak)
  • V přestřelce na hřbitově na závěr filmu dojdou Stevovi (Mark Elliot Wilson) ve zbrani náboje, přesto na Matta (Steven Seagal) zvládne s prázdným zásobníkem ještě dvakrát vystřelit. (rublik05)

Reklama

Reklama