Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 1

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film určený především dětskému publiku. Z trojlístku hlavních herců mě obrovsky zklamala Jodie Foster, která se do komediálních rolí abnormálně nehodí, k Gerardu Butlerovi jsem zde výhrady neměl a mladá Abigail Breslin se tady ukázala určitě v dobrém světle. Celkově jde o film dobrý na jedno shlédnutí, poté už nikdy... 40%. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Pro malé děti asi nudné nebo překombinované, pro dospělého, který se dívá s ním: hloupé, ale líbilo se mi soužití spisovatelky se svou postavou, chápala jsem její výlučný vnitřní život a bavila se jejími fobiemi, přestože nebo právě proto, že s ní nemám co společného. Za Jodie Fosterovou je ta 1*navíc. ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem pořád čekal, až to opravdu začne a ono to najednou skončilo. Nim's Island ve výsledku nemá žádný příběh, vše je tu trochu nakousnuté, ale nakonec se to vždycky nějak vyřeší samo. Dostanete tři víceméně nezávislé příběhy, kde pouze ten malé Abigail Breslin je alespoň trochu zajímavý a dává lehce přičuchnout k dobrodružnému filmu. Butler spravující loď a cestující Foster mě teda akorát nudili a rozpačitý závěr tomu taky nepomohl. // 45% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $48,006,762Tržby Celosvetovo $100,076,342Tržby za predaj DVD v USA $18,246,580 //počet predaných kusov 1,018,371║ Príbeh jednoduchý, bez nejakých invenčných vecí ale natočení nanajvýš zručne, bez slabších chvíľ, s veľmi dobrým obsadeným, kde najviac očarí mladá Abigail Breslin, dobre sekunduje Jodie Foster a Gerard Butler. Výpomocné zvieratká tiež pobavia a pesnička od U2 na záver je ešte na vrch taký bonus. Pripomenulo mi to dobrodružnú ľahkosť filmov ako zo 60.-70.-80.rokov, takže film moc sadol. /80%/ ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie s B-čkovým scénářem, Jodie Foster absolutně tahle role nesedla její výkony (tančení afrického tance, či zběsilé pobíhání po letišti, trapná scéna pře domem či na lodi....atd:-)) v tomto filmu velmi poklesly, už by sis měla najít něco jiného než komedie:-) Co se týče Gerarda Butlera umět složit tolik věci na polorozbité lodi je fakt umění!!!:-DDDD Robinson Crusoe by se mohl učit:-) Pro děti je tento film jako stvořený. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu "hrálo" celkem pět exotických ještěrek. Ještěrka Goblet během filmu snesla 12 vajec, z nichž první vylíhnuté mládě bylo pojmenováno Nim a druhé Abigail. (Kulmon)
  • Lulu Mickelson, dcera producentky/scénáristky Pauly Mazur, se krátce objevila ve scéně na letišti jako pasažérka čekající v řadě na pasové odbavení. (HappySmile)
  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)

Reklama

Reklama