Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Celosvětový výdělek mluví za sebe.Divácky neuvěřitelně nevděcná podívaná a to především pro ty nejmenší z nás.Dospělý, který neholduje animovanému sci-fi, ani nijak zvlášť neocení na tu dobu dobré efekty, nemůže film plný patetických a ukňouraných klišé nijak zaujmout a děti se u toho budou zoufale nudit, jelikož ve filmu není sebemenší náznak humoru, jen trapné klišé žvásty a milionkrát viděný "dobrodružný" příběh, který dospělého nasere a dítě unudí k smrti, tenhle film je jeden velikej omyl.25%. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ano, základní kámen příběhu s největší pravděpodobností okopíroval Cameron ve svém Avataru. Ale to je tak vše. Stejně tak Terra kopíruje co se dá, od Star Wars po Star Trek. Ale i tak je to zajímavé, originální a chytlavé. Jediné, co to podráží je šíleně nudná, stará a ošklivá animace. Bohužel u takovéhoto typu filmu to udělá polovinu hodnocení. Vždyť Final Fantasy: The Spirits Within je starší o celých šest let, a přitom je na mnohem vyžší úrovni. A to i scénáristicky a režijně. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pro mě u většiny animáku neexistuje žádné napětí, protože je už od začatku jasné, jak to dopadne. O to větší překvapení je tenhle vydařený počin, kde je napětí opravdu znát. Terrané jsou velmi originální, sympatičtí a s očima připomínající ty Kocourovy (Ve srovnání s těmi nudnými obyvateli Planety 51 jsou Terrané mistrovské dílo) Krom postav zaujme taky užasná hudba a jistá podobnost s Avaterem, i když je Terra natočena dříve, což je jenom plus. Škoda horší animace, ale i tak je Bitva o planetu Terra jeden z nejlepších animáku za posledních pár let. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nechci předbíhat a vycházím pouze z trailerů, ale BfT považuji za velmi chutný předkrm před Avatarem. Nějaké kradení se vylučuje příběhem, jenž tu byl, už když se v jeskyních porcovali mamuti. Terra je velice příjemný animák s humáním poselstvím, který dokazuje, že i u PC animace platí; "nápaditost před rozpočtem!" Společnost ,planeta, minulost i kultura Terry je zde velmi kreaitivně zobrazena, charaktery jednoduché, ale přitahující a dialogy dějposouvající. Příběh je zkratkovitý asi jako unavený vrátný na českých úřadech, ale fungující a i přes svou jednoduchost a přímočarost se mu daří bavit a vyvolávat emoce (také díky hudbě). Velké pozastavení si zaslouží animace, rozpočet byl zřejmě relativně nízký, ale u klávesnic se sešla parta šikulů a naplnila plátno životem, akcí, nápady, odkazy (které naleznete na každém rohu a nejen v animaci) a občas až neuvěřitalnými kousky (oči Terranů, bitvy apod). Jde o až nečekaně dospělý animák, který ovšem producenti nejspíš obrousili a okleštili, aby byl i pro děti (což byla chyba, protože, to s Terrou nejde a tak na to nešel skoro nikdo). Mrumilovná planeta je napadena civilizací na pokraji záhuby a bojuje o holou existenci - že jste to viděli už tolikrát?! Zkuste to ještě jednou... 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Lidstvo je zkažené, o tom není nejmenších pochyb. Stačí se jen podívat, co se děje dnes a nedivím se, že jsme si v daleké budoucnosti nejen naši Zemi a sebe navzájem zdevastovali neustálými válkami. Velmi miloučký animák s výrazným poselstvím, které není radno brát na lehkou váhu. Počátek této budoucnosti právě prožíváme ... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama